Portal:Zoologi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Animal diversity October 2007.jpg

Dyr er en stor gruppe af flercellede organismer fra riget Animalia, der også kaldes Metazoa. Deres anatomi bliver normalt fastlagt allerede som embryoer, tidligt i deres livsforløb, selvom nogle undergår en metamorfose senere i deres liv. De fleste dyr kan bevæge sig selv - spontant og uafhængigt af omverdenen. Dyr er heterotrofe - de er afhængige af andre organismer for føde - modsat de autotrofe planter. (mere...)

Det første observerede eksemplar.
Oligodon huahin er en Kukri Slange art i slægten Oligodon. Arten blev opdaget for første gang i december, 2016, den blev derefter beskrevet i en artikl, som blev publiceret den 13. juli 2017 og O. huahin blev accepteret som en egen art.

Oligodon huahin er kun kendt fra 7 levende eksemplarer fundet i typelokalitetet, indenfor et område på ca. 1000 m2, og derfor er artsdistribution lidt kendt. Det må nævnes, at et ferskt, dødt 8. eksemplar senere blev fundet ca. 12 km (luftlinje) fra typelokalitetet i anden type skov og højde. Dette eksemplaret var ca. 50 mm længere end det største brugte i artsbeskrivelsen. Holotypen og paratypene blev alle funnet i Hua Hin distriktet, Prachuap Khiri Khan provinsen, Thailand. Arten regnes nu som endemisk for Hua Hin distriktet, da arten kun er observeret der.

Læs mere
  1. Skabelon:Infoboks dyrepark og zoo (infoboks for dyreparker, udstillingsakvarier og zoologiske haver)) på alla dyreparker, se Kategori:Dyreparker i Danmark og Kategori:Dyreparker.
Exquisite-kmenu.png

Ugens artikler:


Artículo bueno-blue.svg

Lovende artikler:Symbol support vote.svg

Gode artikler:

MprimigeniusAalborg1.jpg
Mammut - model i Aalborg Zoo.

Fra Wikipedias nyeste zoologiartikler

Vil du hjælpe på zoologiportalen, så skriv dig på listenSe også

Zoologer


Zoologiportalen blev revideret omfattende den 16. juni 2016 kl. 16:00

PortalforsideOm portalerHvordan opretter jeg en portal?

Ryd cachen for denne side (purge).