Diskussion:De vises sten

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Folketro Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketro, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketro-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Indhold[redigér wikikode]

Uanset titlen er denne artikel tilsyneladende reelt en artikel om alkymi og dermed en dubletartikel. --Troels Nybo 16. aug 2005 kl. 21:47 (CEST)

Mener at der burde være en mere aktuel artikel om De Vises Sten. Når man søger får man kort fortalt at man forbinder alkymister med de vises sten, men det er jo ikke megen viden man så får om De Vises Sten. Hvis nogen sidder inde med viden om De Vises Sten, så man ikke behøver kun at skrive om alkymister i stedet, ville det være meget aktuelt at få en egentlig artikel om emnet. --Christian Møller

Ditto. TherasTaneel (diskussion) 13. jul 2013, 22:32 (CEST)
Jeg skal nok skrive noget inden alt for længe. Jeg har et par bøger om emnet. Men jeg skal lige finde dem. Det er et farverigt emne. Ditlev Petersen (diskussion) 6. okt 2015, 23:23 (CEST)
Det har jeg så gjort. Det blev temmelig mystisk. Ditlev Petersen (diskussion) 20. okt 2015, 21:16 (CEST)

Kildehenvisninger og mere info[redigér wikikode]

Vi mangler mere info om stenens forbindelse til legenderne om kong Arthur, samt livs eliksiren og Nicholas Flamel. Og der mangler med sikkerhed kildehenvisninger. --Luka1184 (diskussion) 22. jun 2019, 15:41 (CEST)

Jeg har aldrig hørt, at Kong Arthur-legenderne har noget med de vises sten at gøre, men derfor kan det jo godt være rigtigt. Hvis du ved noget om den del af historien, så må du gerne selv prøve at tilføje det. Med hensyn til Nicolas Flamel, så skulle linket lige staves "på dansk", ham har vi en smule om. Kildehenvisninger? Ja, de to bøger, jeg brugte engang, er jo meget sekundære kilder, så derfor er de kun nævnt én gang til sidst i stedet for punktvist. De er af og til ret uldne selv mht. hvor en oplysning stammer fra (fordi det er samlet fra mange kilder?). Ditlev Petersen (diskussion) 22. jun 2019, 18:19 (CEST)