Det Nødvendige Seminarium

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Det Nødvendige Seminarium (på engelsk "DNS International Teacher Training College") har uddannet lærere siden 1972. I daglig tale omtales Det Nødvendige Seminarium som "DNS". Seminariet ligger i Vestjylland i Tvind ved Ulfborg. De studerende bor på seminariet. DNS er internationalt og optager studerende fra alle EU lande. Hovedsproget er engelsk.

“Det Nødvendige” refererer til nødvendigheden af at uddanne lærere der er parate til at tage de udfordringer op, som vores tid stiller os, der lever i dette århundrede som f.eks. at få uddannet de 100 millioner børn, der bor i den fattige del af verden, og som ikke går i skole. Men nødvendigheden omfatter også den rige del af verden, hvor tusinder er børn og unge bliver klassificeret som havende indlæringsvanskeligheder, unge med særlige vanskeligheder, sociale problemer eller andet og bliver set på som ofte uløselige problemer eller ”uanbringelige”.

DNS har til hensigt at uddanne lærere der vil noget særligt med det at være lærer – i den fattige del af verden, i den rige del af verden, i de offentlige skolesystemer, i de alternative skolesystemer eller som opstarter af særlige tilbud for børn og unge.

DNS er anderledes end mange andre lærerseminarier i Danmark og inkluderer f.eks. en 4 måneders studierejse i egen bus til Afrika, en 6 måneders arbejdsperiode i en europæisk by og 8 måneders lærerpraktik. I uddannelsen er indlagt perioder, hvor de studerende tjener penge til at finansiere programmet.

Der bruges forskellige undervisningsmetoder i studierne: undersøgelser, rapportskrivning, udstillinger, kurser samt individuelle studier – med laptop og studiedatabase, lærerpraktik i et helt skoleår mm.

Det Nødvendige Seminarium samarbejder med One World University i Mozambique, som akkrediterer uddannelsen.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Jes Fabricius Møller: På Sejrens Vej – historien om Skolesamvirket Tvind og dets skaber Mogens Amdi Petersen, ISBN 87-90528-09-3, Kbh. 1999


Koordinater: 56°15′27.48″N 8°16′44.52″Ø / 56.2576333°N 8.2790333°Ø / 56.2576333; 8.2790333