Diskussion:Burgruine Rafenstein

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Forkerte oplysninger[rediger kildetekst]

Hejsa, Jeg hedder Charles von Rafenstain og har arbejdet på restaureringen af borgruinen siden 1996. -Tillad mig at komme med nogle rettelser. Rafenstain kommer fra Ravne-bjerg, ikke rå sten. -Den blev aldrig kaldt for Ravenstone af Biskoppen Albert, som i øvrigt ikke var Borgherre på Rafenstein. Det var Bertoldus Sabelinus og datoen for den første egentlig bevis på borgens eksistens er netop i denne samhæng, hvor der bl.a. i dokumentet fra 31. August 1222 står: "...in castro Revestaine quod est supra Bpuçanum..." - Der mangler oplysningen om at borgen blev belejret og efterfølgende nedrevet af Greve Meinhard II af Tyrol i året 1277. -I 1300 tallet byggede man IKKE en en yderligere mur og indangstårnet. Dette er blevet bygget under Marx Sittich von Wolkenstein i 1500 tallet. -Borgen blev forsøgt genopbygget i 1358 af Conrad Schinlein, men det lykkedes først under Francisk von Rafenstain i 1364. Her blev hovedtårnet (Bergfried genopbygget i den modsætte ende af Borgen, altså i det S-lige hjørne, for at forbygge yderligere bombardamenter fra en eventuelt belejringen fra nord, hvor bjerget tillader opstilling af disse. Dette forklarer også hvorfor ringmuren mod nord er 2.5m tyk, kontra 0.5m på den S-lig side. -I 1364 gik borgen som sagt til Francisk von Rafenstain, ridder og dommer i byen Arena (Gries). Efter hans død i 1389, overgik borgen til hans søn Daniel. Men allerede i 1398 registreres Alphard von Goldeck som ny Borgherre. -Goldecker slægten fik borgen som direkte arvinger eftersom Katrine von Goldeck, var Francisk von Rafenstains kone, der dog døde under fødslen af sønnen Daniel. Francisk besluttede sig for aldrig at gifte sig igen og Daniel døde uden arvinger. -Borgen blev forladt i 1800 tallet af nød. Under Napoleonskrigene forskansede franske soldater sig på borgen i året 1797, men blev belejret af den østrigske artilleri anført af general Laudon. Her blev borgen bombarderet dag og nat, indtil hele den N-lig del kollapsede og gav borgen, den udseende, som den har idag.

Kilder: ros for din kildesøgning, men husk at alle kilder er tertiere, i forhold til Adelheid Zallingers bidrag om Rafenstain i Tiroler Burgenbuch Band V, das Sarntal, side 221-248. Wigtigst er fodnoterne på siderne 244-248, da disse fører som sekundære kilder til de primære Dokumenter. En god håndfuld af disse er blevet oversat i Hannes Obermairs dissertation (som du med rette anviser- bravo!) Og Tiroler Landesarkiv dokument TLA Urk. II/1064 1375 VIII 22, som i øvrigt er linket til min gruppes hjemmeside i original fotografi og vidner af Francisk von Rafenstains personlig skrift og Segl, der tilsammen med optegnelserne fra Marx Sittich von Wolkenstein udgør et dobbelbevis på Borgen Rafenstains våbenskjold, som er på baggrund Azure i en bjælke Or, tre liljer Azure.

Til flere spørgsmål, står jeg gerne til rådighed. Bedste hilsener, Charles Charles Rafenstain (diskussion) 17. nov 2019, 22:21 (CET)

Tak for dine kommentarer med forbedringsforslag. Artiklen oversat fra den tyske artikel om emnet, så hvis der er ukorrekte oplysninger, skyldes det den oprindelige forfatter. Jeg har ikke selv researchet på emnet, men du virker til at være ret godt inde i det. Du skal derfor være meget velkommen til at ændre og tilføje i teksten. Bare husk at tilføje de kilder, som du henviser til, når du foretager ændringer. Du kan se, hvordan man anfører kilder ved at kigge i den eksisterende tekst, og blot kopiere denne kode. Hvis layoutet driller vil jeg gerne være behjælpelig. Mvh. Toxophilus (diskussion) 18. nov 2019, 07:59 (CET)

Hejsa🙂 det lyder så dejligt ukompliceret og hjælpsom fra din side. Det betyder så meget for mig. Tusind tak - jeg kaster mig ud i det og skriver til dig, hvis jeg ikke kan linke til kilderne Charles Rafenstain (diskussion) 31. dec 2019, 01:22 (CET)