Diskussion:Differensrække

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Her må jeg bede om lov til at gøre indsigelse. Der må bestemt skelnes mellem en (uendelig) talfølge og en (uendelig) række. En række fremkommer, når man sætter plustegn mellem elementerne i en talfølge. (Tænk f.eks. på Fourierrækker – de er da ikke talfølger!) -- Sebastjan 20. dec. 2005 kl. 08:55 (CET)

Jeg må have lov til at gå dybere i emnet. En differensrække er blot et specialtilfælde af det mere generelle begreb Række (matematik), som desuden omfatter vigtige anvendelser såsom potensrækker, trigonometriske rækker (Fourierrækker) osv. Inden et specialtilfælde som det her i artiklen behandlede (eller rettere: ikke behandlede!) fremdrages, var der anledning til at definere hvad en Række (matematik) er for noget.

(Med tilfredshed ser jeg at Fibonacci-tallene korrekt beævnes "talfølge".)

Sebastjan 21. dec. 2005 kl. 09:40 (CET)

Du har ret i, at de røde links på da:wiki til talfølge og række (matematik) snart burde ændres til blå med en fyldig beskrivelse af disse vigtige emner.
Derimod har du uret i en række andre punkter, bl.a. i, at man ikke kan skrive om differensrække, før disse artikler er fremkommet, at differensrække ikke er behandlet i artklen, og at den ikke overholder wiki-standard (bortset fra, at lidt <math> kan gøre den pænere endnu).
Artiklen bruger de danske ord "række af tal" i gængs forstand (jvf. talrække om den naturlige række 1, 2, 3 ...) på samme måde, som jeg nu ser det forklaret i f.eks. Salmonsen. Der er intet krav om, at vi kun bruger de matematiske termer i beskrivelsen. --Sir48 (Thyge) 22. dec 2005 kl. 13:23 (CET)</math>