Nima Nabipour

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Nima Nabipour
Født 1981Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse SkuespillerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Nima Nabipour (født i Iran) er en dansk advokat og skuespiller med iransk baggrund. Han er uddannet ved Det Danske Filmskuespillerakademi i København og The William Esper Studio i New York City. Han har fået undervisning i skuespil af bl.a. William Esper, Sarah Boberg, Jens Arentzen, Peter Ganzler og Kenneth Carmohn.

Nima Nabipour kom til Danmark med sin familie som 3-årig og er opvokset i Sønderborg. Han har både en dansk og tysk studentereksamen, og har foruden sin skuespilleruddannelse en kandidatgrad i jura fra Københavns Universitet, ligesom han er uddannet advokat.

Han spillede hovedrollen i stykket "Woyzeck" af Georg Büchner og året efter spillede han igen hovedrollen i Schillers "The Robbers" som Franz. Samme år medvirkede han i og instruerede han et teaterstykke opført for Sønderjyllands Symfoniorkester.

Nima har medvirket i tre landsdækkende reklamefilm for Jolly Cola, Oddset og P4 og har medvirket i diverse kortfilm med bl.a. Zlatko Buric og Ole Thestrup på rollelisten.

Han har endvidere lagt stemme til tegnefilm for LEGO og til diverse DR-Drama Radio-udsendelser.

Nima Nabipour har spillet en af hovedrollerne i spillefilmen Fighter produceret af Nimbus Film og instrueret af Natasha Arthy og haft en birolle i Johan Melins Profetia produceret af Bullit Film. Han har ligeledes spillet "Yasin" i DR-serien Sommer og haft roller i Anna Pihl, De 7 Drab, Livvagterne, Broen og Norskov. Senest har Nima Nabipour medvirket i Tv2 Zulu serien "Tomgang, ligesom han har medvirken i spillefilmen MGP MISSIONEN og Far til Fire filmen, der havde premiere i biograferne i 2015.

Nima Nabipour har en baggrund i anklagemyndigheden og de sociale myndigheder og arbejder til daglig som selvstændig advokat med eget advoaktrfirma.. Han vandt i 2015 en principiel sag om tvangsfjernelse af børn mod Kammeradvokaten (Statens advokat), hvor retten for første gang nogensinde tilkendte tvangsfjernede børn godtgørelse for tort.

Nima Nabipour arbejder endvidere ofte med sager, der af den ene eller anden grund er endt i pressen. f.eks. Pusherstreetsagen fra Christiania, Bilkasagen, Danmarks største kokainsag og mange flere. Blev valgt som forsvarer i bedrageriserien mod afdelingschefen i Socialstyrelsen, Anna Britta Troelsgaard Nielsen. [kilde mangler]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]