Spring til indhold

Bruger:Toxophilus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Toxophilus
Nyborg Rådhus - et af mine bidrag til Commons.
Nyborg Rådhus - et af mine bidrag til Commons.
Baggrund
FødtJa
BosatHovedstadsområdet
UddannelseKandidat
VidensområderHistorie særligt middelalder, bueskydning naturvidenskab særligt kemi
InteresseområderArkæologi, historie, naturvidenskab, musik, geografi, arkitektur
Brugerhistorik
19. november 2023Redigering nr. 100.000 med med småret i Waterloo Station
10. juni 2012Redigering nr. 10.000 med oprettelsen af Æbelholt Kloster Museum
4. juni 2009Autopatruljeret
2. april 2009Første artikel Ribe Vikingecenter
1. april 2009Brugeroprettelse
Arbejdsområder
ProjekterGenerel Oprydning
Redde Verden
Anbefalede artikler
FA FAMiddelaldercentret
GA GAClint Eastwood
Nykøbing Falster
Næstved
Outlaw Gentlemen & Shady Ladies
Shu-bi-dua
Vikinger
Vilhelm Erobreren
Volbeat
FA FLSteder i Harry Potter-universet
Volbeats diskografi
daDenne bruger har dansk som modersmål
en-3This user can contribute with an advanced level of the English language
no-2Denne brukeren/brukaren har god kjennskap til norsk
de-1Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.
es-1Este usuario puede contribuir con un nivel básico de español.
nn-1Denne brukaren kan litt norsk (nynorsk)
sv-1Denna användare har grundläggande kunskaper i svenska
Denne bruger har været på Wikipedia i 15 år, 2 måneder og 14 dage.


Denne bruger har været aktiv på dansk Wikipedia i over ti år.
Denne bruger scorede 443 i Wikiholic-testen (version 4592558).
92.45% Vi mangler 24530 artikler til
artikel nummer 325.000.
(nu: 300.470)

Hej nysgerrige folk, der vil vide hvem jeg er!

I første omgang luskede jeg omkring og lavede smårettelser som IP-bruger, når jeg fandt fejl, men oprettede mig som bruger i april 2009. Siden da har jeg været grebet af projektet, omend det nogle gange er mere end andre afhængigt af tiden.

Jeg kommet til den erkendelse, at dansk wikipedia må forsøge at fokusere på danske emner, da det er her vi om noget må have en viden andre landes wiki'er ikke har. Med det nuværende antal bidragsydere og aktiviteten på da:wiki, kan vi ikke hamle op med f.eks. sv:wiki. Det ærgrer mig derfor, når jeg ser at engelsk eller svensk wiki har en omfattende artikel om et dansk emne, mens der endnu ikke findes en artikel på dansk.

Denne bruger er stormesterredaktør og dermed berettiget til at fremvise denne Lapis Philosophorum-redaktørstjerne med neutronium-superstjernen.

Arbejdsområder[redigér | rediger kildetekst]

Jeg arbejder bredt på dansk wikipedia, hvor jeg opretter, forbedrer, rydder op, vedligeholder og får artikler igennem kvalitetssystemet.

Oprettelse og udvidelse[redigér | rediger kildetekst]

Jeg har beskæftiget mig med mange forskellige emner, men opretter og forbedrer særligt artikler om historie, arkæologi, kemi, musik, geografi og turisme. Jeg har oprettet sammenlagt over 6.000 artikler.

Inden for historie er det særligt LAmiddelalderen, hovedsageligt Danmark og Storbritanniens historie og LAvikingetiden, som jeg har skrevet om. Jeg har bl.a. oversat LAEdvard 1.s erobring af Wales, LAWales' historie, LAGlyndwroprøret, LAEngland i middelalderen, LAEnglands historie og GAVilhelm Erobreren og de mere brede artikler LAHundredårskrigen og LASenmiddelalderen. Jeg har forfattet GAVikinger, LAVikingeskib, LAVikingernes ekspansion og LAVikingetidens rustning og våben I forbindelse med Palnatokes julequiz 2015 oprettede jeg korte artikler om en lang række paver. Blandt den anseelige mængde artikler om arkæologi og arkæologiske fund er en række om depotfund og møntfund fra Danmark

Jeg har skrevet et væld af musikartikler herunder om Blackmore's Night, LAEnya, Great Big Sea, LAThe Corrs, LAThe Dubliners, LAR.E.M., GAShu-bi-dua og GAVolbeat og mange afledte artikler om albums og bandmedlemmer fra disse grupper og kunstnere (bl.a. har alle Volbeats albums opnået enten LA- eller GA-status mens diskografi-artiklen er blevet udnævnt til FL).

Selvom litteratur ikke er det emne, som jeg bruger mest krudt på, så har jeg forsøgt at samle de mange forskellige småartikler om Harry Potter-universet i bl.a. LAHogwarts, LAMagiske objekter i Harry Potter, FASteder i Harry Potter-universet. Jeg har skrevet om emner relateret til Batman og A Song of Ice and Fire, samt oprettet artikler om de fleste Tintin- og Valhalla-album. Jeg har fået oprettet de manglende artikler om afsnit i tv-serien Matador og de fleste afsnit i serien om Rick and Morty.

