Diskussion:Armékorps

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Armékorps bør bevares[rediger kildetekst]

Indenfor landkrig har man diverse reserverede ord for troppeenheder. Regiment - brigade - division - (armé)korps - armé - armégruppe. I 2005 blev to wikisider oprettet af to forskellige brugere om det samme emne: 'Armékorps' og 'Korps (militær enhed)'. Den militære enhed (armé)korps består af 45.-60.000 mand og er et reserveret ord. I andre sammenhænge anvender man ordet 'korps': vælgerkorps, lottekorps, antiterrorkorps, politikorpset, brandkorps, musikkorps, balletkorps, redningskorps, censorkorps, tamburkorps...

Navnet armékorps angiver entydigt at der er tale om den store troppeenhed på 45.-60.000 mand. Korps (militær enhed) er mere udvandet. Jægerkorpset er en militær enhed men næppe på 45.-60.000 mand. Ligeledes med Søværnets Tamburkorps eller Lottekorpset. Det er lettere forvirrende at samme ord bruges inkonsistent i militæret, så derfor er det vigtigt at være præcis og vejledende.

Jeg mener at 'Korps (militær enhed)' skal redirecte/sammenskrives til 'Armékorps' (der er indarbejdet med mange links) og at Korps skal opgraderes til en "rigtig" artikel med wikilinks til de adskillige korps efterhånden som de bliver skrevet. --Med venlig hilsen Necessary Evil 9. okt 2008, 15:03 (CEST)

Jeg har nu skrevet sammenskrivningen på Hjælp-diskussion:Samling af artikelhistorik, så en administrator kan sammenflette historikken. --MGA73 10. okt 2008, 16:09 (CEST)

Korpsets opgave[rediger kildetekst]

... sammensættes med en fælles opgave, som omfatter samkøring af artilleri, infanteri, kavalleri/panser ...

Samordning af de forskellige våbenarter sker allerede på brigadeniveau. Korpset vil oftest have en rolle i forbindelse med værnsvis samordning. Og skulle omsætte operationelle mål til taktiske. -- Poul G disk.