Diskussion:Attentatet på John F. Kennedy

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Folketro Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketro, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketro-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Kennedy skabte i 1962 den såkaldte Cubakrise og startede Jetnamkrigen.

Er der ikke en, der kan lave en mere objektiv formulering ? - ellers bør sætningen slettes vh.- Nico 29. aug 2004 kl. 12:55 (CEST)

Sætningen har intet med attentatet at gøre - så jeg har slettet den. Jørgen Friis Bak 29. aug 2004 kl. 18:26 (CEST)
Det er faktisk objektivt set korrekt, hvad der er skrevet - selv om det ikke lyder rart i mine ører. Men Kennedy var den første præsident, der sendte militær til Sydvietnam - og Kennedy skabte Cuba-krisen og vandt den. Men jeg er enig i, at formuleringen ser alt for negativ ud.--hansjorn 19. okt 2004 kl. 07:10 (CEST)

Christian har ændret titel fra: attentat til mord. Det er ikke godt - for det engelske assasination bør ikke oversættes som mord. Det er og blivet et attentat, som har en anderledes klang over sig. Forestil dig denne engelsk titel: The murder of JFK, det lyder ikke rigtigt, vel? Endelig kan jeg henvise til den tyske artikel: Attentat auf John F. Kennedy .. hansjorn 19. okt 2004 kl. 07:13 (CEST)

Assasination betyder nu mord så vidt jeg ved, det var derfor jeg flyttede artiklen. Men attentat kan vi da godt kalde det hvis du syntes det er bedre. --Christian List 19. okt 2004 kl. 15:49 (CEST)

Var der ikke også en bror, som blev myrtet? (Skrev Haabet (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jo, Robert F. Kennedy i 1968.
- Kåre Thor Olsen (Kaare) 19. okt 2004 kl. 20:27 (CEST)
PS: Husk at underskrive.

Skabte Kennedy Cuba-krisen?[rediger kildetekst]

Cuba-krisen opstod vel, fordi amerikanerne - i præsident Eisenhowers tid - afviste Cubas nye, revolutionære leder, Fidel Castro, da denne søgte at tilnærme sig USA. Dette kastede Cuba i armene på Sovjetunionen. At Castro som revolutionær ikke var kommunist ses vel klarest af, at mange af hans højtstående tilhængere tog afstand fra kommunismen; De flygtede til USA, da Castro og Krustjov blev perlevenner. Kennedy arvede således et kommunistisk Cuba, da han overtog præsidentembedet i 1961. --helgj60 30. okt 2006 kl. 22:24 (CET)

Dødt weblink[rediger kildetekst]

Efter gentagne automatiske botbesøg kunne de nedenstående links ikke nås. Check venligst om de virkelig er nede og ret dem i så fald.

--Broadbot 12. feb 2007 kl. 20:45 (CET)

Linket er forkert og det rigtige link er http://mcadams.posc.mu.edu/home.Ali-m 25. aug 2008, 19:06 (CEST)

Linket har ikke været aktuelt i et år og fire måneder. --Hockeyindustrien 25. aug 2008, 19:11 (CEST)