Inden for geografi har jeg bl.a. forsøgt at forbedre og ensrette artikler om større danske byer, hvoraf bl.a. LAKalundborg, LANakskov, GANykøbing Falster, LANærum og GANæstved har opnået status. Jeg har også forsøgt at ensrette kategoriseringen af byartiklerne. Desuden har jeg forsøgt at løfte kvaliteten af artikler om emner på Lolland og Falster samt oprettet nye artikler, hvor det er blevet til omkring 50 stk. Jeg har særligt oprettet en del artikler om museer på egnen, men det har også spredt sig til museer i andre dele af landet. I alt har jeg oprettet over 100 artikler om forskellige museer og attraktioner. Derudover har jeg gennemgået samtlige (håber jeg) artikler om danske museer og tilføjet infobokse. Yderligere har jeg oprettet og forbedret artikler om Norge (herunder LATrondheim, Lofoten og LAStavanger) og mere end 500 borge og slotte i Storbritannien (fordelt på +380 i England, +20 i Skotland og +110 i Wales), hvoraf LACaernarfon Castle, LAConwy Castle, LAHarlech Castle, LAStirling Castle og LAWarwick Castle er blandt de mest omfattende. Jeg har desuden oprettet en lang række artikler om fredede bygninger i hele Danmark.

Jeg har også haft fingrene i artikler om kemi og Kemikere, særligt Nobelprismodtagere, hvor jeg har skabt mere end 120 artikler, og jeg har dermed oprettet langt over halvdelen af alle nobelprismodtagere i kemi, hvormed jeg har fået udfyldt hele den tilhørende skabelon. Ligeledes har jeg fået oprettet alle de manglende artikler om nobelprismodtagere i fysik, hvor jeg har oprettet over 90 artikler, hvilket er lige under halvdelen af den samlede liste, og jeg har således bidraget en del til WikiProjekt Fysik.

En lang række artikler (+100 stk) om tøj, beklædning og tekstiler har fundet vej til mit tastetur, samt en række (+80 stk) om mad og drikke og michelinrestauranter. Jeg har oprettet artikler om over 200 artikler om virksomheder, både danske og udenlandske - særligt fra Storbritannien.

Skabeloner[redigér | rediger kildetekst]

Af og til fremstiller jeg til skabeloner for at øge overskueligheden af bestemte emner som heriblandt særligt om geografi, museer og musik.

Konkurrencer[redigér | rediger kildetekst]

Jeg har efterhånden deltaget i del del konkurrencer, som andre brugere har skabt. Den faste juletradition Palnatokes julequiz har jeg deltaget i hvert år siden 2014, og jeg har vundet den tre år i træk fra 2017-2019. Derudover har jeg deltaget i en forårsquiz, som Ramloser har stået bag, og vundet den i 2013, 2016. 2018 og 2019. Desuden vandt jeg Villy Fink Isaksens nytårskonkurrence i 2019.

Det er dejligt at blive udfordret, både af de opfindsomme quizbagmænd og af andre dygtige brugere i kampen om æren ved at vinde såden en konkurrence.

År Konkurrence Resultat
2013 Ramlosers forårskonkurrence Vundet
2014 Palnatokes julequiz 3.-plads
2015 Palnatokes julequiz 3.-plads
2016 Ramlosers forårskonkurrence Vundet
Ramlosers sommerkonkurrence Vundet
Palnatokes julequiz 2.-plads
2017 Palnatokes julequiz Vundet
2018 Palnatokes julequiz Vundet
Ramlosers forårskonkurrence Vundet
2019 Palnatokes julequiz Vundet
Ramlosers forårskonkurrence Vundet
Villy Fink Isaksens nytårskonkurrence Vundet
2020 Palnatokes julequiz 2.-plads
2021 Palnatokes julequiz 3.-plads
2022 Palnatokes julequiz 3.-plads
2023 Palnatokes julequiz 2.-plads

Fokusmåned[redigér | rediger kildetekst]

Siden 2016 hvor månedens fokus er blevet valgt, har jeg brugt en del tid på at forbedre artikler inden for de respektive emner der nu har været fokusmåned. Det har selvfølgelig været mest udpræget, når jeg selv har været med til at vælge månedens emne. Jeg kan kun opfordre til at deltage, da det kun er ved fælles hjælp, at vi for alvor kan rykke noget her.

Kvalitetssystemet (LA, GA, FA)[redigér | rediger kildetekst]

Jeg forsøger skamløst at presse artikler igennem kvalitetssystemet, og jeg har produceret en lang række LA (+80), en håndfuld GA (8) og nogle få (3) FA og FL. Jeg tager også gerne stilling til andres nomineringer, og hvis jeg falder over en flot artikel som andre har skrevet nominerer jeg den også gerne og håber, at andre brugere er enige i kvaliteten. Jeg finder dog desværre ofte, at artikler får lov at henstå med punkter på huskelisten i meget lang tid, uden at de bliver forbedret, og jeg derfor heller ikke bleg for at afvise LA-forslag, hvis der ikke sker noget.

Generelt synes jeg det er et problem, at kvalitetsniveauet for 10+ år siden var meget lavere end i dag, og der findes derfor stadig artikler på da.wiki med et FA eller GA-markat som reelt ikke lever op til de nutidige kvalitetskrav. Det er dog ofte en meget stor opgave, at få højnet kvaliteten, og de bliver derfor i højere grad nedgraderet end forbedret.

Oprydning og vedligehold[redigér | rediger kildetekst]

Jeg bruger en hel del tid på oprydning ved at gennemgå forskellige problematiske artikler. Jeg har oprettet flere hundrede sletningsforslag. Navnlig da jeg fra foråret 2019 frem til oktober 2020 systematisk gennemgik samtlige skjulte kategorier med notabilitetsproblemer, og jeg er i al beskedenhed mere eller mindre egenhændigt skyld i, alle kategorierne fra 2006 og frem til og med 2020 er blevet tømt. Det er derfor blevet markant nemmere at følge med og oprette sletningsforslag, når brugere identificerer nye artikler med notabilitetsproblemer.

