Diskussion:Burger

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Historie[redigér wikikode]

Burgeren kommer ikke fra Hamburg, men er kendt helt tilbage fra romertiden Måske en henvisning til etymologien, fordi navnet kommer fra byen Hamburg. Dette kan ses både i Politkens ordbog med etymologi, samt den engelske wikipedia: The word "Hamburger" comes from Hamburg, Germany.

er kendt helt tilbage fra romertiden Er ikke helt i overensstemmlse med den engelske, hvor det står: The hamburger as ground meat can be traced back to the time when the Mongols (c. 1209) carried flat patties of lamb or mutton as a food source.

hamburger[redigér wikikode]

det er mig altså ikke en skinkeburger - ham betyder jo skinke.....

Jeg har i dag rettet flere fejl i artiklen og flyttet den fra hamburger til burger, da burger er den mest benyttede betegnelse i Danmark, hamburger og bøfsandwich er også accepterede betegnelser. --Patchfinder (diskussion) 4. dec 2014, 15:05 (CET)
Jeg savner en kilde. --Palnatoke (diskussion) 4. dec 2014, 15:15 (CET)
Jeg har nu indsat nogle. Jeg er dog lidt i tvivl om hvor vidt at det er et krav, at det er oksekød der er i, 1200-tallets burgere fra Mongoliet var med hestekød, en moderne version er med kyllingekød, osv. --Patchfinder (diskussion) 4. dec 2014, 16:04 (CET)