Dansk Padel Forbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Dansk Padel Forbund
Club Esportiu Laietà - Padel.JPG
Padelbane i Spanien.
Generelle informationer
Interesse Padel
Hjemsted Svendborg, Danmark
Grundlagt 1. august 2017; 22 måneder siden (2017-08-01)
Formand Christian Nybroe
Næstformand Alex Handler Laugesen
Medlemmer 6 klubber, 1500 spillere[1] (2018)
Medlem af International Padel Federation
Eksterne henvisninger
www.danskpadelforbund.dk
CVR-nummer 38865153

Dansk Padel Forbund (forkortet DPF)[2] er det officielle nationale specialforbund for Padel i Danmark. Vi afholder DM, breddestævner og trænerkurser samt varetager landsholdet. Sammen udvikler vi sporten!

Dansk Padel Forbund blev dannet i 2017 og har siden 2018 været associeret Dansk Tennis Forbund (DTF)[3] og gennem dette samarbejde været tilknyttet DIF. Dansk Padel Forbund er et selvstændigt forbund med egen økonomi uden støttemidler fra DIF, Team Danmark og lignende organisationer. Forbundets medlemmer er tilknyttet via deres lokale Padel- eller tennisklub. Forbundets medlemstal er ikke retvisende for det virkelige antal aktive spiller i Danmark, da mange spillere dyrker sporten uden et klubmedlemskab, i de kommercielle padelcentre, der sælger aktiviteten som pay-and-play.[kilde mangler]

Organisationen[redigér | redigér wikikode]

Dansk Padel Forbund er en organisation under Danmarks Idræts-Forbund (DIF), European Padel Association (EPA) og International Padel Federation (IPF). [4][5]

Forbundet har ingen lønnede medarbejdere og bliver derfor udelukkende drevet af frivillige kræfter.[kilde mangler]

Formål[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i dette afsnit, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg

Dansk Padel Forbund er et fællesforbund, for alle klubber i Danmark med padelaktiviteter, der har til formål at sørge for padelsportens udvikling i Danmark, varetage sportens interesser, behandle padelsportens fælles anliggender i Danmark, samt at fremme og samordne dansk padel i international sammenhæng.

Vi afholder DM, breddestævner og trænerkurser samt varetager landsholdet.

Baner i Danmark[redigér | redigér wikikode]

Padel vækster voldsomt i Danmark i disse år. Antal spillere er ikke så nemt at fastslå med sikkerhed, da en stor gruppe spillere spiller "Pay and play" i de kommercielle centre. Antallet af baner er meget nemmere at måle og en god indikator på i hvilken retning og med hvilken hast udviklingen går.

Antal baner i Danmark
 Kilde: Dansk Padel Forbund[2] 

Referencer[redigér | redigér wikikode]