Spring til indhold

Dansk Matematisk Forening

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dansk Matematisk Forening (indtil 1952: Matematisk Forening) er en af de ældste faglige foreninger i verden oprettet for at dyrke fællesskabet omkring matematik til gensidig berigelse for medlemmerne.

Foreningen blev grundlagt i København 8. oktober 1873 med de berømte danske matematikere Julius Petersen, Hieronymus Georg Zeuthen og T.N. Thiele blandt stifterne og ledere af foreningen i de første år. Dansk Matematisk Forening har som formål at virke til gavn for den matematiske forskning og den matematiske undervisning.

Dansk Matematisk Forening er tilknyttet European Mathematical Society og har i dag omkring 300 medlemmer.

Bestyrelser og formænd[redigér | rediger kildetekst]

Der findes ikke bevaret kildemateriale fra foreningens tidlige år, og det er ikke muligt at sætte navn på foreningens formænd før 1892. Derimod kendes de første bestyrelsers sammensætning:


Fra 1885 til 1892, som Crone betegner som foreningens "mørke Middelalder", er de skriftligt tilgængelige oplysninger meget få. På basis af personlige erindringer og samtaler med samtidige har Crone dog med en vis sikkerhed kunnet identficere enkelte af medlemmerne i de følgende bestyrelser:

Formænd[redigér | rediger kildetekst]

Æresmedlemmer[redigér | rediger kildetekst]

Denne liste er ufuldstændig; hjælp gerne med at udfylde den.

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]