Derudover opdaterer jeg med mellemrum skabeloner på forsiden; aktuelle begivenheder, VDA og nyligt afdøde. Jeg har fået en lang række (+60) af "mine" artikler valgt til Ugens artikel, hvorved de er blevet vist på forsiden. Jeg deltager i afstemningen og står også nogle gange for gennemførsel af valget.

Jeg kigger jævnligt i Seneste ændringer og nyeste sider for at patruljere bidrag fra andre brugere, og særligt identificere hærværk og udfordre oprettelsen af artikler, hvor notabiliteten ikke er i orden.

Bidrag[redigér | rediger kildetekst]

Oprettede artikler[redigér | rediger kildetekst]

Status[redigér | rediger kildetekst]

Artikler som jeg enten har oprettet eller har arbejdet på, som har opnået status:

Artikel Kvalitet UA Emne
1864[Nb 1] LA (2015-04-17) UA Uge 32, 2015 Film og Tv
"A Warrior's Call" LA (2018-03-01) Musik
Alhazen[Nb 2] LA (2024-02-03) Biografi
Anders Matthesen LA (2021-10-16) Biografi
Andorra LA (2016-02-28) UA Uge 37, 2015 Geografi
Andrea Corr LA (2017-02-24) UA Uge 36, 2019 Biografi/Musik
Arkitektur i Danmark[Nb 3] LA (2017-03-24) UA Uge 12, 2018 Kunst og kultur
Beyond Hell/Above Heaven LA (2016-04-09) Musik
Bi Skaarup[Nb 3] LA (2015-02-01) Biografi/Film og Tv
Brandenburger Tor[Nb 4] UA Uge 40, 2022 Geografi
"Breathless" (sang af The Corrs)[Nb 3] LA (2015-12-11) Musik
Brokollapset på Helsingørmotorvejen den 27. september 2014[Nb 3] LA (2015-11-19) Begivenheder
Caernarfon Castle LA (2017-03-24) UA Uge 19, 2017 Geografi/historie
Camping[Nb 5] LA (2017-04-23) UA Uge 7, 2018 Samfund
Claus Meyer LA (2016-06-19) UA Uge 23, 2017 Biografi
Clint Eastwood[Nb 6] GA (2016-05-27) UA Uge 4, 2017 Biografi/Film og Tv
Conwy Castle[Nb 3] LA (2017-05-19) UA Uge 3, 2019 Geografi/historie
Cubanske revolution[Nb 7] LA (2014-05-24) UA Uge 36, 2014 Historie
Danmarks historie (1047-1397)[Nb 8] LA (2013-06-16) UA Uge 36, 2013 Historie
Dødningehoved (aftensværmer)[Nb 9] UA Uge 26, 2024 Biologi
Edvard 1.'s erobring af Wales[Nb 3] LA (2017-04-23) UA Uge 12, 2022 Historie
Edvard 3. af England UA Uge 42, 2023 Biografi/Historie
England i middelalderen LA (2018-01-07) UA Uge 42, 2018 Historie
Englands historie LA (2017-10-03) UA Uge 35, 2019 Historie
Enya LA (2015-06-23) UA Uge 33, 2015 Biografi/Musik
Frank Erichsen LA (2015-12-01) Biografi/Film og Tv
Frank Zappa[Nb 10] LA (2018-01-07) UA Uge 19, 2019 Biografi/Musik
Glyndwroprøret[Nb 3] LA (2017-03-24) UA Uge 9, 2018 Historie
Goldbergvariationerne[Nb 11] LA (2015-03-11) UA Uge 24, 2015 Musik
Guitar Gangsters & Cadillac Blood LA (2016-03-28) UA Uge 53, 2015 Musik
Haber-Bosch-processen[Nb 3] LA (2015-08-13) UA Uge 42, 2015 Kemi
Harlech Castle LA (2017-07-19) UA Uge 32, 2018 Geografi/historie
Historien om Danmark LA (2019-05-07) UA Uge 47, 2019 Film og Tv/historie
Hogwarts LA (2009-06-10) UA Uge 12, 2014 Litteratur
Hundredårskrigen LA (2018-05-21) UA Uge 11, 2019 Historie
Hvalros[Nb 12] LA (2019-06-15) UA Uge 24, 2019 Biologi
Induskulturen[Nb 13] LA (2015-04-11) UA Uge 15, 2018 Historie
Irma (supermarkedskæde) UA Uge 21, 2024 Virksomheder
Jakob Stegelmann LA (2015-09-05) Biografi/Film og Tv
Jan Glæsel[Nb 14] LA (2017-02-02) Biografi
Jon Lord[Nb 7] LA (2014-09-04) UA Uge 42, 2014 Musik
Jul på Slottet LA (2014-03-06) UA Uge 49, 2014 Film og Tv
Kalundborg LA (2018-04-22) UA Uge 49, 2023 Geografi
Kaliumklorid LA (2015-10-07) UA Uge 6, 2016 Kemi
Kongens Lyngby[Nb 8] LA (2015-02-01) UA Uge 16, 2023 Geografi
Kristiansten fæstning LA (2014-11-08) UA Uge 23, 2022 Geografi/historie
Københavns Universitet UA Uge 23, 2019 Andet
Kåre Johannessen LA (2014-12-31) UA Uge 22, 2015 Biografi/Film og Tv
Liolaemus tenuis[Nb 7] LA (2015-02-01) Biologi
Lise Meitner UA Uge 36, 2023 Biografi
Lolland UA Uge 25, 2024 Geografi
