Diskussion:Danskfront.dk

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Danskfront)

Merge forslag[rediger kildetekst]

Jeg oprettede Dansk Front uden at se at denne artikel allerede eksisterer. Jeg mener at vi kan klare os med en artikel (med redirect, of course) - men jeg mener nu det skal være min... Her snakker jeg om titlen, foreningen hedder vel Dansk Front og hjemmesiden skal vel have sit eget afsnit... Dertil skal dog siges at jeg mener det nuværende indhold er langt bedre end mit, men noget af det kan jo skrives til efter flytning. Lundse 13. maj 2006 kl. 17:27 (CEST)

Jeg har forsøgt at sammenskrive begge artikler under Dansk Front. Jeg har som hovedregel taget udgangspunkt i den tekst, der findes i de to eksisterende artikler uden at tage stilling til, om denne tekst er korrekt eller ej. Derfor opfordrer jeg alle med interesse for emnet til at læse den sammenskrevne tekst igennem og og korrigere som fornødent. --Pinnerup 13. maj 2006 kl. 19:23 (CEST)
Storartet arbejde (dvs. nøjagtigt som jeg ville have gjort det). Lundse 13. maj 2006 kl. 19:42 (CEST)

Gammel diskution om indhold[rediger kildetekst]

Et hurtigt kig på danskfront.dk viser med al ønskelig tydelighed at der ikke er tale om "samfundsbevidste nationalister", men om et samlingssted for den yderste højrefløj. --Palnatoke 19. dec 2005 kl. 11:16 (CET)

Hvilken version af artiklen der er rigtig ved jeg ikke noget om, men det er nok lige voldsomt nok at beskylde Danskfront for at stå bag overfald på indvandrere. --Peter Andersen 19. dec 2005 kl. 11:20 (CET)
Det står der faktisk heller ikke. "Hjemmesiden har flere gange talt i rosende vendinger om voldelige overfald på indvandrere og venstreorienterede" er en beskrivelse af hjemmesidens indhold, og jeg går ud fra at den kan kontrolleres. Det afsluttende afsnit ("Igennem internettet og især www.danskfront.dk ...") hører nok snarere til i en artikel om højreekstremisme generelt. --Palnatoke 19. dec 2005 kl. 11:26 (CET)

Endnu et hurtigt kig på brugerne af Dansk Fronts forum-brugere viser bestemt også at der generelt ikke er tale om "nynazister". Såkaldt "hærværksgrafitti" ønsker jeg at se beviser på da det ikke er en specielt kendetegnende pr-form i Dansk Front regi, derimod er bannerophængning en meget benyttet form for 'propaganda'. Mht. de omtalte "rosende vendinger om overfald" vil jeg igen gerne se et lille bevis på sådan en påstand. Det er sandt at overfald ofte er omtalt, da Dansk Front brugere ofte er udsat for sådanne. At Dansk Front skulle stå bag overfald på indvandrere og/eller politiske modstandere er en lodret løgn, som må stå for Palnatokes egen regning. Det er bestemt ikke neutralt beskrevet! --RuneDK 19. dec 2005 kl. 11:30 (CET)

Nu er det jo (som du udmærket ved) sådan at man skal registrere sig for at få adgang til forummet. Som udenforstående har man end ikke læseadgang. Det er således svært at kontrollere påstandene om forum-brugerne. Derfor går det hen og bliver en afvejning af troværdighed. Bruger:195.249.188.254 skriver en argumenteret artikel med kilder, mens Bruger:RuneDK/Bruger:80.196.247.210's aktiviteter består af hærværk mod Modkraft.dk og et forsøg på at sminke Danskfront, så det ser mere tilforladeligt ud - i øvrigt en taktik, der netop beskrives i artiklen. --Palnatoke 19. dec 2005 kl. 11:46 (CET)

