Den uendelige historie 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Den uendelige historie 2
Overblik
Originaltitel The neverending story II: The next chapter
Die unendliche Geschichte II
Dansk titel Den uendelige historie 2
Genre Fantasyfilm,
børnefilm,
film baseret på romaner Rediger på Wikidata
Instrueret af George T. Miller[1]
Manuskript af Karin Howard
Baseret på Den uendelige historie af Michael Ende
Medvirkende Claudio Maniscalco,
Chris Burton,
Alexandra Johnes,
Kenny Morrison,
Martin Umbach,
Robert Naegele,
Thomas Hill,
Noah Hathaway,
Jonathan Brandis,
Andreas Borcherding med flere Rediger på Wikidata
Fotografering Dave Connell
Musik af Robert Folk Rediger på Wikidata
Produceret af Dieter Geissler,
Distributør Warner Bros.,
Netflix Rediger på Wikidata
Udgivelsesdato 14. december, 1990 (DK)
Censur 11 år Tilladt for børn over 11 år
Længde 90 min. Rediger på Wikidata
Oprindelsesland Storbritannien,
Tyskland Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk Rediger på Wikidata
Efterfulgte Den uendelige historie
Fortsættes i Den uendelige historie 3 [2]
Links
på IMDb
på scope.dk
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Den uendelige historie 2 (1990) er en fortsættelse til fantasi-filmen Den uendelige historie (1984). Den er instrueret af George T. Miller, og filmens hovedroller spilles af Jonathan Brandis som Bastian Bux, Kenny Morrison som Atreyu og Alexandra Johnes som Den Barnlige Kejserinde.

Filmen benyttet sig af handlingselementer fra Michael Ende's original roman Den uendelige historie (1979), men introducerer et helt nyt plot.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Bastian Bux har problemer derhjemme; han er meget fjern fra sin far og Bastians højdeskræk medfører at han ikke kan komme på svømmeholdet. Bastian flygter fra sine problemer til et gammelt antikvariat hvor han, imens han kigger i Den Uendelige Historie, hører Den Barnlige Kejserinde. Hun fortæller at hun atter engang behøver hans hjælp for at redde Fantásien.

Efter sin ankomst til Fantásien genforenes Bastian med sin ven Atreyu og møder en ny karakter, en antropomorfisk talende fugl, der hedder Vims. Karakterer fra den foregående film såsom Falkor og Rock Biter spiller blot en mindre birolle i denne film. Bastian står nu med ansigt til ansigt over for "Tomheden", og snart bliver han manipuleret af den onde troldkvinde Xayide og hendes magiske hær af mekaniske kæmper. Troldkvinden har lagt en ond plan for Fantasien og Den Barnlige Kejserinde , men meget af filmen visualiserer hvordan hun overtaler Bastian til at glemme sin mission og får ham til at ønske en masse fjollede ønsker. Hvert et ønske som Bastian ønsker forårsager, at han mister et betydningsfuldt minde i sit sind, og når han først har mistet alle sine minder, vil han ikke kunne huske Fantásien, og "Tomheden" vil overtage.

I mellemtiden leder Bastians far efter sin søn og prøver at søge hjælp hos politiet og "Koreander". Han finder bogen "Den Uendelige Historie " og er overrasket over at læse om sin søns bedrifter, som udfolder sig på bogens sider. Endelig lykkes det for Atreyu at overbevise Bastian om at troldkvinden er ond. Bastian tager til Den Barnlige Kejserindes slot, hvor Bastian nu kun har ét ønske (og kun ét minde – sin far) tilbage. Her besejrer Bastian Xayide ved at ønske at hun får et hjerte, og via mundtlig opmuntring fra sin far er han i stand til at overvinde sin højdeskræk, da han lettet tager valget at springe ud fra en klippeskrænt, for derefter at vende tilbage til sin egen verden.

Kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

TyskSpire
Denne artikel om tysk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film


AmerikanskSpire
Denne artikel om amerikansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film