Lucca UA Uge 23, 2024 Geografi
Mads Mikkelsen LA (2022-03-15) UA Uge 17, 2022 Biografi
Magiske objekter i Harry Potter[Nb 3] LA (2009-07-14) Litteratur
Mansfield Park[Nb 11] LA (2015-06-26) UA Uge 16, 2022 Litteratur
Mao Zedong[Nb 12] LA (2020-07-10) UA Uge 22, 2019 Biografi
Mexicanske revolution[Nb 15] LA (2018-03-06) UA Uge 25, 2022 Biografi/Musik
Michael Bundesen UA Uge 24, 2024 Biografi/Musik
Michael Poulsen LA (2016-03-11) Biografi/Musik
Middelalder 99[Nb 3] LA (2015-06-11) Historie
Middelaldercentret[Nb 16] FA (2014-06-20) UA Uge 41, 2013 Geografi/historie
Middelalderen LA (2017-10-21) Historie
Middelhavet[Nb 17] LA (2017-02-12) UA Uge 20, 2019 Geografi
Munkholmen LA (2014-12-31) UA Uge 21, 2021 Geografi/historie
Nakskov LA (2018-12-16) UA Uge 46, 2020 Geografi
Norskehavet[Nb 13] LA (2015-04-11) UA Uge 52, 2020 Geografi
Nykøbing Falster GA (2015-09-18) UA Uge 34, 2014 Geografi
Nykøbing Falster GA (2015-09-18) UA Uge 34, 2014 Geografi
Nysted UA Uge 38, 2020 Geografi
Næstved GA (2018-03-04) UA Uge 17, 2018 Geografi
Outlaw Gentlemen & Shady Ladies GA (2018-10-30) UA Uge 43, 2018 Musik
Ove Sprogøe[Nb 18] GA (2023-03-04) Biografi/Film og Tv
Owain Glyndŵr[Nb 3] LA (2017-04-19) UA Uge 42, 2021 Biografi/Historie
Pederstrup (Vesterborg Sogn) LA (2016-07-23) UA Uge 41, 2019 Geografi
Peter Lund Madsen LA (2015-09-05) Biografi/Film og Tv
Præsten i Vejlbye[Nb 5] LA (2017-02-06) UA Uge 38, 2018 Litteratur
R.E.M. LA (2017-02-24) UA Uge 33, 2019 Musik
Raritetskabinet[Nb 3] LA (2017-08-17) UA Uge 6, 2019 Kultur
Rejseholdet LA (2015-06-23) UA Uge 38, 2014 Film og Tv
Rock The Rebel / Metal The Devil LA (2014-10-07) Musik
Ronnie Drew LA (2014-03-06) Biografi/Musik
Seal the Deal & Let's Boogie[Nb 3] LA (2016-12-30) UA Uge 49, 2022 Musik
Senmiddelalder LA (2018-05-21) UA Uge 32, 2020 Historie
Shu-bi-dua[Nb 19] GA (2019-07-05) UA Uge 29, 2019 Musik
Skammerens Datter[Nb 3] LA (2016-12-30) UA Uge 16, 2019 Film og Tv
Skat i Norge[Nb 3] LA (2014-09-30) Samfund
Slaget ved Agincourt LA (2015-09-13) UA Uge 43, 2015 Historie
Slaget ved Crécy LA (2017-05-22) UA Uge 28, 2017 Historie
Slaget ved Poitiers (1356) LA (2017-05-22) Historie
Slagmarksarkæologi UA Uge 28, 2024 Historie
Smør[Nb 5] LA (2017-01-18) UA Uge 3, 2020 Mad og drikke
Sorten Muld LA (2016-05-23) UA Uge 50, 2023 Musik
Stavanger LA (2015-07-27) UA Uge 15, 2019 Geografi
Steder i Harry Potter-universet FA (2015-10-05) Litteratur
Stirling Castle[Nb 3] LA (2017-09-17) UA Uge 44, 2020 Geografi/historie
Stormen Bodil[Nb 20] LA (2015-03-28) UA Uge 50, 2015 Begivenheder
Tafl-spil LA (2017-07-26) UA Uge 5, 2023 Historie/samfund
Tiberøen UA Uge 45 2023 Geografi
The Corrs LA (2017-02-12) UA Uge 37, 2021 Musik
The Dubliners LA (2014-06-07) UA Uge 17, 2014 Musik
The Strength / The Sound / The Songs LA (2016-03-11) Musik
Trondheim LA (2014-02-23) UA Uge 25, 2014 Geografi
Træsko[Nb 21] LA (2021-02-15) UA Uge 28, 2020 Beklædning
Turisme i Danmark LA (2014-09-19) UA Uge 43, 2014 Samfund
Valhalla UA Uge 27, 2024 Litteratur
Varemangel i Venezuela[Nb 3] LA (2016-07-23) Historie/Samfund
Vikinger GA (2018-07-02) UA Uge 37, 2017 Historie
Vikingernes ekspansion[Nb 3] LA (2017-06-23) UA Uge 18, 2022 Historie
Vikingeskib LA (2017-07-26) Historie
Vikingetid LA (2017-06-23) UA Uge 52, 2017 Historie
Vikingetidens rustning og våben LA (2017-07-19) UA Uge 45, 2022 Historie
Vilhelm Erobreren GA (2018-07-05) UA Uge 29, 2018 Biografi/Historie
Volbeat GA (2017-03-17) UA Uge 17, 2015 Musik
Volbeats diskografi FA (2017-03-10) Musik
Wales' historie LA (2017-04-23) UA Uge 27, 2014 Historie
Warwick Castle[Nb 3] LA (2017-05-28) UA Uge 26, 2017 Geografi/historie
Østkyst Hustlers LA (2018-05-21) UA Uge 12, 2023 Musik

