Dejvi Glavevski

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Dejvi Glavevski
Personlig information
Fulde navn Dejvi Glavevski
Født 17. november 1967 (51 år)
SFR JugoslavienRediger på Wikidata
Position Angriber
Ungdom
FK Pelister Bitola
Seniorkarriere*
År Hold Kampe (Mål)
19??-1996 FK Pelister Bitola
1996-1998 Vejle Boldklub 58 (13)
Pobeda
Randers FC
Landshold
1997 Makedonien 3 (3)
* Seniorklubkampe og -mål tælles kun for den hjemlige liga.

† Kampe (mål).

Dejvi Glavevski (født 17. november 1967) er en tidligere makedonsk fodboldspiller.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Dejvi Glavevski trådte sine første fodboldstøvler i den makedonske klub FK Pelister Bitola. I 1996 hentede cheftræner i Vejle Boldklub, Ole Fritsen, makedoneren til Danmark, hvor han hurtigt opnåede kultstatus.

Dejvi Glavevski var en træfsikker angriber, der gik til stålet. I hvert fald i hans første sæson i Vejle Boldklub, for allerede i hans anden sæson i klubben udviklede Dejvi et spøjst "hulemandslook", og samtidig virkede det som om, han havde tabt halvdelen af sin hurtighed. Ikke desto mindre skabte han en masse uro i modstandernes forsvar med sin pågående stil, hvilket gav tid og rum til de øvrige angribere.

Glavevski havde stor andel i Vejle Boldklubs sølvmedaljer i sæsonen 1996/97. Ikke mindst leverede han en pragtpræstation og scorede et rigtigt fighter-mål i forårssæsonens første kamp på Vejle Stadion mod Brøndby IF, som VB vandt 3-0. I en kamp hvor i Thomas Gravesen i øvrigt scorede 2 mål på straffespark. I samme sæson blev Dejvi Glavevski udtaget til det makedonske landshold, hvor han scorede hattrick i sin første kamp.

Sammen med Julian Barnett og Pablo Piñones-Arce regnes Dejvi Glavevski blandt de bedste udlændinge nogensinde i den røde VB-trøje.

Kilder[redigér | redigér wikikode]