Google Earth

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Google Earth
Udvikler(e) Google
Udgivet 2006
Stabil version 6.2.2 (20. april 2012)
Operativsystem Linux
Mac OS X
Windows
Type Virtual globe
Licens Freeware/Ophavsret
Hjemmeside Hjemmeside
En bil fra Google, der indsamler detailbilleder i Berlin ca. hvert tiende meter for Google Earth og Google Maps-tjenesten Streetview

Google Earth er et computerprogram som præsenterer satellit- og luftfotos af alle egne af Jorden som en "virtuel" globus. Det var tidligere kendt under navnet Keyhole, men det blev opkøbt af Google, som ændrede navnet til Google Earth.

Billedmaterialet ligger centralt på en server, hvorfra Google Earth-programmet henter billederne af de områder som brugeren ønsker at se. Man kan vende og dreje billedet, eller få terrænets "relief" vist i 3D, og man kan sætte såkaldte placemarks™; en slags "elektronisk tegnestift" i landkortet, så man nemt kan finde tilbage til den position som "tegnestiften" markerer.

Detaljeringsgraden varierer afhængigt af hvilken egn af kloden man kigger på: Googles eget hovedkvarter er afbildet så detaljeret at man kan se detaljer ned til en centimeter. Den 28. februar 2007 blev Danmark opdateret med kort fra Scankort, med en detaljeringsgrad på 50 cm [1] [2].

Fra version 5.0 er havbunden også præsenteret i 3D. Der er tillige adgang til historiske luftfotos en række steder.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Scankort". Arkiveret fra originalen 28. april 2007. Hentet 18. april 2007.
  2. ^ "Imagery/terrain update: 28th February 2007 – Google Earth Community". Arkiveret fra originalen 3. marts 2007. Hentet 4. marts 2007.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


SoftwareSpire
Denne artikel om software og programmering er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.