Dødsridtet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Dødsridtet
Overblik
Anden titel Der Todesritt, The leap to death, Dödsritten, Maba
Genre Stumfilm
Instrueret af Rasmus Ottesen
Manuskript af Carl Th. Dreyer
Medvirkende Richard Jensen, Gudrun Houlberg, Olaf Fønss, Rasmus Ottesen
Udgivelsesdato 10.07.1912
Oprindelsesland Danmark Rediger på Wikidata
Tekniske data 35 mm 1,33:1 tintet Stum
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
på danskefilm.dk
i DFI's filmdatabase
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Dødsridtet er en dansk stumfilm fra 1912, der er instrueret af Rasmus Ottesen efter manuskript af Carl Th. Dreyer.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Kate Holborn er ung, smuk og uafhængig og fører en behagelig tilværelse på sin elegante villa i udkanten af byen. Hun lever et temmelig stille liv, der kun en gang imellem bliver afbrudt af hendes to veninder, der har fulgt hende trofast i hendes ungpigetilværelse, ægteskab og enkestand. En dag kommer Kate ved et tilfælde op til en af byens største fotografer, og her fængsles hun stærkt af et portræt af en ung, smuk mand, der findes i fotografens udhængsskab. Hun tager fotografiet med sig hjem, men derved kommer uhyggen og uroen ind i Kate Holborns liv.

Den unge mand, hvis billede har gjort så stærkt indtryk på Kate, er den farlige og listige tyv, Jack Morton; den mest frygtløse og dristige bandit nogen storstad endnu har udklækket. Samme aften Kate har sikret sig Jack Mortons billede, sender hun et perlehalsbånd til reparation hos sin guldsmed, men her indtræffer det mærklige uheld, at smykket sporløst forsvinder. Kate iler ned til juvelereren, og her træffer hun Jack Morton, der har fundet det forsvundne smykke i en paraply.

Nogen tid efter er Jack Morton en hyppig gæst i Kates hjem, og der bliver talt om den unge mands hyppige besøg i den smukke enkes hus. Ingen aner endnu uråd om Jack Mortons sande jeg. Lykken og den vågnende kærlighed gør imidlertid Jack Morton for dristig, og juveltyveriet har endelig givet øvrigheden det rette spor. Da politiet når ham, lykkes det Jack at flygte, og han kommer i sidste øjeblik om bord i en ballon - i foreløbig sikkerhed.

Nogen tid efter finder Kate og Jack Morton sammen igen, og Kate har besluttet, at hun ville være sammen med ham trods hans kriminelle færden. De flygter sammen til hest fra politiet og når om bord på et dampskib. Herfra springer Jack Morton på hesteryggen ud i bølgerne og undslipper med nød og næppe. Jagten fortsætter til lands, og ved en gabende kløft standser Jack - han vil forsøge det sidste ridt for friheden. Det bliver hans sidste ridt; da politiet endelig når kløften, finder de kun et lemlæstet lig og en sørgende kvinde.[1]

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Denne beskrivelse stammer fra Det Danske Filminstituts Filmdatabase.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om en dansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film