Diskussion:800-meterløb (atletik)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Atletik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Atletik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af atletik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Hvorfor tilføjelse af " (atletikbaneløb)"?[redigér wikikode]

Skal man ikke kun tilføje sådan noget som " (atletikbaneløb)" til en artikels titel, hvis både 1) artiklen kan have flere betydninger og 2) den pågældende betydning er mindre almindelig? I dette tilfælde kan jeg ikke lige komme på andre betydninger, og hvis der er, så er atletik-betydningen for mig at se klart den mest almindelige betydning for almindelige mennesker. Forklar gerne den specifikke situation. --Jhertel (diskussion) 7. apr 2017, 18:41 (CEST)

Det er for gardere i forhold til flertydighed. Der findes også 800 meter løb i svømning og sandsynligvis i andre løb/sportsgrene. Men "800-meterløb (atletik)" er også et muligt navn. --Patchfinder (diskussion) 7. apr 2017, 18:45 (CEST)
Jeg flytter nu denne og flere andre til artikelnavn (atletik), for at sikre en ensartet navngivning. Desuden er der ikke flertydighed inden for atletik, men enkelte artikler skal, for at det går op ,omskrives til både at omhandle løb på bane og udenfor bane. --Patchfinder (diskussion) 8. apr 2017, 00:18 (CEST)
Undskyld mit sene svar; jeg skrev lige inden jeg skulle ud at rejse og er først kommet til en computer igen nu med fred og ro. Fint at du ændrede det til " (atletik)". Jeg vidste ikke der var 800-meterløb i svømning. --Jhertel (diskussion) 14. apr 2017, 11:55 (CEST)