 1. ^ Sammen med en lang række andre engagerede brugere, dog har Fnielsen været den primære bidragsyder.
 2. ^ I forbindelse med julequiz 2021 sammen med Eldhufvud
 3. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Som opretter af artiklen. De resterende artikler er udbygget fra eksisterende materiale.
 4. ^ I forbindelse med julequiz 2019 sammen med Rmir2
 5. ^ a b c I forbindelse med Palnatokes julequiz 2016 sammen med Ramloser
 6. ^ I forbindelse med Ramlosers forårskonkurrence 2016. Både Ramloser og Sterhard har ligeledes bidraget til den omfattende artikel.
 7. ^ a b c I forbindelse med Ramlosers forårskonkurrence 2013
 8. ^ a b Ikke primær bidragsyder, men tilføjet mere end 5.000 bytes
 9. ^ I forbindelse med julequiz 2014
 10. ^ I forbindelse med Palnatokes julequiz 2017 sammen med Amjaabc
 11. ^ a b I forbindelse med Palnatokes julequiz 2014 sammen med Ramloser
 12. ^ a b I forbindelse med Villys Nytårskonkurrence 2019
 13. ^ a b I forbindelse med Palnatokes julequiz 2014 sammen med Pugilist
 14. ^ I forbindelse med Palnatokes julequiz 2016 sammen med Rmir2
 15. ^ I fobindelse med julequiz 2017, hvor også Ramloser og Amjaabc kom med gode, store bidrag.
 16. ^ Under evalueringen med vedholdende og konstruktive forslag fra Morten Haagensen
 17. ^ i forbindelse med julequiz 2016
 18. ^ Det er dog Stempelquist der har gjort størstedelen af arbejdet med at forbedre artiklen til LA og GA.
 19. ^ Ved nomineringen til GA med utallige konstruktive forslag store bidrag fra Tøndemageren, Morten1997 og Biscuit-in-Chief
 20. ^ Sammen med en lang række andre engagerede brugere, dog har Laketown været den primære bidragsyder, og Morten Haagensen var til stor hjælp i evalueringen til LA.
 21. ^ I forbindelse med julequiz 2019 sammen med Rmir2

Væsentlige bidrag[redigér | rediger kildetekst]

Følgende er væsentlige bidrag (mere end 5000 bytes sammenlagt) som jeg har udført (I alfabetisk rækkefølge):

