Diskussion:Bornholms Regionskommune

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

  Regionskommune[rediger kildetekst]

  Er der nogen, der kan forklare mig, hvorfor Bornholm kalder sig regionskommune? Amtskommune ville jeg kunne forstaa, men Bornholm bliver jo en del af Region Hovedstaden. --Twid 23. apr 2006 kl. 22:59 (CEST)

  Mig bekendt kaldte man det en regionskommune før de nye regioner blev oprettet; Bornholm har jo for en gangs skyld været på forkant med udviklingen ved at sammenlægge kommunerne før det blev påtvunget. Jeg tror derfor ikke region har noget med dette at gøre. At jeg så ikke kan gøre dig klogere på emnet iøvrigt, det beklager jeg... G®iffen 9. okt 2006 kl. 14:22 (CEST)

  Kommunen fik lov til at kalde sig regionskommune, fordi den ved sín oprettelse både skulle tage sig af de primærkommunale og de amtskommunale opgaver. Det er senere, at kommunen mistede sine amtslige opgaver, og navnet region har de 5 sygehusregioner lagt beslag på fra 2007. Regionskommune er altså et kompromis mellem amtskommune og primærkommune. Sallingboen 13. jan 2007 kl. 10:38 (CET)

  Billedadvarsel[rediger kildetekst]

  De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

  ChristianBier slettede Image:Bornholms_regionskommune_coa.png: [[Commons:Licensing|Copyright violation]];

  -- CommonsTicker 28. mar 2008, 11:16 (CET)

  Mandattabel[rediger kildetekst]

  Jeg forsøgte at lave en skabelon til mandattabel (Kommunal(- og regionsråds)valg 2013 og 2017, og det lykkedes mig at få indsat mandaterne, men så kom jeg ikke længere, og hvor fejlen er, véd jeg ikke. Det er der, under Se historik, hvor jeg har skrevet: Mandattabel. Kan tabellen laves færdig? Der er ingen grund til at gå over åen efter vand.--Bornsommer (diskussion) 7. jan 2018, 14:56 (CET)

  Har forsøgt igen at lave tabel. Kan ikke se andet end, at mandattal passer. Hvorfor fejlmelding?--Bornsommer (diskussion) 28. feb 2018, 21:08 (CET)

  Kommunens navn[rediger kildetekst]

  Kommunen hedder officielt "Bornholms Kommune". Den blev stiftet med det navn ifølge gældende bekendtgørelse nr 161 af 11/03/2003 om ændringer af landets inddeling i kommuner og amtskommuner (https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2003/161).

  Men den benævnes "Bornholms Regionskommune" ifølge Kommunestyrelsesloven § 3 stk. 2:

  "Stk. 2. Bornholms Kommune benævnes Bornholms Regionskommune."

  (https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2019/47). Det er hvad de fleste kalder den, inkl. kommunen selv på dens hjemmeside (https://www.brk.dk/)

  På borger.dk (https://www.borger.dk/om-borger-dk/find-en-myndighed/bornholm-kommune) kan man finde betegnelsen "Bornholm Regionskommune". Det kan kun være en fejl. Tekster på borger.dk har ikke retsgyldighed, og ingen andre bruger mig bekendt den betegnelse uden -s. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. apr. 2022, 11:42 (CEST)Reply[svar]

  Jeg kan tilføje at benævnelsen Bornholms Regionskommune blev indført i forbindelses med strukturreformen i lov nr 537 af 24/06/2005 om regioner og om nedlæggelse af amtskommunerne, Hovedstadens Udviklingsråd og Hovedstadens Sygehusfællesskab (https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2019/47). Ændringen i praksis fra Bornholms Kommune til Bornholms Regionskommune fremgår også af indenrigsministeriets tekst "Oversigt over de fem regioner og 98 nye kommuner" (https://im.dk/media/6781/oversigt-over-de-fem-regioner-og-98-kommuner.pdf). --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. apr. 2022, 12:01 (CEST)Reply[svar]