Diskussion:Bær

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Botanisk eller folkelig liste?[redigér wikikode]

Artiklens tekst giver den botaniske definition af bær, og gør opmærksom på at fx jordbær og kirsebær ikke er bær i botanisk forstand. I listen nedenunder mangler disse to da også - men en del andre bær i lægsprogets betydning optræder, herunder nære slægtninge til de nævnte, såsom skovjordbær og mirabel.

Til gengæld optræder der også frugter, som få andre end botanikere ville omtale som bær, såsom agurk og tomat.

Jeg synes at artiklen skal gøre det klart, hvad listens kriterier er. Mit forslag (som jeg lige så stille implementerer om lidt) er at vi inkluderer både botaniske bær, som i folkemunde ikke er det, og omvendt.

Listen over bær bør følgelig kun indeholde dem der rent faktisk er bær, der kan sikkert fint indføjes en særlig liste over dem der i hverdagen opfattes som bær men ikke er det, det er jo også netop den slags info folk vil lede efter i artiklen om bær, wikipedia, skal vejlede ikke vildlede folk jo. Mvh. Vrenak (diskussion) 11. apr 2017, 21:37 (CEST)
Med indføjes menes en separat liste der tydeligt gør opmærksom på at de nedenstående opfattes i hverdagen som bær men netop IKKE er bær. De to grupper må endelig ikke blandes, det er kontrafaktisk. Mvh. Vrenak (diskussion) 11. apr 2017, 21:51 (CEST)