 1. 4 Non Blondes
 2. 999 (band)
 3. "A View to a Kill"
 4. Aaron Carter]
 5. Aaron Paul
 6. Ace Frehley
 7. Adam Baldwin
 8. Aden (i forbindelse med julequiz 2023)
 9. Adrian Lloyd Hughes
 10. Al Martino
 11. Alan Rickman
 12. Albatraoz
 13. Alice Deejay
 14. Altan
 15. Amazone
 16. Anders And-universet
 17. Andrea Berg
 18. Andy García
 19. Andy Samberg
 20. Ane Brun
 21. Annie Oakley (i forbindelse med julequiz 2020)
 22. Antikythera-mekanismen
 23. Antony and the Johnsons
 24. Anya Taylor-Joy
 25. Aquarium
 26. Aquarius
 27. Archer
 28. Arilena Ara
 29. Art Van Damme (i forbindelse med Ramlosers forårskonkurrence 2013)
 30. Aventine
 31. Babybird
 32. Badehotellet
 33. Baha Men
 34. "Baker Street"
 35. Band of Horses
 36. Barney McKenna
 37. Barry Manilow
 38. Batgirl
 39. Belfast
 40. Belle & Sebastian
 41. Bellowhead
 42. Bergen
 43. Bernard Purdie
 44. Bill Bruford
 45. Big Brovaz
 46. Bikini
 47. Bill Moseley
 48. Bill Withers
 49. Billy Connolly
 50. Bingo Players
 51. Birmingham
 52. Black Box (band)
 53. Blide
 54. Bob Geldof
 55. Bomb the Bass
 56. Bookerprisvindere
 57. Bornholm
 58. Bortførelsen fra Seraillet (i forbindelse med julequiz 2018)
 59. Brian Kennedy
 60. Brian T. Delaney
 61. British Library
 62. Brook Benton
 63. Bruce Guthro
 64. Bue (våben)
 65. Byer i Republikken Irland
 66. Børnelege (i forbindelse med julequiz 2018)
 67. Carl Reiner
 68. Carta Marina
 69. Cartoons
 70. Cass Elliot
 71. Catatonia
 72. Catherine Zeta-Jones
 73. Charles, prins af Wales
 74. Children of Bodoms diskografi
 75. Christina Aguilera
 76. Christopher Walken
 77. Cittaslow
 78. Claus Pilgaard
 79. Climie Fisher
 80. Clive Owen
 81. Coolio (i forbindelse med julequiz 2019)
 82. Cooper's Hill Cheese-Rolling and Wake
 83. Corona (italiensk band)
 84. County Wexford
 85. Crazy Frog
 86. Cut'N'Move
 87. Daft Punk (i forbindelse med julequiz 2022)
 88. Danmark
 89. Danmarks gamle Folkeviser
 90. Dave Grusin
 91. David A. Stewart
 92. David Attenborough
 93. David Leitch
 94. David Strathairn
 95. Davy Jones
 96. Deep Blue Something
 97. Delaware (i forbindelse med julequiz 2019)
 98. Den mørke middelalder‎
 99. Die Prinzen
 100. Dire Straits
 101. Dirty Harry
 102. Donald Crisp
 103. Donald Norman
 104. Dr. Alban
 105. Dr. Hook and the Medicine Show
 106. Dschinghis Khan
 107. Dybvaaaaad!
 108. Dårligdommerne
 109. Ed Thigpen (i forbindelse med julequiz 2016)
 110. Edinburgh
 111. Edvard 3. af England
 112. Edward Maya
 113. Electric Light Orchestra
 114. EliteForsk-prisen
 115. Elton John
 116. Elvis Costello
 117. Eluveitie
 118. Eminem
 119. "Enter Sandman"
 120. Erin Hunter
 121. Eric Carmen
 122. Eric Stoltz
 123. Erik Klipping
 124. Eton College
 125. Extreme
 126. "Fairytale of New York"
 127. Falster
 128. Fats Waller
 129. Figurer i Matador
 130. Firefox
 131. First Aid Kit
 132. Florence and the Machine
 133. Flugten fra Alcatraz (I forbindelse med Ramlosers sommerkonkurrence 2016)
 134. Foo Fighters
 135. Frank Ifield
 136. Frank Langella
 137. Fredericia
 138. Frilandsmuseum
 139. Funkstar De Luxe
 140. Gabriel Byrne
 141. Gainax (i forbindelse med Palnatokes sommerquizkonkurrence 2009)
 142. Gary Oldman
 143. General Electric
 144. Genesis
 145. Gigi D’Agostino
 146. Gil Evans
 147. Gjon's Tears
 148. Gjøvik
 149. Glaive
 150. Glasgow
 151. Gordon Kennedy
 152. Grammy for bedste hard rock-præstation
 153. Grammy for bedste mandlige country vokalpræstation
 154. Grammy for Bedste metal-præstation
 155. Grover Washington Jr.
 156. Guinea-Bissau
 157. Gus Johnson
 158. Guy Chambers
 159. Gwen Stefani
 160. Gyldent håndtryk
 161. Gøg og Gokke
 162. Harry Potter
 163. Harvest Records
 164. Henrik 1. af England
 165. Herlufsholm
 166. Hermione Granger
 167. Hertugdømmet Cornwall
 168. Himmelmekanik
 169. Historiske Dage
 170. Hjerneflugt
 171. Hoobastank
 172. Hothouse Flowers
 173. Hugh Grant
 174. Hvem vil være millionær?
 175. Keegan-Michael Key
 176. Kerry King
 177. Kevin Conroy
 178. Kingston upon Hull
 179. Humanz
 180. I Blame Coco
 181. "I Want It That Way"
 182. Ian Holm
 183. Idina Menzel
 184. "In the End"
 185. Invincible
 186. Irvine (Skotland)
 187. Israel-Hamaskrigen 2023
 188. ItaloBrothers
 189. J.K. Simmons
 190. Jack Klugman
 191. Jade Bird
 192. Jagged Little Pill
 193. Janelle Monáe (i forbindelse med julequiz 2018)
 194. Jason Statham
 195. Jeff Fahey
 196. Jeremy Irons
 197. Jerry Cantrell
 198. Jessica Biel
 199. Jethro Tull
 200. Jimmy Carr
 201. Jimmy Smith
 202. Joan Collins
 203. Joe Flaherty
 204. Jóhann Jóhannsson
 205. Johannes Heggland
 206. John Bercow (i forbindelse med Ramlosers forårskonkurrence 2019)
 207. John F. Kelly (i forbindelse med Ramlosers forårskonkurrence 2018)
 208. John Lee
 209. John Ratzenberger
 210. Johnny Logan
 211. Johnny Marr
 212. Jonas Åkerlund
 213. Jonatan Spang
 214. Jonny Jakobsen
 215. Josh Gad
 216. Josh Klinghoffer
 217. Jul på Slottet
 218. Jul på Vesterbro
 219. Justin Trudeau
 220. Jørgen de Mylius
 221. Kaptajn Sabeltand
 222. Karen Barritza
 223. Karl Urban
 224. Karsten Ree
 225. Katrina and the Waves
 226. Kavinsky
 227. Kinesisk snyltekølle (i forbindelse med julequiz 2018)
 228. Kirkwall
 229. Knud den Store
 230. Kronprins Frederik
 231. Kurt Nilsen
 232. Laid Back
 233. Larry the Cable Guy
 234. Las Ketchup
 235. Lasse Spangenberg
 236. Lauritz.com
 237. Leaves' Eyes
 238. "Leaving on a Jet Plane"
 239. LEGO Harry Potter
 240. Leif den Lykkelige
 241. Lena Meyer-Landruts diskografi
 242. Leslie Phillips
 243. Liev Schreiber
 244. Loreena McKennitt
