Dietrich von Falkenberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Dietrich von Falkenberg
Født 1580Rediger på Wikidata
HerstelleRediger på Wikidata
Død 20. maj 1631Rediger på Wikidata
MagdeburgRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse MilitærpersonRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Dietrich von Falkenberg (c. 1580 i Blankenau10. maj 1631) var en svensk officer af tysk adelig slægt.

Falkenberg gik allerede som ganske ung i tjeneste ved hæren, sendtes 1615 til Sverige, kæmpede under Gustaf Adolf i Polen og fulgte ham senere, da han 1629 landede i Tyskland. Falkenberg var da generalmajor og hofmarskal hos kongen.

1630 betroede Gustaf Adolf ham den ansvarsfulde post som kommandant i Magdeburg, der blev belejret af en kejserlig hær under Tilly og Pappenheim.

Tilly prøvede på at bestikke Falkenberg ved at love ham 4 tønder guld og greveværdighed, hvis han ville åbne byens porte, men Falkenberg afviste alle forslag.

Tillys næste budbringer fik i vidners nærværelse det svar, at kom han eller nogen anden endnu en gang i lignende ærinde, blev de hængt. Ved stormen på Magdeburg faldt Falkenberg, tappert kæmpende mod Pappenheims indtrængende soldater.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.