Daddy Yankee

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Daddy Yankee
DaddyYankee.jpg
Information
Pseudonym El Cangri
El Jefe
The Big Boss
Født Ramon Ayala
3. februar 1977 (41 år)
San JuanRediger på Wikidata
Oprindelse San Juan, Puerto Rico
Genre Reggaeton
Latin rap
Hip Hop
Aktive år 1992 —
Pladeselskab El Cartel Records
Interscope Records
Eksterne henvisninger
www.daddyyankee.com

Ramón (Raymond) Ayala (født 3. februar 1977), kendt under kunstnernavnet Daddy Yankee, er en Latin Grammy Award-vindende Puerto Ricansk reggaeton-musiker. Ayala blev født i Río Piedras – det største distrikt i San Juan, hvor han blev interesseret i musik i en ung alder. I hans ungdom var han interesseret i baseball, og havde planer om at blive en stor ligaspiller. Han var ude af stand til at fortsætte denne sport efter han fik en skade i det ene ben, hvilket gjorde at han ikke længere kunne gå ordentligt. Han blev derefter involveret i undergrundsrap-bevægelsen som på det tidspunkt stadig var ved at udvikle sig i Puerto Rico, og som senere ville blive kaldt Reggaeton. Efter at have modtaget undervisning fra flere kunstnere indenfor genren, udviklede han en uafhængig karriere, hvis første indspilning blev kaldt Playero 37. Efter dette begyndte han at producere uafhængige album. Hans første soloalbum var No Mercy. Han dannede efterfølgende en duo med Nicky Jam, og fortsatte derefter sin solokarriere med udgivelsen af El Cartel og El Cartel II. Dette gjorde ham til en af mange pionerer indenfor reggaeton-genren.

I 2002 blev El Cangri.com Ayala's første album med international succes, da det blev solgt bredt på markedet i New York og Miami. Barrio Fino blev udgivet i 2004, og albummet modtog flere priser, deriblandt en Premio Lo Nuestro og en Latin Billboard, såvel som nomineringer til Latin Grammy og MTV Video Music Awards. Barrio Fino klarede sig godt på salgslisterne i USA, Latinamerika, Europa og Japan. 5. juni 2007 udgav El Cartel Records El Cartel: The Big Boss, som blev det bedst sælgende album i Latin-musikgenrene i 2007. Han gjorde reklame for albummet med en international turné, som begyndte i USA og fortsatte gennem Latinamerika, og som blandt andet satte ny rekord i antallet af publikum i Ecuador og Bolivia. Hans optræden har været på over 70 album, deriblandt opsamlingsalbum som Mas Flow 2 og Blin Blin Vol. 1.

Han bliver verdensberømt i 2017 med sit samarbejde om titlen Despacito With Luis Fonsi.

Biografi

Han begyndte sin karriere at flirte med hiphop og med latinske rytmer som dancehall, men vi kan sige, at hans største hits kommer, når han begynder at udføre og producere sine latinske hip-hop sange. Han vil være en af ​​de første kunstnere til at udføre internationalt i reggaeton musik. Ramón investerede i reggaetonverdenen i tretten år, før den blev vellykket. Han optog først med DJ Playero, hvoraf han er den fremhævede kunstner i en produktion kaldet Playero 37, som vil blive udgivet i 1992. Han har også samarbejdet med kunstnere som Laurena Snoop Dogg, Nicky Jam, Pitbull, Mey Vidal, DJ Blass , Eric DJ, Eliel, Nas, Tony Touch eller medlemmer af G-Unit, Lloyd Banks og Young Buck. Hans album Barrio Fino er en musik, der er afgørende for stilen: Den kommer fra hans livs dybeste rødder, men også hans personlige erfaring i kvarterer eller boligområder i Puerto Rico. De første uddrag fra dette album hedder Gasolina, King Daddy og No Me Dejes Solo med Wisin og Yandel. Hans sang, Impacto, udgivet på albumet El Cartel: The Big Boss of 2007, vises i San Juan Sounds radiostationens spilleliste af Rockstar Games 'Grand Theft Auto IV og Grand Theft Auto: The Lost and Damned Games. Den 29. november 2013 udgav han sit Trylogy-spil. I 2017 danner Daddy Yankee en fantastisk duet med Despacito i samarbejde med den portugisiske sanger Luis Fonsi, der rammer verdensmarkedet.

Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg