Dansk-Tysk Selskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det danske rigsvåben
Det tyske våben

Dansk-Tysk Selskab København Dänisch-Deutsche Gesellschaft, er en dansk forening, der blev stiftet i 1969 for at styrke det kulturelle samarbejde mellem Tyskland og Danmark. Selskabets formand er Steen Bille.

Foreningen arrangerer bl.a. ekskursioner og foredragdansk eller tysk om kulturelle, politiske, økonomiske og andre samfundsmæssige emner.

Selskabets har kontakt til flere tysk-danske foreninger syd for grænsen og samarbejder bl.a med: Dansk-Tysk Industri & Handelsklub, Goethe-instituttet og Deutsch-Dänische Handelskammer

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Dansk-Tysk Selskab blev stiftet l969, som arvtager efter Dansk-Tysk Oplysningsudvalg, der var blevet stiftet i 1960. Baggrunden for oprettelsen af oplysningsudvalget var, at en gruppe af danskere mente, at forholdene mellem Danmark og Tyskland nu var så normaliserede, at foreningen nu kunne være åben for alle.

I et et samarbejde mellem Dansk-tysk Selskab og Dansk-Tysk Industri & Handelsklub, kan der blive uddelt ”Dansk-Tysk Pris” til personer eller organisationer, som har medvirket til at styrke og fremme den gensidige forståelse og samarbejde mellem de to lande.


Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

www.dansk-tysk-selskab