Spring til indhold

Nima Nabipour

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Nima Nabipour
Født5. september 1981 (42 år)
NationalitetDanmark Dansk
Uddannelse og virke
BeskæftigelseAdvokat, skuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Nima Nabipour (født 5. september 1981 i Iran) er en dansk advokat og skuespiller med iransk baggrund.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Skuespiller[redigér | rediger kildetekst]

Han er uddannet ved Det Danske Filmskuespillerakademi i København og The William Esper Studio i New York City. Han har fået undervisning i skuespil af bl.a. William Esper, Sarah Boberg, Jens Arentzen, Peter Gantzler og Kenneth Carmohn.

Nima Nabipour kom til Danmark med sin familie som 3-årig og er opvokset i Sønderborg. Han har både en dansk og tysk studentereksamen, og har foruden sin skuespilleruddannelse en kandidatgrad i jura fra Københavns Universitet, ligesom han er uddannet advokat.

Han spillede hovedrollen i stykket Woyzeck af Georg Büchner og året efter spillede han igen hovedrollen i Schillers Røverne som Franz. Samme år medvirkede han i og instruerede han et teaterstykke opført for Sønderjyllands Symfoniorkester.

Nabipour har medvirket i tre landsdækkende reklamefilm for Jolly Cola, Oddset og P4 og har medvirket i diverse kortfilm med bl.a. Zlatko Buric og Ole Thestrup på rollelisten.

Han har endvidere lagt stemme til tegnefilm for LEGO og til diverse DR-Drama Radio-udsendelser.

Nabipour har spillet en af hovedrollerne i spillefilmen Fighter produceret af Nimbus Film og instrueret af Natasha Arthy og haft en birolle i Johan Melins Profetia produceret af Bullit Film. Han har ligeledes spillet "Yasin" i DR-serien Sommer og haft roller i Anna Pihl, De 7 drab, Livvagterne, Broen og Norskov. Senest har Nabipour medvirket i Tv2 Zulu serien Tomgang, ligesom han har medvirken i spillefilmen MGP missionen og Far til fires vilde ferie, der havde premiere i biograferne i 2015.

Advokat[redigér | rediger kildetekst]

Nabipour har en baggrund i anklagemyndigheden og de sociale myndigheder. Han arbejder til daglig som selvstændig advokat med eget advokatfirma. Han vandt i 2015 en principiel sag om tvangsfjernelse af børn mod Kammeradvokaten , hvor retten for første gang nogensinde tilkendte tvangsfjernede børn godtgørelse for tort.

Nabipour arbejder endvidere ofte med sager, der af den ene eller anden grund er endt i pressen, som f.eks. Pusherstreetsagen fra Christiania, Bilkasagen, Danmarks største kokainsag og mange flere. Han blev valgt som forsvarer i bedragerisagen mod kontorfuldmægtig i Socialstyrelsen, Anna Britta Troelsgaard Nielsen.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]