Copenhagen Fashion Week

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Copenhagen Fashion Week er en modeuge, der afholdes to gange årligt i København. Copenhagen Fashion Week består af en "Market Week" med tre store messer CIFF i Bella Center, Revolver i Øksnehallen og Gallery Studio.

Programmet er udarbejdet i samarbejde mellem Danish Fashion Institute og Københavns City Center og går under navnet Copenhagen Fashion Festival.

Den første modemesse blev afholdt i 1968 arrangeret af Bella Center, herefter kom andre messer til. I dag finder arrangementet sted i februar og august, og er Nordeuropas største mode-event med en market week,[kilde mangler] der præsenterer over 1.600 udstillende og 2.800 mærkevarekollektioner. I løbet af Copenhagen Fashion Week er der 40-45 modeshows, events, receptioner, showrooms og begivenheder.

Copenhagen Fashion Week arrangeres af selskabet Copenhagen Fashion Week (under Danish Fashion Institute) samt de tre messer. Blandt de modehuse, der har markeret sig i Copenhagen Fashion Week er fx Bruuns Bazaar, By Malene Birger, Munthe plus Simonsen, Baum und Pferdgarten, Peter Jensen, Henrik Vibskov og Day Birger et Mikkelsen. For første gang nogensinde stiller Copenhagen Fashion Week 2023 krav til deltagende modebrands om bæredygtighed.[1]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ http://www.arbeidslivinorden.org/i-fokus/i-fokus-2023/cirkular-ekonomi/article.2023-01-12.3575635428