Detektiv Monk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Tony Shalhoub, der spiller Detektiv Monk i serien af samme navn

Detektiv Monk (orginaltitel: Monk) er en amerikansk TV-serie om topdetektiven Adrian Monk, der lider af OCD, og som er bange for verden. Han drikker f.eks. kun Sierra Springs, alt andet er farligt. Men han er god til at løse mysterier.

Plot[redigér | redigér wikikode]

Monk var en dygtig politiefterforsker, til hans kone døde efter en bileksplosion. Monk har flere teorier om bomben. Bl.a. at den var tiltænkt ham, men han kommer frem til at det må hænge sammen med konens (Trudy) fortid som journalist, hvor hun har opdaget noget farligt. Det giver Monk nervesammenbrud, og hans bliver sagt op som politiefterforsker. I tre år lever han som fange i sit eget hjem og kommer først ud efter hjælp fra sygeplejerske Sharona Fleming. Selv om han stadig har problemer, kan han arbejde som privatdetektiv.

I alt har han 312 fobier: fra mariehøns til bakterier.

Monk bliver tit kontaktet af Stottlemeyer, når politiet har brug for hans hjælp. Adrian Monk ser ting, som ingen andre ser, og hans hjerne fungerer næsten som en supercomputer. Hans fotografiske hukommelse gør, at han kan huske ting han har set og sætte dem ind i nye sammenhæng. Stottlemeyer bliver ofte irriteret over Monks mange særheder, men han bærer over med ham, fordi han respekterer ham som ven og kollega.

Den røde tråd i serien er Adrian Monks søgen efter, hvem der dræbte han kone. Selv om årene går, søger han stadig. Han bliver ved med at finde gamle avisklip frem fra skufferne for at se, om han har overset noget, men det viser sig, at det afgørende spor ligger lige for næsen af ham.

FjernsynSpire
Denne artikel om et tv-program er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.