Det såkaldte hærværk jeg skulle have stået bag mod Modkraft.dk er begrænset til at have oplyst læsere om at Modkraft rent faktisk gentagne gange har samarbejdet og lovprist AFA, den socialistiske fløjs bølle/terrorkorps, som de åbenbart ikke ønsker selv at oplyse om på Wikipedia da det jo ikke ligefrem er lovlydighed der er den primære beskæftigelse hos AFA. At jeg forsøger at 'sminke' Wikipedia-artiklen om Dansk Front kan jeg kun feje væk som en tåbelig påstand fremsat af en person som selv svælger i negative ord når han skal beskrive sine politiske modstandere. Ord som nynazisme og nynazist bruges i flæng til beskrivelse af et samlingspunkt for alle slags nationalister. Selvfølgelig er Dansk Front ikke et samlingspunkt for internationalister og fædrelandsbekæmpere som f.eks. EL, DKP-ML eller KPiD, det giver da sig selv. Skriv en neutral artikel om Dansk Front eller lad folk som egentlig ved noget om Dansk Front beskrive frontens væsen og virke. Tak! - RuneDK

Sober diskussion er åbenbart ikke muligt for dig, Rune. Trist. --Palnatoke 19. dec 2005 kl. 12:31 (CET)

Sig mig engang... er en neutral artikel måske for meget forlangt? At jeg ikke vil diskutere på et sobert plan kan jeg egentlig ikke følge dig i. Jeg mener da selv jeg har fremsat stille og rolige argumenter for hvorfor jeg mener din beskrivelse er forkert. Det er skam ikke mig der bragte ad hominem ind i sagen, når jeg nu går dig på klingen og beder dig bevise dine påstande og påpeger din upartiskhed og åbenbart væmmelse ved Dansk Front, så bakker du ud. Det er synd, for jeg mener skam bare at: 1) Dansk Front opfordrer ikke til vold og forherligere heller ikke noget sådant. 2) Modkraft.dk arbejder sammen med AFA og ja, AFA er dybt voldelige og kriminelle i sit generelle udtryk. 3) Dansk Front fortjener en ordentlig præsentation på Wikipedia og ikke en hetz(som opfølger venstrefløjens længerevarende smædekampagne) som umiddelbart giver det indtryk at Dansk Front støtter ikke er andet end psykotiske voldsbøller uden tanke og fornuft. 4) Nationalisme og nationalsocialisme er langt fra det samme. Ja, det kan godt være at eksempelvist nationalkonservative som jeg selv og nationalsocialister kan arbejde sammen om at få et homogent dansk folk fri for udenrigs indblanding, men derefter er vi altså ikke enige om voldsomt mange ting. Så at skrive at Dansk Front er for 'nynazister' er en halv sandhed. Ja, nationalsocialister bruger Dansk Front, men det er altså ikke ensbetydende med at alle der bruger DF er nationalsocialister...

Du må da indrømme at dit ordvalg langt fra er neutralt, som jo ellers er en af Wikipedias kæpheste. Og tag nu en kiks og kom selv ind i diskussionen. Du kan jo ikke bare forvente at jeg frivilligt lader dig skrive en usandfærdig beskrivelse af en politisk bevægelse jeg støtter op om. RuneDK

Mit ordvalg er skam ganske neutralt. Det er dit ikke - men spørgsmålet er om artiklens ordvalg er det. Jeg vil (hvis der bliver tid til det) prøve at omformulere artiklen i eftermiddag. --Palnatoke 19. dec 2005 kl. 13:23 (CET)
Så har jeg skrevet forslag til ny tekst. Diskutér og gør noget ved det! Jeg regner ikke med at røre siden mere (i alt fald ikke lige med det samme). --Palnatoke 19. dec 2005 kl. 14:04 (CET)

Dette nye forslag er klar bedre end det der beskriver DanskFront.dk lige nu. Ordene er stadig farvede i det at de kalder nationalister for nynazister når fakta er at størstedelen af Dansk Front folkene ikke er 'nynazister' eller nazister for den sags skyld. Men fred med det. Så længe artikelen ikke fremkommer med beskyldninger om vold, opfordring dertil eller glorificering af vold er jeg glad. Slut herfra!RuneDK

Forslag til ny tekst[rediger kildetekst]

Hjemmesiden danskfront.dk er et samlingssted for yderligtgående danske nationalister.

