Brugerdiskussion:Zoizit

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dette er Zoizits diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til Zoizit.

Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 29. Mar 2017 05:31

Definition af Interkøn[redigér wikikode]

Hej Zoizit,

Angående ændring af artikel "interkønnethed" som var listet under en forespørgsel om at skulle "efterses". Som kort efter at være blevet efterset og rettet, blev ændret tilbage til sit udseende fra før rettelsen.

Ændringen er en oversættelse af definition fra publikation af De Forenede nationer(se reference under "interkøn"), samt rettelser af kategori/kategorier, titel og tilhørende wikipedia links under "se mere", for på bedst mulig vis at afspejle omtalte definition.

Dette er ikke udtryk for nogle af de i "Wikipedia er ikke" nævnte punkter, men derimod udtryk for generel konsensus omkring definitionen af interkøn i De Forenede Nationer.

Jeg er fagperson og er derfor i stand til efterse en artikel under dette emne, men er ny i at redigere wikipedia artikler. Hvordan kan jeg på bedst mulig vis sørge for at denne artikel, som var mit grundlag for at melde mig til som bruger på wikipedia, kommer til at leve op til wikipedias standarder? Intersexdanmark (diskussion) 25. feb 2017, 00:30 (CET)

Det er et problem, at der ikke må skrives om emner, som vedrører en selv (biografier, egen arbejdsplads o.lign.). Dette kaldes "tæt på" og er ikke accepteret på wikipedia, da folk ikke forventes at kunne behandle sådanne emner neutralt. Rmir2 (diskussion) 25. feb 2017, 12:25 (CET)
Tak til Rmir2 for at forklare Intersexdanmark at det handler om at skrive ud fra et neutralt synspunkt, og det er svært hvis man er for tæt på emnet --Zoizit (diskussion) 25. feb 2017, 20:31 (CET)
Må matematematikere heller ikke skrive om matematik eller hvad er logikken? --Madglad (diskussion) 25. feb 2017, 21:15 (CET)
Madglad hvorfor blander du dig? det handler om at skrive ud fra en neutralt synspunkt og det er du godt klar over, så hvorfor prøver du at piske en storm op hvor der ikke er en?? --Zoizit (diskussion) 25. feb 2017, 21:18 (CET)
Fordi jeg synes at det er underligt at en fagperson får besked på ikke at skrive om sit fagområde. Man må ikke skrive om sig selv, men det er noget helt andet. --Madglad (diskussion) 25. feb 2017, 21:30 (CET)
Madglad hvis nu du var havde været med fra start af så ville du jo så vide at det var en kopi af en tekst fra en anden hjemmeside, hvilket ikke er tilladt, og jeg her også en masse af viden på nogle områder, men det fra står jeg mig at skrive om fordi Wikipedia på dansk bygger på at artiklerne er skrevet ud fra et neutralt synspunkt og hvis man ikke kan det så kan man være fagperson nok så meget eller nok så dygtig inden for et område, for hvad hjælper det hvis det ikke er neutralt?? og yder mere er artiklen blevet omskrevet PS gider ikke diskutere med dig så sov godt når du når der til -- Zoizit (diskussion) 25. feb 2017, 21:36 (CET)

Nyheder for marts 2017[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
9. årgang, nr. 3 - udgivet 2. marts 2017

Annoncer
🗳️ Stem til tjekbruger-valget!

📝 Skriv til Wikipediajournalen!

Hjem Om Feedback Abonnér Arkiv Trykkeriet


Negride race[redigér wikikode]

Hvorfor synes du det er vigtigt at genindsætte Rmir's pseudovidenskabelig racisme i wikipedia?Maunus (diskussion) 4. mar 2017, 11:54 (CET)

 • Det er jo absurd at du nu vælger at tilbageføre alle mine ændringer. Tror du du hjælper wikipedia ved at genindføre racisme og antisemtisme og forældet pseudovidenkab i artiklerne? Maunus (diskussion) 4. mar 2017, 12:20 (CET)
Sådan tale en mand med skyklapper. Rmir2 (diskussion) 4. mar 2017, 12:24 (CET)
Okay Maunus og Rmir2 Nu er det tid til at i to tager jer en pause, gå en tur ned og kig på butiksvinduer eller besøg den nærmeste cafe og drik en kop varm kakao, men en ting er sikkert, stop jer selv og jeres heksejagt på hinanden -- Zoizit (diskussion) 4. mar 2017, 12:32 (CET)

En mærkværdig tak afsendt[redigér wikikode]

Hej Zoizit: Du sender en tak for, at jeg skriver sådan til Tøndemageren: "Det siger mig, at der ikke findes argumenter af gyldig karakter. Det siger mig, at jeg ikke længere vil bruge min tid på at lave kvalitetsarbejde her på Wiki.JBM . Hvorfor gør du det? (skrev Jesper Bøtker Mortensen (disk. • bidrag) 8. mar 2017, 20:50‎. Husk at signere dine indlæg.)

