Spring til indhold

Diskussion:C Sharp

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Uden overskrift

[rediger kildetekst]

Kan denne artikel flyttes til C# med MediaWiki 1.5? --Palnatoke 14. jul 2005 kl. 07:10 (CEST)

Det kan den vist ikke, nej. --Palnatoke 14. jul 2005 kl. 07:11 (CEST)
C#-kompileren indgår som standard i installationen af Microsoft.NET og kan anvendes uden nogen som helst licenser og udviklingsværktøjer.

Jeg tvivler størkt på dette; er meget sikker på at man er under en licensaftale når man bruger csc.exe (C#-kompileren).

--Zor 7. maj 2010, 11:22 (CEST)[svar]

Udtale af c#

[rediger kildetekst]

Det er sikkert en død sild, men jeg vil godt slå et slag for at få indført en kommentar om udtalen af C#. Navnet C# er - bl.a. ifølge den engelske artikel om C# - hentet fra musikken, hvor c# læses "kryds for C" eller "cis". Udtalen "See Sharp" er da også netop udtalen af tonen cis på engelsk. Derfor burde den danske udtale være "sis", og ikke "si: sjarp". Sprogene C og C++ udtales mig bekendt som regel på helt normalt dansk - altså "se" og "se plus plus", ikke "si:" og "si: plôs plôs" - så derfor burde C# også udtales på dansk, lige ud af landevejen som "sis".

Jeg holder selv stædigt fast i den udtale, men er pessimist mht. at få den udbredt. Men selv om man så holder fast i den engelskbaserede udtale, var det måske en ide at få klarlagt om den mest almindelige form er "se sjarp" eller "si: sjarp" (altså om c'et udtales på dansk eller engelsk).

--Jens Gyldenkærne Clausen 6. okt 2006 kl. 00:09 (CEST)

Det er desværre ikke Wikipedias opgave at udbrede passende termer. Heller ikke for "Se Havelåge". Vi må bare vente på at afløseren Db eller D kommer på gaden. :-) Rune Magnussen 15. okt 2006 kl. 23:20 (CEST)

Markant ændring i artikeltekst

[rediger kildetekst]

Jeg ønsker at foretage en markant ændring i indholdet, da jeg mener at flere ting er decideret vage eller endda direkte forkerte! Samt en generel oprydning. '.NET', nævnes forskellige steder, med flere forskellige syntakser (.NET, Dotnet, Dot Net, .net). Desuden: C#, IL, MSIL; har intet med en virtual machine at gøre. En generel forklaring på JIT, bytecode og maskinkode er vist nødvendig.

Flere anvendelsesmuligheder - c# kan både anvendes som kompilersprog på en lokal computer og som sprog i ASP.NET. Dette gør det enkelt at sammenkoble et program på en computer med en server-side løsning.

Dette er yderst kringlet og fortæller faktisk intet om anvendelesmulighederne. En winform og en webform applikation, har intet med en "sammenkobling" af en computer (klient) og en server at gøre...

--Drow 26. mar 2008, 14:02 (CET)

Billedadvarsel

[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Siebrand slettede Image:Wikibooks-logo.png: : dupe Image:Wikibooks-logo-en.png;

-- CommonsTicker 3. jun 2008, 04:19 (CEST)

»C havelåge«

[rediger kildetekst]

Er der nogen, der bruger dette navn på dansk? Jeg har i hvert fald aldrig set dette navn blive brugt, og jeg tvivler stærkt på, at det er et officielt navn. Mvh. Cgtdk (diskussionbidrag) 31. dec 2012, 18:14 (CET)

Artikelnavn og # eller ♯

[rediger kildetekst]

Artiklen nævner "tekniske begrænsninger på displays" som en begrundelse for at man ikke kan skrive ♯. I dag bruger man jo Unicode stort set overalt. Dokumentet ECMA-334 blev skrevet i 2001, hvor Unicode ikke var særligt udbredt. Dokumentet nævner ikke at C♯ skal skrives C#, men skriver i afsnit 5 som udtrykkeligt informativ (ikke normativ) bemærkning, at det er det man valgt at bruge i dokumentet. Jeg synes at vi skal sige velkommen til 2019 og skrive C♯. Dermed kan artiklen også få sit rette navn, C♯ (C# er åbenbart ikke et gyldigt artikelnavn). --Madglad (diskussion) 27. jan 2019, 20:37 (CET)

