Diskussion:Anholt

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kære 80.197.24.230, Du skriver at navnet Anholt betyder lille skov. Jeg er ikke ekspert, men den kilde jeg har siger at der findes mange teorier om hvor navnet kommer fra. Hvad er din kilde?

Det må du undskylde at jeg ikke kan huske. Men der er også et Anholt i tyskland, hvor det må betyde den lille skov.

4. aug 2004 kl. 22:42 (CEST)~


I Nudansk Ordbog forklares navnet sådan: Valdemars Jordebog: Anund; ca. 1425: Ane holt. Oprindeligt *Andund af fuglenavnet eller muligvis Anund af olddansk *an = "strimmel, stribe. 2. led -und i stednavne: i hovedsagen fra et indoeuropæisk suffiks *-uent, der betyder: "som er forsynet med eller ligner".
Navnet kan altså betyde enten: "Som ligner en and", som er "forsynet med and", eller "som ligner en strimmel". Det har under ingen omstændigheder noget at gøre med det tyske stednavnesuffiks -holt, så udlægningen "lille skov" er en typisk, folkelig etymologi, - hvor den så end kan være opstået?
Jeg håber, det hjælper jer?
Mvh.
--Sten Porse 4. aug 2004 kl. 23:10 (CEST)

Kommentar fra Bruger:188.177.160.224[rediger kildetekst]

Jeg vil personligt undskylde hvis dette, bliver modtaget som spam eller modtaget forkert da jeg ikke har noget imod det. men da det ikke er muligt at der findes en "Ørken" på anholt vil jeg gerne have det rettet / slettet "I geografi er en ørken en landskabsform eller en region hvor der falder meget lidt nedbør. Helt generelt defineres en ørken som et område hvor den gennemsnitlige årlige nedbør er mindre end 250 mm" (Skrev 188.177.160.224 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Enig - Det er en strandvoldsslette. Det er hermed rettet. --Hofkas (diskussion) 26. jan 2013, 00:45 (CET)

Nærhed til "Sverige"[rediger kildetekst]

Jeg har ændret overskriften til Nærhed til Halland, eftersom størstedelen af afsnittet handler om den tid, da Halland var dansk; det giver derfor ingen mening at fremstille det, som om Anholt har været præget af nærheden til Sverige, når det er en anden (dengang) dansk landsdel, der henvises til. Det kunne også være interessant at få uddybet påstanden om de svenske sørøvere; hvilken del af Sverige skulle de forestille at komme fra, og hvornår? Kilden siger ingenting. Vh. SorenRK (diskussion) 3. apr 2017, 11:25 (CEST)

Enligt Bennheden, Maj-Britt (1984). Morup - Berättelser från hembygden. Morup-Stafsinge hembygdsförening så ska de vid något tillfälle ha varit från Särö (i norra delen av Halland). Jag misstänker att mycket av de berättelser som finns om händelser på Anholt inte nedtecknats direkt utan kommer från Øen Anholt i Sagn og Sæd. Efter gamle Folks mundtlige Meddelelser av Evald Tang Kristensen och liknande källor, som samlat in berättelser hundratals år senare. Så även om händelserna antagligen i grunden är historiska så kan de under årens lopp ändrats. När det gäller sjörövarna kanske det inte var närmare känt ens när det hände. Om du ska begå brott kan det ju vara taktiskt att inte tala om för andra varifrån du kommer :-) Gunnar Larsson (diskussion) 12. aug 2021, 16:56 (CEST)