Diskussion:Blåhale (sommerfugl)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Zoologi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Zoologi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af zoologirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Blåhale

Lepidopterological Society:

blåhale Neozephyrus quercus

Hvilken sommerfugl er det:

blåhale Quercusia quercus

http://www.leps.it/index.htm:

Thecla quercus (tror det er denne: billede afviger dog lidt fra hvilken sommerfugl er det).

Sommerfugle i farver 1:

blåhale Quercusia quercus


Hej Brian

så vidt jeg lige kan se i min sommerfuglebog (Michael Stoltze) så kaldes blåhalen på engelsk: purple hairstreak. På hjemmesiden www.leps.it kaldes denne på latinsk: Lycaenidae Theclinae Jeg er temmelig sikker på det er den samme art, da fotoene på hjemmesiden meget ligner dem i min bog. Men hvilket latinsk navn vi skal anvende er til gengæld lidt af et mysterie...måske skulle man sende en mail til http://www.lepidoptera.dk/ ...det gør jeg lige...

Malene 12. aug 2003 kl.20:40 (CEST)


Der var hurtig ekspedition, jeg kopierer lige brevet ind her:

...

Ja det er altid noget bøvl med især ændringer af slægtsnavne. I den seneste officielle liste over danske sommerfugle (som også er den pt. gældende!) er blåhale anført som Neozephyrus quercus (Linnaeus, 1758) så det vil jeg foreslå Jer at anvende. Men slægtsnavnet kan sagtens blive ændret igen, i den geschæft er der ingen fuldstændig sandhed. Lycaenidae er iøvrigt familienavnet for "blåfugle", Theclini er underfamilien og Neozephyrus er slægten.

Med venlig hilsen Per Stadel (http://www.lepidoptera.dk)

...

Så det latinske navn for blåhalen må være: Neozephyrus querqus, men fotoet af Lycaenidae theclinae på www.leps.it, er alligevel det rigtige af vores blåfugl.

Måske skulle vi når artiklerne om sommerfuglene er mere gennemarbejdede dobbelttjekke de latinske navne med lepidopterologisk selskab, der er muligvis andre arter vi har fået sat forældede navne på.

MVH Malene 13. aug 2003 kl.16:59 (CEST)


Sgu! Jeg har kopieret noget forkert - sommerfuglen, som fotoet på den italienske hjemmeside viser hedder Thecla quercus (IKKE Lycaenidae Theclinae)! - det er den samme som vores blåfugl Neozephyrus querqus.

Malene 13. aug 2003 kl.17:31 (CEST)


Hej Malene, så først lige diskussionsiden nu. Af uransagelige grunde er disse ikke med på min Seneste ændringer liste ???

Lyder som en god ide, at lave et dobbelttjek lidt senere, der er helt sikkert flere. Rettede lige til på sommerfugle siden.

mvh BrianHansen 13. aug 2003 kl.18:21 (CEST)


Så fandt jeg lige ud af hvorfor, der var lige blevet hakket lidt forkert af under indstillingerne.

Det var da alletiders, at Per Stadel (http://www.lepidoptera.dk) ville give en hånd med (og så hurtigt) :o)

mvh BrianHansen 13. aug 2003 kl.18:24 (CEST)