 245. Lostprophets
 246. Lucinda Williams
 247. Lynskak
 248. Macaulay Culkin
 249. Madame Tussauds
 250. Magnus Carlsen
 251. Manchester
 252. Manowar
 253. Marduk (i forbindelse med julequiz 2018)
 254. Margrete 1.
 255. Margrete den Første
 256. Maribo
 257. Marko Hietala
 258. Marlon Roudette
 259. Martin Shaw
 260. Mary Elizabeth Mastrantonio
 261. Matador
 262. Matt Lanter
 263. Matt Lucas
 264. Maurice Jarre
 265. Maybach
 266. Me & My
 267. Merlin Entertainments
 268. Metallica (i forbindelse med Ramlosers forårskonkurrence 2019)
 269. Metanol
 270. Michael Bolton
 271. Michael Bond
 272. Michael Bublé
 273. Michael Emerson
 274. Michael Hardinger
 275. Michael Landau
 276. Michael Schøt
 277. Midlothian
 278. Mike + the Mechanics
 279. Milliardær
 280. Minnie Driver
 281. Moesgaard Museum
 282. Monaco
 283. Mononukleose
 284. Moores lov
 285. Mos Def
 286. Moya Brennan
 287. Mr. President
 288. MTV Video Music Awards
 289. My Dying Bride
 290. Napalm Records
 291. Nationale industriminder
 292. Neil Diamonds diskografi
 293. New Brigade
 294. Newcastle upon Tyne
 295. Nicole Kidmans filmografi
 296. Niels Olsen (skuespiller)
 297. Nightwish
 298. Nikolaj Coster-Waldau
 299. Nestor Carbonell
 300. Norah Jones
 301. Norman Greenbaum
 302. Northumberland
 303. "Nothing Compares 2 U"
 304. Nottingham
 305. Nummer-et hits i Norge
 306. O-Zone
 307. Okkervil River
 308. Ole Stephensen
 309. Olsen-banden
 310. Omar Sy
 311. OMD
 312. Onkel Reje
 313. Operaen på Holmen
 314. Ornette Coleman
 315. Oscar for bedste sang
 316. Ove Sprogøe
 317. Overforbrug
 318. Pakistan
 319. Paradisio
 320. Parkway Drive
 321. Parov Stelar
 322. Patrick Moore
 323. Patrick O'Brian
 324. Patrik Isaksson
 325. Paul McGann
 326. Pelagiske zone (i forbindelse med julequiz 2020)
 327. Peter Bjorn and John
 328. Peter Madsen (tegner)
 329. Peter Norvig (ejendomsmægler)
 330. Peter Aalbæk Jensen
 331. Pharoah Sanders
 332. Phoenix (band)
 333. Philip Marlowe
 334. Pierre Duhem
 335. Piktere
 336. Pink Floyd
 337. Pisa
 338. Plain White T's
 339. Playmobil
 340. Pokémon GO
 341. Poul Grinder-Hansen
 342. Prins af Wales
 343. Pulp (band)
 344. Rainbow
 345. Raquel Welch
 346. Rasmus Nøhr
 347. Razorlight
 348. Reading- og Leeds-festivalerne
 349. Rednex
 350. Reenactment
 351. Rejsekort
 352. Rembrandt
 353. Revyernes Revy
 354. Ribe
 355. Richard Gere
 356. Richard Marx
 357. Richard Scarry
 358. Richard Widmark
 359. Rick Rubin
 360. Ricky Gervais
 361. Rhapsody of Fire
 362. Robbie Williams
 363. Robert Knepper
 364. Robert Miles
 365. Robin S
 366. Rock am Ring
 367. Rod Stewart
 368. Rongorongo (i forbindelse med julequiz 2017)
 369. Royal Copenhagen
 370. Royal Metal Fest
 371. Roxy Music
 372. Rubeus Hagrid
 373. Rubiks terning
 374. Rufus Sewell
 375. Runrig
 376. S.O.A.P.
 377. Sam Rockwell
 378. Sammy Davis Jr.
 379. Savage Garden
 380. Schloss Neuschwanstein
 381. Sean Lock
 382. Secret Garden
 383. Sha Na Na
 384. Shania Twain
 385. Shape of Despair
 386. Sherlock Holmes
 387. Shirley Temple
 388. Simply Red
 389. Sinéad O'Connor
 390. Sirenia (band)
 391. Sissy Spacek
 392. Skuldelev-skibene
 393. Slips (i forbindelse med Ramlosers sommerkonkurrence 2016)
 394. "Slow Hands"
 395. Smash Mouth
 396. Smokie
 397. Soft Machine
 398. Soulwax
 399. Space Cowboys
 400. Spise med Price
 401. Srinivasa Aiyangar Ramanujan
 402. Standard Oil (i forbindelse med julequiz 2018)
 403. Starkillers
 404. Stattkus-Verzeichnis
 405. Stealers Wheel
 406. Stephen Graham
 407. Stephen Merchant
 408. Stewart Stardust
 409. Storm Thorgerson
 410. Stormen Egon
 411. Stødhævert
 412. Suffragette (i forbindelse med julequiz 2017)
 413. Supergruppe
 414. Susanne Sundfør
 415. Svendborg
 416. Sveriges demografi
 417. Svinkløv Badehotel
 418. Swan Lee
 419. Søren Pilmark
 420. Tafl-spil (i forbindelse med julequiz 2016)
 421. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company
 422. Tallinn (i forbindelse med Ramlosers forårskonkurrence 2019)
 423. Tesla Model S
 424. The Allman Brothers Band
 425. The Ark
 426. The Artful Dodger
 427. The Common Linnets
 428. The Darkness
 429. The Dodos
 430. The Eagles
 431. The Freddie Mercury Tribute Concert
 432. The Highwaymen
 433. The La's
 434. The Lighthouse
 435. "The Logical Song"
 436. The Magic Numbers
 437. The Monkees
 438. The Proclaimers
 439. The Quarrymen
 440. The Roop
 441. The Shaggs
 442. The The
 443. The Vaccines
 444. The Verve
 445. "The Way You Make Me Feel"
 446. Them Crooked Vultures
 447. Thomas Bredahl
 448. Tim McInnerny
 449. Timm Vladimir
 450. Tina Turner
 451. Titan (grundstof)
 452. Tom Petty
 453. Tom Wilkinson
 454. Tone Damli
 455. Top Gear
 456. Totally Enormous Extinct Dinosaurs
 457. Tower of Power
 458. Trafiksignal (i forbindelse med julequiz 2017)
 459. Troldjægeren
 460. Tromsø
 461. Truth movement
 462. Trykpresse (i forbindelse med julequiz 2019)
 463. Tulipanboblen
 464. Tæskeholdet
 465. Uffe Holm
 466. Universal Robots
 467. Valravn (band)
 468. Vejrekstremer i Danmark
 469. Verdens længste rap
 470. Viborg
 471. Victor Borge
 472. Vinnie Jones
 473. Wacken Open Air
 474. "Waiting For Love"
 475. "Wake Me Up"
 476. Wallace Beery
 477. Wallace Smith Broecker
 478. Walter Scott
 479. We the Kings
 480. Wells
 481. Wesley Ruggles
 482. Whigfield
 483. Wienerbrød
 484. Wikipedia
 485. William Shakespeare
 486. Windsor Castle
 487. Woodbridge
 488. Xavier Bichat
 489. Xiangqi (i forbindelse med julequiz 2020)
 490. Yiruma
 491. Yo-Yo Ma
 492. Zorro
 493. Ålesund

