Diskussion:Billund Kommune

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Der er vaklen mellem Ringgive (som her) og Ringive (i andre artikler). Mon det er muligt at fastslå én (korrekt, officiel) stavning, og da hvilken? -- Sebastjan 12. nov. 2005 kl. 10:10 (CET)

Ringive er korrekt. --Twid 12. nov 2005 kl. 13:15 (CET)

Kirkedistrikt[redigér wikikode]

Er Ringive Kirkedistrikt det samme som Ringive Sogn? --Twid 12. nov 2005 kl. 13:31 (CET)

Gammel Billund Kommune[redigér wikikode]

Hvor er Billund Kommune fra før kommunalereformen forsvundet hen?--DJ Oldgransker 10. feb 2007 kl. 13:45 (CET)

Jeg har fundet den og rettet linket! --DJ Oldgransker 14. feb 2007 kl. 10:37 (CET)

Lokaliteter i Billund Kommune: Sydjylland eller Sydvestjylland?[redigér wikikode]

Bemærk at der skal være konsensus, før en gennemgribende redigering kan ændres på flere artikler!

Der er uenighed om der skal skrives Sydjylland eller Sydvestjylland ud for lokaliteterne i Billund Kommune. Denne diskussion bør tages inden der går permanent redigeringskrig i dén. --Risvang (diskussion) 1. maj 2021, 12:55 (CEST)
jeg vil sige at der er størst grundlag for at Grindsted ligger i Sydvestjylland. jeg er personligt fra Grindsted og ved især hvor byen ligger. Grindsted er kutural og dialekt tættere på vestjylland og som skrevet er sydvestjylland det der svare til Ribe amt hvor Grindsted ligger og jeg synes personligt selv det er den bedste beslutning fordi det skær mellem de to mitter punkter som er Sydjylland og Vestjylland hvor byen ligger i begge ender så der er mit endelig svar. hilsen Casp546b --(skrev Casp546b (diskussion • bidrag) 2. maj 2021, 18:03. Husk at signere dine indlæg.)
Der er flere argumenter for at beholde Billund Kommune og dens byer under Sydjylland:
  • -For det første: her er lex.dk's definition af Sydjylland.
  • -For det andet og mere væsentligt: her er Trekantområdet.dk, her er Vejle-kp13-Trekantområdet, her er Boosterbusiness.blogspot-Trekantområdet og ikke mindst her er wikipediaartiklen Trekantområdet. For Haderslevs- og Sønderjyllands (ikke Sydjyllands) vedkommende, har denne by og kommune en så anderledes danmarkshistorisk, kulturel og sproglig identitet (lex.dk-dansk dialekter), at det ikke giver mening at skille Haderslev Kommune ud fra Aabenraa-, Tønder- og Sønderborg Kommuner, der alle er sønderjyske. Det gælder dog ikke Billund Kommune, der kulturelt hænger sammen med Vejle, Fredericia og Kolding. Da Billund, Grindsted og Sdr. Omme næppe kan betegnes som "(Syd)østjylland", giver "Sydjylland" langt mere mening.
  • -For det tredje (knapt så væsentligt): ved google-søgning "Grindsted Sydjylland" kommer der 761.000 resultater frem, mens "Grindsted Sydvestjylland" giver 58.300. Ved Billund Kommune er resultaterne: "Billund Kommune Sydjylland"= 129.000 og for "Billund Kommune Sydvestjylland" = 35.200. Det forhindrer selvfølgelig ikke at sygehuset i Grindsted kan kaldes "Sydvestjysk Sygehus" lige såvel som DestinationSydvestjylland har taget Tønder med på Region Syddanmarks turismeportal, selvom marskbyen ligger i Sønderjylland.
Bemærk i øvrigt også, at sydjyder og vestjyder beskrives som tætbeslægtede på lex.dk. --Risvang (diskussion) 25. maj 2021, 15:11 (CEST)