@Jesper Bøtker Mortensen: jeg har set din besked, må du få en skøn aften ---Zoizit (diskussion) 8. mar 2017, 20:54 (CET)
Men hvorfor sendte du den tak? JBM (diskussion) 8. mar 2017, 20:57 (CET)
@Jesper Bøtker Mortensen: jeg har set din besked, må du få en skøn aften ---Zoizit (diskussion) 8. mar 2017, 20:57 (CET)
Men vil du svare på det? JBM (diskussion) 8. mar 2017, 20:58 (CET)
Jeg afventer dit svar på ovenstående? JBM (diskussion) 9. mar 2017, 20:51 (CET)
@Jesper Bøtker Mortensen: jeg har set din besked, må du få en skøn aften ---Zoizit (diskussion) 9. mar 2017, 20:52 (CET)

Wikipedia:Gendannelsesforslag/Dårligdommerne[redigér wikikode]

Jeg ser ingen grund til at flytte rundt på indlæg og ændre tilbage til IP-nummeret. Brugeren har klart tilkendegivet at det er vedkommende. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 14. mar 2017, 22:18 (CET)

Knud Winckelmann, Vrenak havde skrevet et indlæg, og IP bruger sletter sit indlæg, underskriver og flyttet på indlæg, derfor flyttede jeg det tilbage til hvor det oprindelig stod, da man jo ikke retter eller flytter rundt når der er skrevet efter ens indlæg --Zoizit (diskussion) 14. mar 2017, 22:27 (CET)

Georges Bernanos[redigér wikikode]

Det er ikke ok at du genindsætter Infoboks Wikidata person på en artikel hvor Bruger:Staunited netop har fjernet den, efter diskussion der er linket til på landsbybrønden. Det er redigeringskrig og ikke med til at forbedre stemningen på da wiki. Argumentér, og overbevis, istedet for selvrådige redigeringer! Jeg gider ikke deltage i redigerinskrig med dig, så jeg opfordrer dig istedet til at fjerne boksen igen, og tale med Staunited om indholdet. Han havde jo netop tænkt at definere hvilket indhold han synes, de skal med i infoboksen! mvh Per (PerV) (diskussion) 16. mar 2017, 13:03 (CET)

@PerV: jeg har set din besked, må du få en skøn eftermiddag ---Zoizit (diskussion) 16. mar 2017, 13:34 (CET)
Du forholder dig overhovedet ikke til, at du har indledt en redigeringskrig med en afbalanceret, seriøs bruger. Ta at gøre det. Her diskuterer vi før vi handler. Det kaldes samarbejde! Og det tjener da wikis interesser! Sæt nu da wikis interesser forrest! mvh Per (PerV) (diskussion) 16. mar 2017, 13:38 (CET)
@PerV: jeg har ikke indledt en redigeringskrig, hvor kommer du dog op med disse ting?? , må du få en skøn eftermiddag ---Zoizit (diskussion) 16. mar 2017, 13:40 (CET)
Tak mvh Per (PerV) for at drage i leding for mig. Lad os holde os fra og over "må du få en skøn eftermiddag"-niveauet. Bernanos har været død i 69 år, så han er nok ligeglad med folk, der ikke kan læse indenad. --Staunited (diskussion) 16. mar 2017, 13:52 (CET)
@Staunited: Tak i ligemåde og må også din eftermiddag blive skøn ---Zoizit (diskussion) 16. mar 2017, 13:54 (CET)
@Zoizit: Jeg vil ikke forholde mig til dine nedladende bemærkninger om at "få en skøn eftermiddag", det har andre gjort bedre end jeg kan gøre det! Men kalder du ikke det her og her redigeringskrig? Jeg indsætter infoboksen 11:43, infoboksen fjernes af Staunited kl. 12:37 efter fælles aftale på min diskussionsside, som der var linket til på Wikipedia:Landsbybrønden/Indhold i infobokse, du genindsætter infoboksen 12:51. Efter wikipedias definition er tre frem- og tilbagerulninger redigeringskrig! Jeg synes iøvrigt, vi må give hinanden lidt længere betænkningstid end de 14 minutter, du gav Staunited! mvh Per (PerV) (diskussion) 16. mar 2017, 14:25 (CET)
@PerV: for mig lyder det som om at du forventer jeg har læst din brugerdiskussion, har jeg altså ikke, og jeg satte en infoboks ind i en artikel, jeg tjekker altså ikke altid historien for en artikel inden jeg redigere, ligger skabeloner eller kategorier med mere i en artikel, jeg kan altså ikke se den redigeringskrig du råber op om, det må du altså undskylde, det kan jeg altså ikke ---Zoizit (diskussion) 16. mar 2017, 14:33 (CET)
Nej, det kan jeg så forstå. Men efter min mening bør man se på historikken inden man begynder indsætter diverse info i en artikel. Det være sig infoboks eller andet. Man kan jo for skade, som i dette tilfælde, ramle ind i en velovervejet redigering, der er foretaget af en anden bruger. Det er ikke samarbejde, som vi så udtalt har brug for på da wiki. Husk vi går ikke efter kvantitet men kvalitet, og kun gennem åbent tillidsfuldt oplyst samarbejde, kan vi opnå det. Det er det historikken kan understøtte! Det er derfor, det er en uskik blot at "smide" en infoboks på en artikel uden at orientere sig! mvh Per (PerV) (diskussion) 16. mar 2017, 14:50 (CET)
@PerV: det godt at vi heldigvis ikke behøver at være enige PerV --Zoizit (diskussion) 16. mar 2017, 14:54 (CET)
@Zoizit: Hvorfor svarer du sådant? Det var dog et mærkværdigt svar:
 1. Er du uenig i at vi ikke går efter kvantitet på da wiki?
 2. Er du uenig i at vi skal have et åbent tillidsfuldt samarbejde på da wiki?
 3. Er du uenig i at det er en fordel at chekke historikken før man laver ændringer i en artikel?
 4. Er du uenig i at redigeringskrige er skadelige for da wiki?
 5. Er du uenig i at din indsættelse af infoboksen i artiklen var mildesttalt overilet?
mvh Per (PerV) (diskussion) 16. mar 2017, 15:04 (CET)
@PerV: Lad dog være med at læse ting i det jeg skriver som ikke er der, det har du da godt nok for vane, jeg skriver at vi heldigvis ikke behøver at være enige, fordi du anklager mig for noget som jeg ikke mener jeg har gjort, så lad det nu ligge ---Zoizit (diskussion) 16. mar 2017, 15:48 (CET)

