Spring til indhold

Diskussion:Dominans (sexologi)

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

I bør være opmærksom på at det er en MEGET GROV generalisering at sætte "titler" på hvad en dominant/underdanig person kalder sig selv i forhold til roller. Se evt. diverse SM-debatter og se hvor stor spredningen er på hvordan man ser sig selv. Flere dominante mænd som kvinder vil krympe sig over at blive stemplet som "Herre og Domina" og derfor er der IKKE enighed i selv SM-miljøet omkring hvor de betegnelser hører til.

Laura (pet@roissy.dk)

Man kommer hurtigt der ud hvor fagfolkene er uenige. Men det kan være svært at finde pålidige bøger om den slags emmer.Haabet 21. jan 2006 kl. 09:52 (CET)

Dødt weblink[rediger kildetekst]

Efter gentagne automatiske botbesøg kunne de nedenstående links ikke nås. Check venligst om de virkelig er nede og ret dem i så fald.

--Broadbot 12. feb 2007 kl. 21:04 (CET)

seksuel nydelse?[rediger kildetekst]

Hvorfra ved man at nydelsen er af seksuel karakter?

Som jeg forstår dominans i bred forstand, er nydelsen normalt af psykisk karakter. Dominans af andre kan selvfølgelig i visse situationer give mulighed for udlevelse af seksuelle fantasier, men det er jo så ikke dominansen i sig selv der giver den seksuelle nydelse. Jeg har mistanke om at mange misforstår hvad dominans er og hvad seksualitet er. Disse misforståelser giver anledning til særprægede sammenblandinger, som for nogles vedkommende endda kan udmønte sig i perversioner. Her forstås perversion i ordets egentlige (ikke moraliserende) betydning: En sublimering og/eller en forvridning af seksualdriften.

Jeg efterlyser gode kilder som kan underbygge artiklen.

RhinoMind (diskussion) 23. jul 2014, 21:18 (CEST)

RhinoMind ved ikke om det er sådan kilder du efterlyser, men de fortæller da lidt om Dominans med mere

---Zoizit (diskussion) 23. jul 2014, 23:02 (CEST)

Hej Zoizit. Udmærkede links, men de løser vist ikke rigtig problemet som jeg har beskrevet. Links'ene beskriver tilsyneladende hvordan SM udøvere definerer begrebet "dominans" i forhold til deres seksuelle univers. For dem er det en leg, noget man kan træde ind og ud af som man nu har lyst til eller har aftalt det. Men dominans er jo noget ganske andet og mere end det. Man kunne i det mindste skrive lidt om den forskel i artiklerne her. Det er ret uheldigt når man blander selvopfundne begreber og definitioner med de gængse, for det kan lede til en lang række misforståelser. I den her sammenhæng nogle ret uhyggelige misforståelser, som kan gøre skade på mennesker. RhinoMind (diskussion) 24. jul 2014, 02:02 (CEST)
Desuden synes jeg heller ikke dine links underbygger, at det er selve dominansen som giver en seksuel nydelse. RhinoMind (diskussion) 24. jul 2014, 02:10 (CEST)