Diane Ladd

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Diane Ladd
Diane Ladd.jpg
Personlig information
Født 29. november 1935 (83 år)
Meridian, Mississippi, USARediger på Wikidata
Nationalitet USARediger på Wikidata
Ægtefælle Bruce Dern (1960-1969)Rediger på Wikidata
Børn Laura DernRediger på Wikidata
Beskæftigelse Tv-skuespiller, filmskuespiller, teaterskuespiller, filminstruktør, skuespiller, skribentRediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Nomineringer Oscar for bedste kvindelige birolle (1974)Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Diane Ladds hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Diane Ladd (født 29. november 1935) er en amerikansk skuespiller, instruktør og forfatter.

Ladd har i løbet af sin skuespillerkarriere medvirket i over 120 roller i flere populære tv-shows og mini-serier i perioden 1958 - 2003, samt i flere store film, herunder Alice bor her ikke mere (1974), Vilde hjerter, Den vilde rose (1991), Ghosts of Mississippi, Primary Colors, 28 dage (2000) og American Cowslip (2008). Hun har været gift tre gange, og hun er mor til skuespiller Laura Dern, som hun fik sammen med sin tidligere mand, skuespiller Bruce Dern.

Ud over at sin nominering for en Oscar for bedste kvindelige birolle for sin præstation i Alice bor her ikke mere, var Diane Ladd også nomineret (igen i kategorien bedste kvindelige birolle) for både Vilde hjerter og Den vilde rose. I begge disse film spillede hun med sin datter Laura Dern. Der var en nominering til Laura Dern for en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation i Den vilde rose. Denne dobbelte mor og datter nominering til Ladd og Dern for Den vilde rose var første gang i Oscaruddelingens historie, at det var sket. De blev også nomineret til to Golden Globe Awards samme år.

Ladd har også haft meget arbejde på teateret. Hun fik sin Broadway-debut på Carry Me back to the Morningside Heights i 1968. I 1976 spillede hun i skuespillet A Texas Trilogy: Lu Ann Hampton Laverty Oberlander, da hun modtog en nominel nominering til en Drama Desk Award.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkuespillerStub
Denne amerikanske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi