Diskussion:Bojana Popović

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Viborg Domkirke set fra Nørresø. Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Viborg, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Viborg-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Handball pictogram Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Håndbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af håndboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Slut på ejefaldsdiskussionen[rediger kildetekst]

Denne artikels historik er desværre skæmmet af en del rettelser og ophævelser heraf af noget så banalt som ejefaldsformen af Popovic. Ifølge Dansk Sprognævns regler, som er oraklet på dette område, må "Popovics" være den rigtige form. Basalt set skal ord og navne, der ender på -s, -x og -z i ejefald skrives -s', -x' og -z', mens alle andre endelser får ejefald med tilføjelsen af et 's'. I [1] præciseres dette til, at selv om et ord som Bush også har en s-agtig endelse, så skal det stadig i ejefald skrives Bushs. Mere præcist gælder det, at ord, der ender på en hvislelyd, følger basisreglen for ejefald med tilføjelse af 's'. Jeg må indrømme, at slovensk ikke er min stærkeste side, men det forekommer mig, at Popovic slutter på en hvislelyd, og derfor er der ikke tvivl om, at navnet i ejefald hedder "Popovics".

En del af ændringerne har givet "Popovic's", hvilket er engelsk inspireret, men denne ejefaldsform findes overhovedet ikke på dansk iflg. Dansk Sprognævn. --Arne (Amjaabc) 27. sep 2007, 22:51 (CEST)