I velkomstbeskeden fra 2002 heder det blandt andet: "Folkene bag Danskfront.dk er en flok af fædrelandskærlige mennesker der alle har en biologisk verdensopfattelse til fælles.(...) Med andre ord: vi er racister!"

I dag er fænomenet Danskfront tredelt.

  1. en organisering hvor mange højreradikale kan finde et fælles politisk samlingspunkt.
  2. en hjemmeside hvor de formidler højreradikale budskaber og propaganda ud. Desuden fungerer hjemmesidens forum som et online mødested mellem de forskellige landsdele og de forskellige retninger som nynazisme, generel antisemitisme, had til venstreorienterede og islamofobi.
  3. et slogan som bruges på grafitti, t-shirts og klistermærker. Folkene bag hjemmesiden forsøger at sælge danskfront som et nyt folkeligt racistisk koncept. Man ser aldrig hagekors eller hører direkte nazistiske paroler. De går meget op i at beskrive dem selv som patrioter og nationalsindede danskere, fremfor nazister, racister og højreekstremister. På deres forum skal man dog ikke lede længe efter relationer til klassisk nazisme, raceteorier og jødekonspirationer.

PET (Politiets Efterretningstjeneste) har i deres årsrapport fra 2003 skrevet om Danskfronts tætte samarbejde med grupper som Blood & Honour Danmark og den engelske terrorgruppe Combat 18.

Kilder/eksterne links[rediger kildetekst]



Diskussion af forslag[rediger kildetekst]

Palnatoke: Forstår ikke helt hvorfor at du har droppet denne del i din artikel: "Siden da er den blev til et samlingssted for yderligtgående nationalister og står nu for en løs organisering over hele landet. Hjemmesiden har flere gange talt i rosende vendinger om voldelige overfald på indvandrere og venstreorienterede. En enkelt gang var Danskfront.dk tæt på at blive lukket efter en politianmeldelse af trusler om vold mod to journalister fra Århus Stiftstidende."

Alle tre ting der bliver nævnt: folk på deres forum der taler rosende om overfald på både indvandrere og venstreorienterede, kan der sagtens findes kilder for. Bl.a. har jeg kopieret nogle kommentarer fra deres forum omkring mordet på en hollandskvenstrefløjsaktivist: http://indymedia.dk/newswire.php?story_id=273&search_text=holland#comment679 . Derudover har der været en del positive vendinger om de angreb der har været på en venstrefløjscafe i århus i december og novemver, som flere aviser direkte kæder sammen med danskfront. Mht til had til indvandrerer var der en forum tråd omhandlende flere overfald på en østfynsk somalisk familie, hvilket der også var en masse der kom med positive kommentarer til.

På deres hjemmeside har de også truet folk med tæsk: ] 14.5: Dansker truet med tæsk på hjemmeside for Dansk Front (http://www.stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20051114/AARHUS/111140540/0/AARHUS)

Desuden en kommentar om danskfront i JP Århus, " »I antal er de så få, at de ikke udgør en alvorlig trussel for samfundet, men de er farlige for den udlænding eller lille gruppe af venstrefløjsaktivister, som møder dem på gaden. De slår ikke nogen ihjel, men de giver dem en ordentlig røvfuld. Og det skal tages alvorligt,« siger Bent Preben Nielsen, Århus Politi."

