Cruella de Vil

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Cruella de Vil
Word of Disney - Cruella de Vil.jpg
Information
Skabt af Dodie Smith Rediger på Wikidata
Spillet af Wendy Raquel Robinson, Emma Stone, Betty Lou Gerson, April Winchell, Glenn Close, Maria Martika, Susanne Blakeslee, Michelle Gomez, Rania Ioannidou Rediger på Wikidata
Arbejde Prominent person Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Cruella de Vil er en skurk og fiktiv karakter der dukker op i Dodie Smith's bog om 101 Dalmatinere (Hund og Hund i mellem). Hun er med i Disney s animerede film 101 Dalmatinere og forsættelsen 101 Dalmatinere II - Kvik på eventyr I London, samt tv-serien 101 Dalmatinere og Disneys live-action film 101 Dalmatinere og 102 Dalmatinere, hvor hun bliver spillet af skuespillerinden Glenn Close.

I live-action filmene kidnapper Cruella 97 og 99 dalmatiner hvalpe, for at lave pelse ud af dem. I live-action-version afsløres det, at grunden til at Cruella vælger hvalpenes pels, er at når de korthårede hunde bliver ældre, bliver deres pels meget grove, og kan derfor ikke sælger så godt, som de fine, bløde pels modebranchen.

Navet Cruella er en slags hunkønsform af det engelske ord for grusom (cruel), og hvis "de Vil" trækkes sammen til ét ord bliver det på engelsk til djævel (devil).