Deutsches Gymnasium für Nordschleswig

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Deutsches Gymnasium für Nordschleswig
Grundlagt 1959
Rektor Jens Mittag
Antal elever ca. 180
Beliggenhed Svinget 26-28
DK-6200 Aabenraa
Telefon +45 74 62 26 36
Hjemmeside www.deutschesgym.dk/

Deutsches Gymnasium für Nordschleswig er det tyske mindretals gymnasium i Danmark. Det blev stiftet i 1959 og har i dag ca. 180 elever, ligeligt fordelt mellem danskere og tyskere, på ca. 9 klasser. Rektoren er p.t. Jens Mittag.

Efter endt skolegang har eleverne mulighed for både at få en dansk og en tysk studentereksamen. De kan altså vælge at studere både i Danmark og Tyskland. Undervisningen foregår på tysk, udover i faget dansk, fransk og spansk men følger ellers de samme retningslinjer som et almindeligt dansk gymnasium. Den eneste undtagelse er, at tysk A (fortsættersprog) indgår i alle studieretninger. Tysk på A-niveau (fortsætter) undervises på samme niveau som i Schleswig-Holstein. Det er derfor et krav at alle der kommer til DGN har et godt kendskab til det tyske sprog. Eleverne har uanset studieretning, dansk på A niveau og tysk på A niveau.

Alle elever på DGN har matematik på B niveau, da det er et krav for at kunne få en fuldt gyldig abitur.

DGN tilbyder mange aktiviteter, som der foregår uden for skoletid. Inden for det faglige kan man blandt andet vælge imellem matematik-centeret, frivilligt kemi/fysik undervisning og talent-tilbud. Men gymnasiet tilbyder også teater og sang, samt fodbold, håndbold og volleyball. Skolen deltager regelmæssigt i internationale udvekslingsprojekter, har et elevambassadørprojekt (sammen med Duborg-Skolen og A.P. Møller Skolen) og tilbyder praktikophold på europæiske institutioner i Bruxelles.

Deutsches Gymnasium für Nordschleswig har også en kostskole. Kollegiet ligger lige ved siden af skolebygningen.

Kendte studenter fra Deutsches Gymnasium für Nordschleswig[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Koordinater: 55°2′46.82″N 9°24′37.25″Ø / 55.0463389°N 9.4103472°Ø / 55.0463389; 9.4103472