Diskussion:Demeter (gudinde)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Grækenland Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grækenland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grækenland-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg ville flytte denne artikel til den mere oplagte Demeter (gudinde), men opdagede, at den eksisterede i forvejen. Jeg regnede så med, at jeg kunne lave denne meget korte artikel til en redirect til den artikel, men det viser sig, at den artikel er en redirect til Ceres (gudinde). Og her er jeg så ikke mere hjemme i diverse mytologier end at jeg ikke føler mig tryg ved at lave denne artikel til en redirect til Ceres, da der jo trods alt er lidt info her. Stemmer de to gudinder 100% overens er det selvfølgelig ikke noget problem, men jeg føler mig ikke sikker. --Heelgrasper 5. jun 2007, 17:55 (CEST)

Jf. en:Demeter var denne græker, men Ceres var romer. Der er således ikke tale om samme gud, selvom de har samme "ressortsområde". Jf. en:Rhea (mythology) betragtes Demeter som datter af Rhea. Hvem faderen så er kunne jeg ikke lige finde. --|EPO| 5. jun 2007, 18:07 (CEST)

Det vil så nok være mest fornuftigt at flytte denne artikel til Demeter (gudinde). Det kræver bare lige, at en administrator først sletter den nuværende redirect, da artiklen ikke kan flyttes dertil. --Heelgrasper 5. jun 2007, 19:06 (CEST)

Og det er hermed gjort. --|EPO| 5. jun 2007, 19:15 (CEST)

Tilnavnet Kamyne[rediger kildetekst]

Jeg finder intet belæg noget sted for, at Demeter er blevet kaldt Kamyne. Mvh --Nordfra (diskussion) 13. nov 2019, 09:45 (CET)