Lige mht til at to journalister skulle være blevet truet, kan jeg ikke finde noget om, da Århus Stiftstidende ikke gemmer der artikler i særlig lang tid. Men jeg kan huske at det var to journalisters adresser der blev lagt ud på deres forum, men en lille opfordirng til at give dem et besøg. Det var lige ved at få siden lukket ned, og var startskuddet for deres ret så heftige modering i forummet. --Doodle

Jeg er både skribent og administrator og når jeg i administrator-rollen har skrivebeskyttet artiklen, skal jeg ikke gå ind som skribent og skrive nyt. Jeg kan skære ned på udokumenterede eller unuancerede påstande, men det er alt hvad jeg kan. Hvis jeg går ud og finder ny tekst, vil man med rette kunne kritisere det. Derfor agter jeg at lade teksten blive stående indtil den forekommer mig at være nogenlunde stabil, og så kan jeg til den tid sætte teksten ind i selve artiklen. Det kan udmærket ske at en anden administrator kommer mig i forkøbet. Nu får vi se. --Palnatoke 21. dec 2005 kl. 14:02 (CET)
At en bruger af DanskFront taler rosende om et overfald er ikke det samme som at Dansk Front taler rosende om overfald. Dansk Front kan udelukkende hænges op på det der rent officielt skrives. Hvad privatpersoner skriver på Dansk Fronts forum, er Fronten ikke ansvarlig for. Truslen om vold husker jeg desværre ikke noget om... og hvis der kan findes et link til truslen ville det da hjælpe meget. Et link til "Stiften" hjælper ikke meget, da alle ved at Stiften søger at få lukket Dansk Front og ødelagt al national modstand. At Dansk Front Forum nu er modereret er jo bare den naturlige følgeslutning af at privatpersoner ikke kan finde ud af at styre sig når de kommer til en computer og derfor kan Dansk Front ikke stå inde for alt det vrøvl folk kan finde på at skrive på deres forum.--RuneDK 21. dec 2005 kl. 23:07 (CET)
[1] og [2] og [3] (side 48). Selve truslen på Dansk Fronts hjemmeside er forlængst slettet --Malene Thyssen 21. dec 2005 kl. 23:51 (CET)
Malene Thyssens første link henviser til episoden hvor et par vildfarne brugere af Dansk Fronts chat skrev adresser og telefonnumre på et par journalister på Dansk Fronts chat. Chatten er et sted hvor Dansk Fronts ledelse ikke har mulighed for at standse hvad folk kan finde på at skrive. Altså kan det vel ikke være Dansk Fronts ansvar og dermed ikke Dansk Fronts skyld. Link #2 er en henvisning til Århus kommunes nultolerancepolitik ift. fodboldfangruppen White Pride. Dansk Front(som altså er den gruppe vi taler om her. Det er jo ikke om hele den danske højrefløj) står nævnt én gang, og det for netop den samme hændelse som nævnt i link #1. I link #3 skriver Politiets EfterretningsTjeneste om Dansk Fronts forbindelse med Blood and Honour. At Dansk Front hører musik og demonstrerer sammen med andre højreorienterede kan vel ikke overraske og der er da heller ikke noget videre ulovligt eller nynazistisk i det. At Dansk Front skulle intimidere eller chikanere indvandrere kender jeg ikke noget til. Der er ikke fældet dom eller lagt an mod nogen i en eneste sag jeg kender til, så det kan jeg ikke udtale mig om. --RuneDK 22. dec 2005 kl. 17:12 (CET)
Jeg kan ikke se hvorfor dele af artiklen skal fjernes. Der er jo intet der er usandt eller ukorrekt. Den eneste grund jeg kan se er et ønske om at skjule danskfronts lettere blakkede fortid. Juridisk set er indehaveren af hjemmesiden også ansvarlig for informationer der ligger i deres forum. På danskfront er der en hvis begrenste glorificering af vold. Man forsøger at godskrive racisters forbrydelser og voldshandlinger handlinger. Eksempel på dette er berætninger om slagsmål ved og overfaldet på bunkeren i århus. Der argumenteres for det retfærdige i nationalisternes vold. På deres forum er der en massiv glorificering af vold. Det kan alle se. Jeg synes at rune skal konkretisere det usande i den originale artikkel før han forlanger ting fjernet. --Cablefish 30. dec 2005 kl. 15:09 (CET)


Jamen så skal du da se her engang, Cablefish... "Siden da er den blev til et samlingssted for [B]yderligtgående[/B] nationalister og står nu for en løs organisering over hele landet." Yderligtgående er et farvet ord... Hvis det ikke er tydeligt negativt, så ved jeg ikke hvad. At prioritere sit eget land og folk først er vel ikke yderligtgående. At ville kræve landets egen kultur i højsædet kan heller ikke kaldes yderligtgående... Hvori består det yderligtgående?

