Corpus Christi (Texas)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se Corpus Christi. (Se også artikler, som begynder med Corpus Christi)

Corpus Christi, Corpus Christi Rediger på Wikidata
byflag
Overblik
Land USA USA
Borgmester Paulette Guajardo[1] Rediger på Wikidata
Grundlagt 1839 Rediger på Wikidata
Postnr. 78401–78402, 78404–78418 Rediger på Wikidata
Telefonkode 361 Rediger på Wikidata
UN/LOCODE USCRP Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 317.863 (2020)[2] Rediger på Wikidata
Andet
Højde m.o.h. 8 m Rediger på Wikidata
Hjemmeside www.cctexas.com
Oversigtskort
Corpus Christi (Texas) ligger i USA
Corpus Christi (Texas)
Corpus Christis beliggenhed i USA

Corpus Christi er en havneby ved Den Mexicanske Golf i det sydlige Texas i USA. Byen har 317.863(2020)[2] indbyggere, heraf 60,7% af spansktalende afstamning.[3] Fra byen er der godt 100 kilometer til den mexicanske grænse. Byens navn, Corpus Christi, oversat Kristi legeme, skyldes den første opdagelsesrejsende, som opdagede stedet på den katolske festdag Corpus Christi (Kristi legemsfest). Navnet har ifølge overleveringen hængt ved lige siden.

Langs kysten og på de nærliggende ørev, Mustang Island og Padre Island, findes der kilometervis af sandstrande, der sammen med et behageligt klima og fremherskende pålandsvinde har gjort Corpus Christi attraktiv for bl.a. sejlsportsfolk og surfere. Foruden turistindtægter er økonomien baseret på handel og industri, som for alvor tog fart efter betydelige oliefund i 1923 og anlæggelsen af dybvandshavnen i 1926. I tilknytning til havnen findes store militæranlæg, heriblandt Naval Air Station Corpus Christi. Andre vigtige industrier omfatter bl.a. petrokemi, sundhed, detailhandel, uddannelse, skibsfart og landbrug.[4]

Byens to bedst kendte turistattraktioner er Texas State Aquarium, hvor man kan opleve fisk og andet maritimt dyreliv, som lever i eller omkring Den Mexicanske Golf, samt hangarskibet USS Lexington, som blev bygget under den anden verdenskrig og spillede en meget central rolle under flere af de afgørende slag mod den japanske flåde i Stillehavet.

Byen har et fugtigt subtropisk klima. Klimaet er en stærk kontrast til den nærliggende by Laredo, som har et tørt klima. Corpus Christi har lange, varme somre og meget korte og milde vintre. Floden Nueces River løber ud i den Mexicanske Golf ved Corpus Christi.

Berømte bysbørn[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ www.cctexas.com, hentet 8. maj 2022 (fra Wikidata).
  2. ^ a b 2020 United States Census, hentet 1. januar 2022 (fra Wikidata).
  3. ^ "factfinder.census.gov". United States Census. United States Census Bureau. Arkiveret fra originalen 10. februar 2020. Hentet 22. november 2013.
  4. ^ HISTORY OF CORPUS CHRISTI, www.cctexas.com

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]