Dania Ramirez

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Dania Ramirez
Dania Ramirez at Mercedes-Benz Fashion Week.jpg
Ramirez i 2008.
Personlig information
Født 30. november 1979 (40 år)
Santo Domingo, i den dominikanske republik
Beskæftigelse Skuespiller
Aktive år 1997-nu

Dania Ramírez (født 30. november 1979) er en film- og fjernsynsskuespillerinde fra Den dominikanske republik. Hun er muligvis mest kendt for sin rolle som "Maya Herrera" i den amerikanske superhelt-serie Heroes og "Callisto" i filmen X-Men: The Last Stand.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Tidlig liv og uddannelse[redigér | redigér wikikode]

Ramírez blev født i Santo Domingo i Den dominikanske republik. Helt fra ung alder viste Dania at hun ville være foran et kamera. Som et ungt barn, ville hun genindspille spanske soapeoperaer for sin familie.

Hun blev opdaget af en model-spejder da hun arbejdede i en butik, kun 15 år gammel, og fik en rolle i en lille reklame for sodavand. Flere år senere, bestemte hun sig for at blive en mere seriøs skuespillerinde, og studerede ved the Actor's Workshop i New York City under Flo Greeberg. Efter at have skaffet sig en grad ved Montclair State University i New Jersey, flyttede hun til Los Angeles.

Skuespillerkarriere[redigér | redigér wikikode]

Hun var en statist i filmen Subway Stories (1997), hvor hun mødte filminstruktøren Spike Lee som senere lod henne medvirke i sin film,She Hate Me (2004).

Dania spillede rollen som "Caridad" i de sidste episoder av tv-serien Buffy the Vampire Slayer, og fik rollen som mutanten "Callisto" i superhelt-filmen X-Men: The Last Stand (2006), og som "Blanca Selgado" ("Anthony Soprano, Jr." sin nye kæreste) i den første del af den sjette sæson af The Sopranos. I The Sopranos spillede hun en enlig mor med en tre år gammel søn, "Hector". Hun medvirkede også i en musikkvideo, redigeret af sin forlovede Jessy Terrero. I 2007, medvirkede hun i en annen musikvideo, denne gang for Santanas sang "Into the Night" (med Chad Kroeger) fra hans album Ultimate Santana.

Heroes[redigér | redigér wikikode]

Ramirez fik herefter rollen som "Maya Herrera" i superhelt-serien Heroes i den anden sæson.[1] Karakteren "Maya Herrera" kan sprede sygdom om sig med vilje.

Udvalgt filmografi[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Nellie Andreeva (1. juni 2007). "Ramirez lands 'Heroes' role". hollywoodreporter.com.  (engelsk) arkiveret på archive.org

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]