"Hjemmesiden har flere gange talt i rosende vendinger om voldelige overfald på indvandrere og venstreorienterede. En enkelt gang var Danskfront.dk tæt på at blive lukket efter en politianmeldelse af trusler om vold mod to journalister fra Århus Stiftstidende."

Her omtales en kommentar fra Dansk Fronts chatrum, som ikke er modereret - et sted hvor enhver kan skrive hvad han/hun vil. Der kunne sagtens være tale om en person der ville bringe hjemmesidens bagmænd i problemer. Derfor er det ikke nødvendigt for artiklens saglighed og oplysende egenskab at inkludere denne hændelse.

"Desuden fungerer hjemmesidens forum som et online mødested mellem de forskellige landsdele og de forskellige retninger som nynazisme, generel antisemitisme, had til venstreorienterede og islamofobi." Nynazisme er ikke en generel del af Dansk Front, men en mindre gruppering. Endnu engang bør dette ikke overskygge de mange demokratiske nationalister der benytter Danskfront.dk...

"Det er et slogan som bruges på grafitti, t-shirts og klistermærker." Grafitti? Nej! Bannere? Ja! At ville tørre påstande om hærværk af på danskfront.dk er ikke neutralt og sagligt.

"Folkene bag hjemmesiden forsøger at sælge danskfront som et nyt folkeligt racistisk koncept. Man ser aldrig hagekors eller hører direkte nazistiske paroler." Hvis man aldrig ser hagekors eller nazistiske paroler, hvorfor så beskrive Dansk Front som et nazistisk koncept?

"De går meget op i at beskrive dem selv som patrioter og nationalsindede danskere, fremfor nazister, racister og højreekstremister. På deres forum skal man dog ikke lede længe efter relationer til klassisk nazisme, raceteorier og jødekonspirationer." Hvis

"Igennem de sidste to år er der set en øget aktivisme på det område i form at hvervning af nye medlemmer, overfald på indvandrere og politiske modstandere, koncerter og propaganda i form af hærværksgraffiti." Overfald på indvandrere? Politiske modstandere? Ja, jeg venter stadig på beviser... indtil da er det da bestemt heller ikke en neutral beskrivelse, men derimod propagandistisk pjat, som bestemt ikke hører hjemme i en online encyklopædi. Hærværksgrafitti? Endnu engang vil jeg påpege at danskfront.dk ikke benytter sig af den slags. Så længe der ikke er beviser på bordet, vil jeg til stadighed påstå at dette ikke er andet end ondsindet løgn. --RuneDK 3. jan 2006 kl. 20:06 (CET)

