Diskussion:COVID-19

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Jeg har oversat grafikken til dansk, men jeg ved ikke, hvordan jeg oploader den og erstatter

@Jammerbugt:Ude i søjlen til venstre er der på artikelsiden et punkt der hedder "Wikimedia Commons". Klikker du på den og derefter "upload media" under titelbilledet i boksen til højre, så kommer din grafik det rigtige sted hen. Alternativt kan du klikke på punktet "Læg en fil op". --Hjart (diskussion) 12. mar 2020, 15:16 (CET)
Tak for svar, Hjart. Jeg har uploadet nu men kan så ikke hitte ud af at erstatte billedet med den oversatte verison, som findes på
Symptomer på Coronavirus / Covid-19
Ok, det har jeg så fikset. Uden lidt teknisk indsigt er det er heller ikke lige til at gennemskue hvordan originalgrafikken vises i artiklen ;-). Husk i øvrigt gerne at signere dine kommentarer (klik på 3. symbol i værktøjsbjælken ovenfor) --Hjart (diskussion) 12. mar 2020, 19:21 (CET)

Klorokin[redigér wikikode]

Jeg har slettet dette afsnit:

WHO har udpeget 10 lande til at lave forsøg, heraf har Bahrain nu fundet gode resultater af Klorokin. [1] I Frankrig har Direktør Didier Raoult ved universitet hospitalet i Marseille fundet gode resultater. [2] Flere store medicin firmaer har doneret mange millioner klorokin tabletter til USA. [3]

Kilderne er løse. Der var ingen ordentlige videnskabelige forsøg refereret. — Fnielsen (diskussion) 1. apr 2020, 10:05 (CEST)

@Ole Lund Christensen: Jeg har slettet det sætninger. Henvisningen til Raoult underbygger ikke påstanden. Det er blot en kommentar. Det rapporterer ikke et klinisk forsøg. — Fnielsen (diskussion) 16. apr 2020, 22:03 (CEST)

  1. ^ https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2020/03/bahrain-claim-success-anti-malarial-drug-coronavirus.html
  2. ^ https://www.france24.com/en/20200320-will-an-old-malaria-drug-help-fight-the-coronavirus
  3. ^ https://www.thepharmaletter.com/article/novartis-and-bayer-latest-to-donate-chloroquine-for-covid-19