Diskussion:Dansk slavehandel

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sætningen står allerede i afsnittet slaveri#Slavehandel. --Sabbe 18. sep 2007, 10:03 (CEST)

Jeg har indsat eftersyn-skabelon da der er nogle steder som virker lidt tvivlsomme. Bl.a. den næsten komplette mangel på henvisninger, og der hvor der endelig er en henvisning er det til Thorkild Hansen. Selv om Thorkild Hansens bøger uden tvivl er velresearchede, så synes jeg ikke det er en god idé at henvise til en roman (dokuroman eller ej) i en historisk artikel. "Derefter skal der indregnes, at for hver slave solgt, døde ca. 2 - enten under transporten eller på slavefortet. Så et mere realistisk tal er nok 300.000 slaver, som Danmark står under regnskab for." Er det artikelforfatterens egen udregning, i så fald tangerer det til original forskning. Sproget kunne også trænge til en ordentlig overhaling, hvad er en "coffler" f.eks.? Det indsatte citat virker også lidt flagrende som det står der i indledningen uden nogen opfølgende forklaring. --Saddhiyama 30. dec 2008, 17:25 (CET)

Tidligere i dag satte jeg inn sitat + litteraturavsnittet. JEg ser nå at deler av teksten er ganske tvilsom. Portugisiske skip?? Det viktige her er vel de danske handelsfortene og de danske slaveskipene. Jeg er derimot ikke så engstelig for å bruke Thorkild Hansen som kilde - vel og merke sammen med annen litteratur, f.eks. Leif Svalesens bok om Fredensborg. Krg 31. dec 2008, 01:40 (CET)

Jeg må dessverre skrive på norsk - og har avtale med to danske W-medarbeidere. Krg 2. jan 2009, 12:46 (CET)

Mon Holbergs sorte degn er slave - eller neger? De sorte præster i dag da har samme hudfarve som jeg: bleg! (Skrev 77.215.143.98 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.) Citatet bør erstattes. Det er misvisende, udokumenteret og uhistorisk. "CITAT"

DR-dokumentaren Slavenation Danmark har bl.a disse punkter : 1/3 af sømænd døde undervejs i trekant-handelen. Flere slaver dør i Vestindien end fødes. Mange danske bygninger er finansieret af profit fra slaveri. Argument til kongen for afskaffelse : afskaf før England, ellers vil England anse Danmark som konkurrenceforvridende trussel. TGCP (diskussion) 11. aug 2020, 16:54 (CEST)

Andre slaver[rediger kildetekst]

Man forsøgte sig først med hvide fanger og indianer som slaver men de kunne ikke holde til det, de døde. Dysse 23. jul 2011, 02:44 (CEST)

campuchetre[rediger kildetekst]

Hvad er campuchetre?Dysse 23. jul 2011, 03:14 (CEST)