Fra Vidste du at...[redigér | rediger kildetekst]

Artikler som jeg har oprettet, og som andre brugere har indført i Vidste du at... på forsiden (I kronologisk rækkefølge):

Milepæle[redigér | rediger kildetekst]

Note: Der kan være usikkerhed ved præcis, hvornår en redigering er sket og derved hvilken artikel der er redigeret ved "jubilæer". Der tælles kun på da:wiki.

2009[redigér | rediger kildetekst]

2012[redigér | rediger kildetekst]

2013[redigér | rediger kildetekst]

2014[redigér | rediger kildetekst]

2015[redigér | rediger kildetekst]

2016[redigér | rediger kildetekst]

2017[redigér | rediger kildetekst]

2018[redigér | rediger kildetekst]

2019[redigér | rediger kildetekst]

2020[redigér | rediger kildetekst]

2021[redigér | rediger kildetekst]

2022[redigér | rediger kildetekst]

2023[redigér | rediger kildetekst]

2024[redigér | rediger kildetekst]

Skulderklap[redigér | rediger kildetekst]

Godt job med de artikler du har lavet over årene. Så jeg syntes du ska have en småkage. --Simeondahl (diskussion) 9. maj 2012, 17:59 (CEST)


For dine fine bidrag, bl.a. om forskere på DTU. --Urbandweller (diskussion) 6. sep 2013, 22:47 (CEST)


Den Originale Barnstar
I almindelighed for dit imponerende arbejde med at oprette nye artikler og i særdeleshed for dit ihærdige arbejde med at gøre artiklen om Middelaldercentret fremragende! --Morten Haagensen Elmose (diskussion) 13. jun 2014, 19:55 (CEST)


Film-Barnstar
Belønning for dit arbejde og efterfølgende suveræne sejr i min forårskonkurrence 2016 med temaet Clint Eastwood, første del--Ramloser (diskussion) 3. feb 2016, 12:55 (CET)


Den Utrættelige Bidragsyders Barnstar
Belønning for at vinde begge dele af min forårskonkurrence 2016 med temaet Clint Eastwood under udvisning af kæmpemæssig energi -- Ramloser (diskussion) 28. mar 2016, 15:48 (CEST)


Toxophilus vandt Palnatokes Julequiz 2017.
Den Specielle Barnstar
For utrætteligt arbejde, der førte til sejr i en tæt konkurrence. Mvh. Ramloser (diskussion) 8. jun 2018, 22:36 (CEST)


Jens Vejmand-Barnstar
Du får lige denne anerkendelse for dit store slid, herunder med månedens emne. Rmir2 (diskussion) 25. jun 2018, 08:12 (CEST)


Toxophilus vandt Palnatokes Julequiz 2018.


Vinder af Villys Nytårskonkurrence
Tillykke med sejren

Villy Fink Isaksen --Villy Fink Isaksen (diskussion) 1. feb 2019, 14:00 (CET)

Artikelopretterens Barnstar
For alt, du har gjort for da.wiki – især for de hundredvis af artikler (herunder især LA'erne, GA'erne og FA'erne), som du har oprettet. Tak. --Biscuit-in-Chief (Diskussion – Bidrag) 29. mar 2019, 21:02 (CET)


Den Specielle Barnstar
Denne barnstar får du, fordi du har bidraget til både nyoprettelser og væsentlige udvidelser af eksisterende artikler i de uger, hvor du samlede points til at tage førertrøjen og sidenhen vinde min forårskonkurrence. Dit arbejde på dawiki spænder utrolig vidt. Tak for det! Ramloser (diskussion) 3. jun 2019, 09:44 (CEST)


Flidspræmie-Barnstar
For dit store arbejde med at gennemgå problematiske artikler og starte diskussioner om, hvorvidt de skal slettes. Wikipedia kan dårligt følge med. --Inc (diskussion) 19. nov 2019, 12:47 (CET)Toxophilus vandt Palnatokes Julequiz 2019.
Jens Vejmand-Barnstar
For dit store arbejde med at få ryddet op i de mange påklistrede notabilitetsskabeloner :-) Pugilist (diskussion) 26. okt 2020, 17:20 (CET)


Den Utrættelige Bidragsyders Barnstar
I min optælling har du vundet 9 Wikipedia-konkurrencer om oprettelse, udvidelse og vedligeholdelse af Wikipedia-artikler. Det må være blevet til en del indhold til encyklopædien, og det fortjener anerkendelse. – InsaneHacker ⚖️🕊️ (💬) 8. dec. 2022, 17:47 (CET)To do[redigér | rediger kildetekst]

Opret[redigér | rediger kildetekst]

Mental note: Rolig nu! De røde links skal nok blive blå med tiden. Indtil da, er det okay, at de er der.

Udbyg/organiser[redigér | rediger kildetekst]

Links[redigér | rediger kildetekst]