Command & Conquer: Tiberian Sun

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Command & Conquer: Tiberian Sun
Del af Command & Conquer-serien
Generelle oplysninger
Udvikler Westwood Studios
Udgiver EA Games
Serie Command & Conquer
Komponist Frank Klepacki
Jarrid Mendelson
Udgivet 27. august 1999
Seneste version 2.03 (31. maj 2000)
Genre Real-time strategy
Spiltype Singleplayer
Multiplayer
Platforme Windows
Medier 2x CD-Rom
Input Tastatur
Mus
Aldersgrænse ESRB: T (Teen)
ELSPA: 15+

Command & Conquer: Tiberian Sun er et real-time strategy-spil som blev udviklet af Westwood Studios og udgivet af Electronic Arts. Det udkom den 27 august 1999 og blev modtaget positivt af mange.

Tiberian Sun foregår i år 2030, ca. 30 år efter Command & Conquer: Tiberian Dawn. Ligesom i Tiberian Dawn står kampen mellem GDI (Global Defense Initiative) og The Brotherhood of Nod.

Tiberian Sun er det andet kapitel af fire i spilserien Command & Conquer.

Spillestil[redigér | rediger kildetekst]

Spillestilen er real-time strategy. Real time strategy vil sige, at man ikke kan stoppe op, tage en pause og i den pause lave handlinger i det igangværende spil. Stopper man spillet er man nødt til at sætte spillet i gang igen, for at kunne lave nogle nye handlinger.

Spillemåder[redigér | rediger kildetekst]

Spillet indeholder singleplayer, hvor man løser missioner, enten som GDI eller Nod, samt multiplayer med op til 8 spillere mod hinanden eller i hold.

Singleplayer[redigér | rediger kildetekst]

Singleplayerdelen består af to kampagner. Den ene, hvor man er GDI-kommandøren Michael McNeil. Den anden, hvor man er Nod-kommandøren Anton Slavik.

Multiplayer[redigér | rediger kildetekst]

Spiller du multiplayer kan du spille mod computeren ved at vælge "Skirmish". Har du etabliseret et lokalt computer netværk (LAN) kan man spille mod hinanden ved at vælge "network" eller man kan spille over internettet ved at vælge "internet". Kampene her er som regel alle mod alle, så den sidste der er tilbage er sejrsherre. Det er ikke sådan, at det for de hold, der er GDI gælder om at udslette Nod (eller omvendt), men det gælder om at udslette alle.

Historien[redigér | rediger kildetekst]

Grundlæggende går plottet fra Tiberian Dawn igen i Tiberian Sun. GDI kæmper mod Nod. Nod vil have verdensherredømmet og tage Tiberium'et til sig, hvorimod GDI vil have det under kontrol.

Firestorm[redigér | rediger kildetekst]

Command & Conquer: Tiberian Sun Firestorm udkom som en udvidelse til Command & Conquer: Tiberian Sun. Med Command & Conquer: Tiberian Sun Firestorm kom der nye missioner, nye enheder og nye personer til spillet.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.