Danskfront er et slogan der også bruges som grafitti, t-shirts og klistermærker. Jeg har selv set det i København.
Hvis folk i dansk folkeparti er nationalister så er danskfront yderligtgående nationalister eftersom at Dansk Folkeparti ikke lægger vægt på aktivisme og ikke er så kontroversiel som Danskfront. Dertil er der ingen grund til at lægge skjul på at danskfront ER mere yderligtgående end dansk folkeparti hvad blandt andet denne artikkel fra hjemmesiden gør klart: http://danskfront.dk/artikler.asp?artikelid=109 . Yderligtgående betyder at man går længere ud på fløjen. Det må da være logik for burhøns at det er tilfældet her.
der ER igennem de sidste par år sket en positiv omtale af overfald og slagsmål fra danskfront. Overfaldet på BZ'erne i bunkeren er positiv omtale. Artiklen påstår ikke at de samme nørder der skriver hjemmesiden er dem der går rundt og smadrer folk og lokaler. Artiklen påstår at der er en sammenhæng mellem en række episoder og konceptet danskfront.
Nynazisme ER en generel del af danskfronts forum. Artiklen påstår ikke andet og det er veldokumenteret. Opret en bruger og kig efter selv. Hagekors alle vegne.
Dit forslag til alternativ er håbløst intetsigende og virker for mig som et forsøg på at fjerne en række realiteter fra dagsordnen af siden. Husk at artiklen ikke kun handler om hjemmesiden men om danskfront som et tredelt koncept.--Cablefish 5. jan 2006 kl. 17:04 (CET)
Siden Danskfront.dk er tværpolitisk, mener jeg ikke at det "at man går længere ud på fløjene" hører hjemme i en beskrivelse af danskfront.dk... Jeg er skam allerede bruger på Dansk Fronts forum. Hagekorsene er der efterhånden langt imellem. Så sent som i denne uge figurerede en tråd vedr. brugernes politiske observans. Der meldte sig et par enkelte nationalsocialister og ellers nationalkonservative, nationaldemokrater, fascister og andet. Normalt beskrives de politiske fløje som den socialistiske fløj og den liberale/kapitalistiske fløj. Siden Dansk Fronts brugere er alt fra socialister over konservative til demokrater, mener jeg ikke, at en påstand om, at brugerne skulle være ekstremister i nogen forstand, holder vand. Og så rimede det endda.
Mit forslag? Jeg har ikke noget forslag liggende på Wikipedia lige pt. Palnatoke har skrevet et neutralt og mere sagligt forslag, som kan ses længere oppe på denne side, men jeg kan altså ikke tage æren for det.
Overfald og slagsmål. Tjo, hvis beskrivelser af nationalisters selvforsvar ved maskerede køllebevæbnede kommunisters overfald på møder og selvforsvar i forbindelse med en gåtur i Fredericia er voldsforherligelse, ja så kan du finde den slags i Danskfront.dks arkiver.
Jeg ved at artiklen handler om det tredelte koncept, men når hjemmesiden igen og igen hives ind i artiklen, kommer det let til at fremstå som om Danskfront.dk er ophavsmænd til hærværksgrafitti, vold, trusler, nynazisme og andet. Det mener jeg ikke er at fortælle sandheden om Danskfront.dk Jeg ønsker en værdig fremstilling af Danskfront.dk, for når Modkraft.dk ubesværet kan få en beskrivelse der ikke svælger i deres kontakt til terrororganisationer, bøllekorps og sabotageklubber, så bør den politiske modvægt altså også få det. Det var alt. --RuneDK 5. jan 2006 kl. 19.16 (CET)
"Overfald og slagsmål. Tjo, hvis beskrivelser af nationalisters selvforsvar ved maskerede køllebevæbnede kommunisters overfald på møder og selvforsvar i forbindelse med en gåtur i Fredericia er voldsforherligelse, ja så kan du finde den slags i Danskfront.dks arkiver."
Hmm. hvad du kalder gåture i fredericia kalder pressen, politiet og resten af dem med øjne for overfald. Havde nazisten der sendte en person på hospitalet senere på natten sin karatestav med på gåtur for at lufte den? Jeg kan godt forstå at du som bruger af danskfront har en masse meninger om hvor de hører til på det politiske spektrum men hvis du kigger efter så er der præsenteret en utrolig mild og sandfærdig beskrivelse af fænomenet her på wikipedia.
http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/player.aspx?id=273794&r=7 (tv2 øst, lørdag d. 14. januar)
I denne aktuelle udsendelse bliver i for eksempelt kaldt Højreekstreme og kædet direkte sammen med overfald. Det er rimlig klart at du som har et tilhørsfohold til en hjemmeside ikke så gladeligt ser den kædet sammen med hvad andre med benytter sloganet til men når du påstår der ikke er en sammen bliver du uobjektiv. Jeg synes artiklen skal forblive som den er.--Cablefish 14. jan 2006 kl. 21:39 (CET)

