Diskussion:Þórarinn B. Þorláksson

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Maleri Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Maleri, et forsøg på at koordinere oprettelsen af malerirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Islands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Island, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Island-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Stórisjór[rediger kildetekst]

Da det ikke var ligetil at finde noget om "Stórisjór", indsættes her den smule det lykkedes at finde.
Måske fordi den blev den omdømt til "Litlisjór', som Thorvaldur Thoroddsen henviser til:

"... Sv. Pälsson Pälsson beskriver Stórisjór så nøje, at det er ikke til at tage fejl af, at man dengang, som jeg i min Rejseberetning har påpeget, har givet Navnet "Stórisjór" til den Sø, der nu af Indbyggerne i Heredet „Land" kaldes "Litlisjór". Palsson beretter bl. a., at ingen dengang endnu var trængt frem til den nordlige Ende af "Stórisjór", og at man troede, at der i Nærheden fandtes store Kolonier a Fredløse ..."
  • https://fos.is/votnin/litlisjor/ "Litlisjór er stærsta vatnið sem telst til Veiðivatna, mælt 9,2km2 árið 1959. Vísast stækkar flatarmál vatnsins nokkuð þegar grunnvatnsstaða er í hámarki, en tæplega þó svo að miklu muni. Mesta dýpt vatnsins hefur verið mæld 16,5m skammt vestan Uggans í Austurbotnum. ..." – (dansk) via Google Translate: "Litlisjór er den største sø, der er en del af Veiðivatna (en:Veiðivötn), og målte 9,2 km2 i 1959. Det er rigtigt, at søens areal øges noget, når grundvandsstanden er på sit højeste, men ikke meget. Den største dybde af søen er blevet målt til 16,5 m lige vest for Uggan i Austurbotn. ..."
  • https://runeberg.org/salmonsen/2/8/0190.html : artikel om Fiskivötn ('fiskevand', fiskerige søer) "... Sagn om Kolonier af mystiske Fredløse, der skulde have Tilhold ved den nordøstligste af Søerne, der kaldes "Stórisjór". ..."
  • https://runeberg.org/lysingisl/1/0375.html : artikel om indsøen 'Langisjór' no:Langisjór : " ...Nokkru ofar er Grænavatn litið, þá Litlisjór og nyrzt(mod nord?) "Stórisjór", það er stórt vatn rúmlega 1½ mil á lengd og nærri hálf mila á breidd syðst, en mjókkar norður eftir. ..." (dansk) via Google "... Lidt højere oppe ses en:Grænavatn, så "Litlisjór" og så "Stórisjór", som er en stor sø over 1½ mil lang og næsten en halv mil bred i syd, men indsnævres mod nord. ..."
  • https://timarit.is/page/6575227#page/n45/mode/2up "The Lakes Stórisjór and Langisjór" (pdf-fil ?)
  • -- PHansen (diskussion)