Det danske Congo-Æventyr

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det danske Congo-Æventyr
Information
Genre Dokumentarfilm
Spilletid 3 afsnit a 29 min.
Sprog Dansk
Sæsoner og afsnit
Antal afsnit 3
Produktion
Produktionsår 2006
Produktionsland Danmark
Instruktør Peter Tygesen, Jørn Stjerneklar

Det danske Congo-Æventyr er en dansk dokumentarserie i tre afsnit fra 2006 instrueret af Peter Tygesen og Jørn Stjerneklar efter manuskript af Peter Tygesen.

Peter Tygesen rejser op ad den 2000 km lange Congoflod i kølvandet på de mange danskere, der i mere end ét århundrede bidrog til både én af verdens blodigste koloniseringer og til landets genopbygning. I tre film skildrer dokumentarserien, hvordan først opdagerne, så erobrerne og siden hjælperne kom til Congo. Folk som Albert Christoffersen, der i slutningen af 1800-tallet rejser under kommando af Henry Morton Stanley; fattigdrengen Frederik Valdemar Olsen, der ender som general i den belgiske kolonihær og lægen Jakob Raft, der i 1960'erne leder Danmarks første ulandsprojekt i Congo. Rejsen gennem det smukke landskab og de hårrejsende arkivbilleder fortæller den glemte historie om vore landsmænds indflydelse på erobringen og opbygningen af den rigeste koloni i Afrika.[1]

Afsnit[redigér | redigér wikikode]

# Titel Første sendedag[2]
1 "Det danske Congo-Æventyr - Opdagerne" 7. januar 2005
2 "Det danske Congo-Æventyr - Erobrerne" 14. januar 2005
3 "Det danske Congo-Æventyr - Hjælperne" 21. januar 2005

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Denne beskrivelse stammer fra Det Danske Filminstituts Filmdatabase.
  2. ^ Lenler, Jens (29. DEC. 2005). "Dokumentar om de danske erobrere i Congo". Politiken Kultur. Politiken. Hentet 2016-03-26. DR 2 viser de tre afsnit af 'Det Danske Congo-Æventyr' 7. januar kl. 19.30 og de to efterfølgende lørdage samme tid med genudsendelse søndagene kl. 22.  Tjek datoværdier i |date= (hjælp)

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]