Diskussion:C Sharp

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Kan denne artikel flyttes til C# med MediaWiki 1.5? --Palnatoke 14. jul 2005 kl. 07:10 (CEST)

Det kan den vist ikke, nej. --Palnatoke 14. jul 2005 kl. 07:11 (CEST)

Licens[redigér wikikode]

C#-kompileren indgår som standard i installationen af Microsoft.NET og kan anvendes uden nogen som helst licenser og udviklingsværktøjer.

Jeg tvivler størkt på dette; er meget sikker på at man er under en licensaftale når man bruger csc.exe (C#-kompileren).

--Zor 7. maj 2010, 11:22 (CEST)

Udtale af c#[redigér wikikode]

Det er sikkert en død sild, men jeg vil godt slå et slag for at få indført en kommentar om udtalen af C#. Navnet C# er - bl.a. ifølge den engelske artikel om C# - hentet fra musikken, hvor c# læses "kryds for C" eller "cis". Udtalen "See Sharp" er da også netop udtalen af tonen cis på engelsk. Derfor burde den danske udtale være "sis", og ikke "si: sjarp". Sprogene C og C++ udtales mig bekendt som regel på helt normalt dansk - altså "se" og "se plus plus", ikke "si:" og "si: plôs plôs" - så derfor burde C# også udtales på dansk, lige ud af landevejen som "sis".

Jeg holder selv stædigt fast i den udtale, men er pessimist mht. at få den udbredt. Men selv om man så holder fast i den engelskbaserede udtale, var det måske en ide at få klarlagt om den mest almindelige form er "se sjarp" eller "si: sjarp" (altså om c'et udtales på dansk eller engelsk).

--Jens Gyldenkærne Clausen 6. okt 2006 kl. 00:09 (CEST)

Det er desværre ikke Wikipedias opgave at udbrede passende termer. Heller ikke for "Se Havelåge". Vi må bare vente på at afløseren Db eller D kommer på gaden. :-) Rune Magnussen 15. okt 2006 kl. 23:20 (CEST)

Markant ændring i artikeltekst[redigér wikikode]

Jeg ønsker at foretage en markant ændring i indholdet, da jeg mener at flere ting er decideret vage eller endda direkte forkerte! Samt en generel oprydning. '.NET', nævnes forskellige steder, med flere forskellige syntakser (.NET, Dotnet, Dot Net, .net). Desuden: C#, IL, MSIL; har intet med en virtual machine at gøre. En generel forklaring på JIT, bytecode og maskinkode er vist nødvendig.

Flere anvendelsesmuligheder - c# kan både anvendes som kompilersprog på en lokal computer og som sprog i ASP.NET. Dette gør det enkelt at sammenkoble et program på en computer med en server-side løsning.

Dette er yderst kringlet og fortæller faktisk intet om anvendelesmulighederne. En winform og en webform applikation, har intet med en "sammenkobling" af en computer (klient) og en server at gøre...

--Drow 26. mar 2008, 14:02 (CET)

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

-- CommonsTicker 3. jun 2008, 04:19 (CEST)

»C havelåge«[redigér wikikode]

Er der nogen, der bruger dette navn på dansk? Jeg har i hvert fald aldrig set dette navn blive brugt, og jeg tvivler stærkt på, at det er et officielt navn. Mvh. Cgtdk (diskussionbidrag) 31. dec 2012, 18:14 (CET)