Dansk Front har officielt givet et svar på den noget usandfærdige og Demos-inspirerede TV2-Østjylland udsendelse. Jeg ser ingen grund til at jeg skal ytre mig om den sag. Karatestav? Hospitalsbesøg? Jeg har ikke hørt om sagen, men berig mig endelig. At jeg er bruger af Danskfront.dk gør mig da bestemt ikke mindre egnet til at beskrive hvad fænomenet egentlig går ud på, nærmest tværtimod. --RuneDK 17. jan 2006 kl. 23:41 (CET)

Jamen rune, så lad mig dog oplyse dig. citat fra artiklen "42 anholdte efter sammenstød i Fredericia" bragt i Fyens Stiftstidende 22 marts 2004: "I løbet af natten var der så en ny episode på Fredericia Banegård, hvor en af deltagerne i demonstrationen blev angrebet med en karatestav og ramt på låret, så han måtte en tur med ambulance til skadestuen." Og til din kommentar om at du burde være mere kompetent og berretiget til at beskrive om din egen gruppering, er mig lidt uforståelig. Netop du har da klare interesser i at blive fremstillet så gunstigt som muligt. Burde Saddam Hussein også skrive artiklen om sit eget styre, han er vel den med den største viden på lige det område; nonsens. Kom med nogle argumenter, istedet for lallede argumenter om at de voldelige racister selv skal forklare hvor fredelige de er og i hvor synd det er for dem. --Doodle 19. jan 2006 kl. 01:57 (CET)

Det er selvfølgelig beklageligt når ens meningsfæller begår overgreb på politiske modstandere, men at en episode skal overskygge alt der er foregået i Dansk Front regi mener jeg ikke er fair. Desuden var det heller ikke netop den episode jeg tænkte på da jeg nævnte en gåtur i Fredericia. Jeg tænkte på den gang da en dansk front tilhænger gik sig en tur på vej for at møde et par venner da 10-15 AFA-"aktivister" overfaldt ham, heldigvis nåede han indenfor til sine kammerater på et nærliggende værtshus som straks gik med ud for at hjælpe ham, hvorefter AFA flygtede da de åbenbart ikke turde angribe mere end én af gangen. Så vidt jeg husker(da der ikke er noget link) skete episoden du henviser til, efter en demonstration hvor vesntrefløjsaktivister selv havde en meget stor del af skylden for de voldelige tilfælde. Var der ikke tale om lidt flaske- og stenkast som sædvandlig? Så vidt jeg er informeret er der tale om en enkelt nationalist eller to der besøgte en fest for venstrefløjen/AFA hvor det så kom til klammeri(derfor virker det lidt misvisende at der sakses to citater lige ved siden af hinanden, som egentlig ikke hænger helt sammen). At kun en enkelt kom til skade ved sammenstødet er for såvidt heldigt, men jeg mener stadig ikke at det kan ligge Dansk Front til last at et par unge fyre kommer op at slås til en fest om aftenen efter en demonstration...
Mht. min argumentation, så mener jeg at jeg har været ret fair. Hvis vi nu inddrager det politiske modstykke i diskussionen, altså Modkraft, som bekendt er terrorsympatisører og støtter AFA, som er kendt for utallige voldelige overfald, brandattentater og andre ulovligheder. Modkraft har fået en side på Wikipedia som er ganske fin og uden det mindste der kunne ligge Modkraft til last. Hvorfor? Fordi det er en Modkraft-bruger der har skrevet teksten. http://www.modkraft.dk/phorum/read.php?f=1&i=1850&t=1850 (Modkrafts eget "phorum") Det kan da ikke passe at Wikipedia skal være politisk og give fordrejede billeder på de politiske "yderfløje"(som bestemt ikke er mit ordvalg). Som tidligere sagt: Giv Dansk Front en fair fremstilling eller slet ingen. At beskrive os som notoriske voldsmænd med hang til marchmusik og kommunistjagt kunne ikke være længere fra sandheden.
Som en lille ekstra feature kan jeg fortælle at Blood and Honour, som tidligere har været nævnt her, ikke eksisterer i Danmark længere. Det kan læses her: http://danskfront.dk/artikler.asp?artikelid=121 --RuneDK 19. jan 2006 kl. 10.55 (CET)