Portal:Zoologi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Animal diversity October 2007.jpg

Dyr er en stor gruppe af flercellede organismer fra riget Animalia, der også kaldes Metazoa. Deres anatomi bliver normalt fastlagt allerede som embryoer, tidligt i deres livsforløb, selvom nogle undergår en metamorfose senere i deres liv. De fleste dyr kan bevæge sig selv - spontant og uafhængigt af omverdenen. Dyr er heterotrofe - de er afhængige af andre organismer for føde - modsat de autotrofe planter. (mere...)

Hypsibiusdujardini.jpg
Tardigrader (Tardigrada) eller bjørnedyr er små segmentdelte dyr, sandsynligvis beslægtet med leddyr eller hjuldyr/fladorme – tilhørsforholdet er ikke endeligt afklaret. Tardigrader er i dag indplaceret i deres egen dyrerække. De blev første gang beskrevet af J.A.E. Goeze i 1773 ('kleiner Wasserbär' = lille vandbjørn). Tardigrada-navnet betyder "langsomtgående" og blev givet af Spallanzani i 1776.

De menes at være opstået under den Kambriske Eksplosion for ca. 540 millioner år siden, men man har ikke fundet fossillerede bjørnedyr. Der er fundet bjørnedyr i ca. 100 millioner gammelt kridttids rav, som ligner dagens bjørnedyr.

Læs mere
  1. Skabelon:Infoboks dyrepark og zoo (infoboks for dyreparker, udstillingsakvarier og zoologiske haver)) på alla dyreparker, se Kategori:Dyreparker i Danmark og Kategori:Dyreparker.
Exquisite-kmenu.png

Ugens artikler:


Artículo bueno-blue.svg

Lovende artikler:Symbol support vote.svg

Gode artikler:

MprimigeniusAalborg1.jpg
Mammut - model i Aalborg Zoo.

Fra Wikipedias nyeste zoologiartikler

Vil du hjælpe på zoologiportalen, så skriv dig på listenSe også

Zoologer


Portal Portal:Zoologi

Zoologiportalen blev revideret omfattende den 16. juni 2016 kl. 16:00

PortalforsideOm portalerHvordan opretter jeg en portal?

Ryd cachen for denne side (purge).