Diskussion:Bertel Thorvaldsen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Guldalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Guldalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af guldalder-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Bertel Thorvaldsen har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 53, 2009.

Huskeliste for Bertel Thorvaldsen: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Hej Kåre.

Du skriver lad os holde billeder små og i højre side, så er det nemmere at læse artikelteksten ; Jeg er uenig med dig; Jeg mener en varieret sideopbygning og billeder i en størrelse så man kan se hvad de forestiller også er befordrende for læsningen af teksten; Hvis man sidder og surfer rundt på en række sider, der stort set ser ens ud, mister man let interessen, og hvis man skal til at skifte side for at se hvad billedet forestiller, mister man den endnu hurtigtere, samtidig med at vi heller ikke kan gå ud fra at alle vores brugere ved at der ligger en større udgave af det.

Versionen fra 19. nov 2004 kl. 18:10 (portrættet kunne være lidt mindre) / Bertel Thorvaldsen

Hvad mener andre ? vh. Nico 20. nov 2004 kl. 10:11 (CET)

Jeg vil som udgangspunkt gerne have alle billeder til højre idet jeg synes at det forstyrrer læsningen hvis tekstens venstre kant flyttes. Billederne må meget gerne have en størrelse så man kan se hvad de forestiller, men på den anden side skal de heller ikke være for store og dominerende. Jeg synes også at vi skal tage et vist hensyn til brugere med langsomme internetforbindelser, så det er alt i alt en balancegang - men i øjeblikket synes jeg at billederne er for små. Jeg vil prøve at gøre dem noget større. Byrial 20. nov 2004 kl. 10:40 (CET)
Til nød kan jeg leve med billedernes nuværende thumbnail-størrelser (selvom Thorvaldsens hjemkomst nu fylder næsten halvdelen af artikelfeltet i min browser), men jeg kan ikke leve med billeder i venstre side af artikelteksten. For mig skal udformningen netop være ensartet, for at den virker indbydende.
Mht. billedernes størrelse, kan man ikke gå ud fra at alle kører med en høj skærmopløsning eller bruger hele skærmbredden til deres browser - så hellere lade brugerne opdage, at de kan vælger billederne for at se en større udgave.
- Kåre Thor Olsen (Kaare)

Mimma Zoëga[rediger kildetekst]

Det ville unægtelig være interessant med en arikel om damen – men desværre kan jeg ikke finde ret meget. Mit anliggende er at imødegå Iben Holks – efter mit skøn aldeles ubegrundede – påstand om at Th. var hendes fader. -- Sebastjan 18. okt. 2005 kl. 10:00 (CEST)

Man kan håbe at nogen har ærinde i omegnen af Thorvaldsens Museum, så vi kan få et billede. --Palnatoke 18. okt 2005 kl. 10:19 (CEST)


Jeg har lagt DBLs tekst ind sammenflettet med det oprindelige (dette er ikke gjort særlig elegant erkender jeg - du må meget gerne rette det). I Mikkel Boghs bog om Thorvaldsen skriver han i afsnittet Bibliografi: "Litteraturen om Bertel Thorvaldsen er meget omfattende, men hovedparten forekommer forældet og er farvet af en tid, hvor han endnu var noget af et nationalsymbol." Det må antages også at gælde for DBL biografi, derfor vil jeg de nærmeste dage kryds tjekke artiklen med Boghs bog, og evt. lave nødvendige korrektioner. --Villy Fink Isaksen 2. sep 2008, 19:41 (CEST)

BTW så tager skabelonen "DBL" jo lidt højde for dette, da den anfører: Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel. --Villy Fink Isaksen 2. sep 2008, 19:44 (CEST)
Om DBL-skabelonen skal væk vil jeg lade andre afgøre, men i såfald skal DBL angives som kilde, det meste af teksten er fra DBL, men nu i en mere nydansk version. --Villy Fink Isaksen 1. jan 2010, 21:13 (CET)

Praxiteleiske[rediger kildetekst]

Hvad betyder Praxiteleiske?

Følgende tekst er klippet ud af artiklen:

Af statuer mærker vi først og fremmest den Adonis, der stod færdig i model 1808, blev bestilt i marmor af kronprins Ludvig af Bayern, men først afleveret 1832; det er et af de meget få eksisterende marmorarbejder, mesteren helt igennem har udført med egen hånd, og et af de thorvaldsenske værker, der stå det oldgræske, særlig det Praxiteleiske (?), skønhedsideal nærmest. --Villy Fink Isaksen 12. sep 2008, 14:59 (CEST)

Ok - det hænger nok sammen med en:Praxiteles, men .... ? --Villy Fink Isaksen 12. sep 2008, 15:03 (CEST)
Mon ikke en:Praxiteles#Praxitelean style fortæller det? --Palnatoke 12. sep 2008, 16:00 (CEST)
Ganske rigtigt - fandt det også i Lademanns leksikon og har oprettet en stub Praxiteles, hvor det beskrives, og linket dertil fra artiklen. --Villy Fink Isaksen 12. sep 2008, 16:24 (CEST)

Jeg har tilføjet et afsnit om censur af Thorvaldsens eftermæle. Så nu bliver det sjovt at se, hvordan andre brugere vil forsøge at censurere omtalen af censuren! --Fyldepennen 1. feb 2010, 01:06 (CET)

Subjektivitet[rediger kildetekst]

Er meget af denne artikel ikke ret subjektiv? Især synes jeg, at hans død er helt ekstrem. Dette mener jeg bør rettes.--87.56.171.70 5. nov 2011, 01:12 (CET)

litterarturlisten[rediger kildetekst]

Er en udgave af samme bog ikke nok (og så er det jo dansk wikipedia, skal der så ikke skrives på dansk?):

  • Stefano Grandesso, Bertel Thorvaldsen (1770-1844), introduzione di Fernando Mazzocca, catalogo delle opere a cura di Laila Skjøthaug, 2010, Cinisello Balsamo (MI), Silvana Editoriale, ISBN 978-88-366-1912-2.
  • Stefano Grandesso, Bertel Thorvaldsen (1770-1844), Introduction by Fernando Mazzocca, Stig Miss; with catalogue by Laila Skjøthaug, Second English and Italian Edition, 2015, Cinisello Balsamo (Milan), Silvana Editoriale, ISBN 978-88-366-1912-2.

med venlig hilsen --Villy Fink Isaksen (diskussion) 19. jun 2017, 12:28 (CEST)