Sprogets navn er "C#", ikke "C♯", jf. ECMA-standarden: The name C# is pronounced “C Sharp”. The name C# is written as the LATIN CAPITAL LETTER C (U+0043) followed by the NUMBER SIGN # (U+0023). I øvrigt anvender de fleste andre sprogudgaver af Wikipedia også "C Sharp" som artikelnavn. --Cgt (diskussion) 27. jan 2019, 21:01 (CET)
Tilføjelse: Der står "C# Language Specification" på forsiden af standarden, ikke "C♯ Language Specification". Standarden er opdateret i december 2017. Microsoft anvender selv "csharp" i URL'er som erstatning for "C#", eks. https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/language-reference/, ikke "C♯". Skrivemåden "C#" anvendes både officielt og populært, skrivemåden "C♯" er hverken officiel eller populær. Der er absolut ingen grund til at promovere denne skrivemåde. --Cgt (diskussion) 27. jan 2019, 21:10 (CET)
Microsoft har udviklet og navngivet sproget C♯, Ecma har skrevet standarden for syntaks og semantik. Ecma forklarer i afsnit 5 i dokumentet ECMA-334, hvilke konventioner, der bruges i dokumentet. Afsnittet er udtrykkeligt informativt, og dermed ikke en del af definitionen af sproget. Forskellen forklares i afsnit 2. Og Ecma har så i 2001 valgt at det var praktisk at skrive # i deres dokument. Intetsteds fastslår Ecma hvad sproget hedder, kun hvilket typografisk valg, de har taget i forhold til skrivning.
OT: Og hvem fa'en ved deres fulde fem ville skrive ♯ i en URL? Man kan knap nok få lov til at bruge æ, ø og å.
Men jeg noterer mig at der skrives csharp, ikke chashmark. Så mener Microsoft nok ikke at det skrives C#. --Madglad (diskussion) 27. jan 2019, 21:33 (CET)
Du vil omdøbe artiklen fra "C Sharp" til "C♯", i hvilket fald URL'en vil indeholde "C♯".
Sprogets officielle navn er "C#" og dets officielle udtale er "see sharp" (engelsk). Man kan spekulere om Microsoft ville have kaldt sproget "C♯", hvis ♯ var lettere at skrive (jeg sidder selv og copy/paster det, når jeg skriver mine indlæg her på siden), men fakta er, at sproget hedder C# – både de jure og de facto. ECMA standardiserede ikke på eget initiativ C# og besluttede vilkårligt at ændre sprogets navn, det er Microsoft selv, som har taget initiativ til det og skrevet standarden:
This International Standard is based on a submission from Hewlett-Packard, Intel, and Microsoft, that describes a language called C#, …
Microsoft skriver det selv som C# (eller C Sharp) alle vegne. Vis mig ét sted, hvor Microsoft skriver C♯ i tekst (ikke i illustrationer). Skulle du tilfældigvis finde ét, så kan jeg vise dig ti tusinde steder, hvor de skriver C#. --Cgt (diskussion) 28. jan 2019, 17:55 (CET)
Se forresten denne pressemeddelelse fra år 2000:
REDMOND, Wash., June 26, 2000 — Microsoft Corp. today announced Microsoft® C # ( “C sharp” )Microsoft has submitted the C # language specifications to ECMA for standardization.
Det var åbenbart ikke noget problem for dem at bruge typografisk korrekte anførselstegn, tankestreger og ®-tegnet, så mon ikke de ville have brugt skrevet "C♯", hvis det var det, de mente. Når Microsoft ikke skriver det som C♯, så skal vi heller ikke. Der er overvældende evidens for at sprogets navn, officielt og i praksis, ikke er C♯. --Cgt (diskussion) 28. jan 2019, 18:23 (CET)