Diskussion:Óluva Klettskarð

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Færøerne Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Færøerne, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Færøernerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Uforklaret sætning[rediger kildetekst]

Skarð. På billedet ses revnen øverst på bjerget, som bygden er opkaldt efter.

"Hendes farfar, Karl Klettskarð, var 10 år, da ulykken skete."--Batmacumba (diskussion) 20. sep 2015, 18:21 (CEST)

Ja, undskyld, jeg kopierede bare en sætning fra artiklen om bygden Skarð, og tænkte ikke over, at der jo ikke stod noget om, hvad det var for en ulykke, og så giver sætningen jo ikke mening. Er det mere klart nu? --EileenSanda (diskussion) 20. sep 2015, 18:42 (CEST)
Ja, det hjalp ;-). Men der mangler stadig en forklaring på, hvad klett betyder.--Batmacumba (diskussion) 20. sep 2015, 21:48 (CEST)
Klett (eller klettur i nominativ) betyder klippe. Skarð betyder skår, indsnit, revne, hak, (i landskab, f.eks. i et bjerg) - dvs at efternavnet betyder Klippeindsnit eller hvad man nu kan sige på dansk. Hvis du tænker på det at skære noget, så minder det ord jo en hel del om "skarð". Der er blevet "skåret i bjerget". --EileenSanda (diskussion) 20. sep 2015, 23:00 (CEST)