Diskussion:Belgisk Congo

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Belgiens flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Belgien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Belgien-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

negerhøvdinge???

Belgisk Congo er pt en frygtelig dårlig artikel, der fra et kolonisator-synspunkt går let hen over f.eks folkemordet, hvor ti mio congolesere døde. Det er utroligt biased at lade fortællingen starte med beskrivelsen af Stanleys opdagelsesrejse, som om folket og stedet først blev til da en hvid mand "opdagede" det. En stor del af artiklen virker maskinoversat. Imidlertid føler jeg mig ikke kompetent til at lave den helt store revision af artiklen. --pmh (diskussion) 5. nov 2016, 17:38 (CET)


- Den her artikel er så pinligt mangelfuld, at sandheden ville være bedre tjent med at slette den helt. Den er skrevet af en reaktionær konservativ psykopat med en tidsmaskine( da de tydeligt vis lever i 1900-tallet), og nævner ikke at Belgien havde slaveri, udryddede 75% af sin egen befolkning gennem strafarbejde og udsultning, og huggede hænderne af og korsfæstede mænd kvinder og børn i tusindtal. TiasDK, 12-04-2021. (Skrev 87.73.64.98 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg har indsat "Forældet" på artiklen. Der findes nyere beskrivelser end Nordisk Familjebok fra 1911 med en gennemgang af emnet Belgisk Congo. Det vil være fint, hvis disse nyere beskrivelser kan reflekteres i artiklen. --Pugilist (diskussion) 12. apr 2021, 10:35 (CEST)