Detektiv Monk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Broom icon.svg Der er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Tony Shalhoub, der spiller Detektiv Monk i serien af samme navn

Detektiv Monk (orginaltitel: Monk) er en amerikansk TV-serie om topdetektiven Adrian Monk, der lider af OCD, og som er lidt bange for verden. Han drikker f.eks. kun Sierra Springs, det andet er farligt. Men han er god til at knække mysterier.

Plot[redigér | redigér wikikode]

Monk var en rost politiefterforsker, før hans kone døde i en bileksplosion. Monk har flere teorier omkring denne bombe, blandt andet at den var tiltænkt ham, men kommer frem til at det må hænge sammen med konens (Trudy) fortid som journalist, hvor hun har opdaget noget som hun ikke skulle. Situationen gør at Monk for et nervøst sammenbrud, og hans job som politiefterforsker bliver sagt op. I tre år lever han som en fange i sit eget hjem, og kommer først ud efter at have modtaget hjælp fra sygeplejersken Sharona Fleming. Selvom han stadig har problemer, formår han at arbejde som privat detektiv.

I alt har han 312 fobier, som tæller alt fra mariehøns til bakterier.

Monk bliver kontaktet af Stottlemeyer når de har brug for hans hjælp, hvilket er ofte. Adrian ser ting, som ingen andre ser, og hans hjerne fungerer næsten som en supercomputer på flere punkter. Hans næsten fotografiske hukommelse gør at han kan huske tilbage på ting han har set, og sætte dem ind i nye sammenhæng. Stottlemeyer bliver ofte irriteret over Monks mange særheder, men han bærer over med ham, fordi han respekterer ham som en ven og kollega.

Den røde tråd igennem serien er Adrians søgen efter hvem der dræbte han kone. Selvom årene går, søger han stadig det rette spor at gå efter. Han bliver ved med at finde gamle avisklip frem fra skufferne, for at se om han har overset noget, men det viser sig senere at det afgørende spor er lige for næsen af ham.

Fjernsyn Stub
Denne artikel om et tv-program er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.