Gert Kjærgård Pedersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gert Kjærgård Pedersen
Født 13. april 1940Rediger på Wikidata
Død 15. marts 2004 (63 år)Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse MatematikerRediger på Wikidata
Arbejdsgiver Københavns UniversitetRediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Ridder af 1. klasse af DannebrogRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Gert Kjærgård Pedersen (13. april 1940 i København15. marts 2004) var en markant dansk matematiker og professor ved Københavns Universitet. Han var gift med Dorte Olesen til sin død.

Han blev student fra Sankt Annæ Gymnasium i 1958, og mag.scient. i matematik fra Københavns Universitet i 1964. I 1972 erhvervede han doktorgraden (dr. phil.) med disputatsen C*-Integrals, an approach to non-commutative measure theory.

Kjærgård Pedersen blev udnævnt til professor i matematik ved Københavns Universitet i 1975 og var central i opbygningen af det matematiske fagområde operatoralgebra i Danmark.

Kjærgård Pedersen nød stor international anerkendelse og han er forfatter til talrige videnskabelige arbejder. Han er især kendt for sine monografier C*-Algebras and their Automorphism Groups (1979) og Analysis Now (1988), som er berømmet for den elegante og prægnante matematiske fremstilling.

Gert Kjærgård Pedersen var formand for Dansk Matematisk Forening i perioden 1974-1978. Han blev indvalgt i Videnskabernes Selskab i 1977. Han var Ridder af Dannebrogordenen af 1 .grad.

Kilder[redigér | redigér wikikode]