Diskussion:Burger

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Burgeren kommer ikke fra Hamburg, men er kendt helt tilbage fra romertiden Måske en henvisning til etymologien, fordi navnet kommer fra byen Hamburg. Dette kan ses både i Politkens ordbog med etymologi, samt den engelske wikipedia: The word "Hamburger" comes from Hamburg, Germany.

er kendt helt tilbage fra romertiden Er ikke helt i overensstemmlse med den engelske, hvor det står: The hamburger as ground meat can be traced back to the time when the Mongols (c. 1209) carried flat patties of lamb or mutton as a food source.

hamburger[rediger kildetekst]

det er mig altså ikke en skinkeburger - ham betyder jo skinke.....

Jeg har i dag rettet flere fejl i artiklen og flyttet den fra hamburger til burger, da burger er den mest benyttede betegnelse i Danmark, hamburger og bøfsandwich er også accepterede betegnelser. --Patchfinder (diskussion) 4. dec 2014, 15:05 (CET)
Jeg savner en kilde. --Palnatoke (diskussion) 4. dec 2014, 15:15 (CET)
Jeg har nu indsat nogle. Jeg er dog lidt i tvivl om hvor vidt at det er et krav, at det er oksekød der er i, 1200-tallets burgere fra Mongoliet var med hestekød, en moderne version er med kyllingekød, osv. --Patchfinder (diskussion) 4. dec 2014, 16:04 (CET)