Dansk Vegetarisk Forening

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dansk Vegetarisk Forening (DVF) er en dansk forening for vegetarer, veganere og andre, der ønsker at fremme plantebaseret kost. Foreningen blev stiftet i 1896 og har hovedsæde i København.

Foreningens tidlige historie[redigér | redigér wikikode]

DVF blev stiftet den 11. december 1896 med tilslutning fra 33 medlemmer, under navnet "Dansk Vegetarianerforening". Foreningens første formand var daværende kommunelæge i København Dr. Michael Larsen, som senere skrev bogen Naturhelbredelsen, der er én af den danske vegetariske litteraturs absolutte klassikere[1].

Foreningens formål[redigér | redigér wikikode]

Foreningens formål er[2]:

  • at fremme udbredelsen af vegetarisk levevis, herunder at oplyse om, at vegetarkost er fuldt ernæringsmæssigt dækkende
  • at oplyse om fordelene ved at skære ned på kød og animalske produkter, såvel i samfundet generelt som for den enkelte
  • at fremme det vegetariske udbud på spisesteder, i institutioner mv.
  • at gennemføre aktiviteter for medlemmerne med udgangspunkt i vegetarisk levevis

Aktiviteter[redigér | redigér wikikode]

DVF arrangerer en række aktiviteter for vegetarer og andre, som er interesseret i vegetarisk levevis. Af større spisearrangementer, der alle afholdes i København, kan nævnes: Nytårsfrokost, sommerfest og julefrokost[3]. Derudover arrangeres en række spiseklubber rundt om i landet. Foreningen udgiver et medlemsblad under navnet Vegetarisk![4] og som medlem modtager man et medlemskort, der giver adgang til en række rabatter på caféer, restauranter og butikker[5].

Foreningen fremmer udbredelsen af vegetarisk levevis via de sociale medier, folderuddelinger og større projekter som foreningens skoleprojekt, hvor skoleambassadører tager ud til skoler og holder workshops omkring mad og bæredygtighed[6]. DVF betragtes endvidere som primære talerør for vegetarer og veganere i Danmark og foreningen har jævnligt debatindlæg i skrevne danske medier[7] og deltager derudover hyppigt i radioen. DVF har i de seneste år oplevet en stor medlemsfremgang[8]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Vegetarisk.dk

Noter[redigér | redigér wikikode]


DanskStub
Denne artikel om en dansk forening eller organisation er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Dansk forening eller organisation