Opfordring[redigér wikikode]

Kære Zoizit. Jeg ser normalt dig som en velmenende bruger, der gør sit ypperst for at komme med gode og konstruktive bidrag. Jeg har dog nu set flere gange at du har valgt at svare på en besked med "jeg har set din besked, må du få en skøn...". Dette hjælper ikke brugeren der har kontaktet dig, og ej heller da.wiki. Samtidig får det dig til at fremstå arrogant og ikke samarbejdsvillig. Dette synes jeg er ærgerligt, så håber du vil overveje denne fremgang fremadrettet? :) mvh Tøndemageren (diskussion) 16. mar 2017, 13:55 (CET)

@Tøndemageren: jeg er ikke arrogant og jeg samarbejder så ment gerne, men jeg gider ikke at have en diskussion med for eksempel Jesper Bøtker Mortensen om ingen ting, ligesom som PerV åbenbart mener jeg har gang i en redigeringskrig fordi jeg har sat en infoboks på en artikel, og helt ærligt gider jeg ikke PerV løftede pegefinger, så enten kan jeg være uhøflig og lade være med at svare på beskeder på min diskussions side, eller så kan jeg høfligt skrive at jeg har læst beskeden og jeg ønsker personen en skøn dag -- Zoizit (diskussion) 16. mar 2017, 14:02 (CET
Det ved jeg at du ikke er :) Men det kan hurtigt føles sådan. Husk at på skrift kan mange ting hurtigt misforstås. Jeg forstår hvad du mener, og mit indlæg var også blot ment som en høflig opfordring :) mvh Tøndemageren (diskussion) 16. mar 2017, 14:31 (CET)

):Tak Tøndemageren. Zoizit føler sig vel forpligtet til at leve op til sit selvbillede, som hun præsenterer på sin brugerside: ”Nu og da kaster jeg mig over lidt mere end bare at rode rundt, som for eksempel Brock”. Og i dag var det så lige Georges Bernanos og mig der blev rodet rundt i brokket, da bager skulle rettes for smed.--Staunited (diskussion) 16. mar 2017, 14:16 (CET)

Staunited synes du virkelig det er nødvendig at være nedladende?? --Zoizit (diskussion) 16. mar 2017, 14:19 (CET)
PS artikler tilhører ikke nogle personer Staunited og hvis du arbejder på en artikel så brug skabelonen {{Ibrug}} --Zoizit (diskussion) 16. mar 2017, 14:21 (CET)
@Staunited: Jeg tror du tager noget ud af kontekst, og det er der vist ingen grund til her :) mvh Tøndemageren (diskussion) 16. mar 2017, 14:31 (CET)

Tillad mig et par kommentarer fra sidelinjen:

 1. Zoizit har arbejdet meget med infobokse og stor ros for det. Ingen kan undre sig over, at hun tager fat i denne også.
 2. Zoizit har helt ret i, at hvis Staunited eller nogen anden ønsker at arbejde med artiklen, kan man sætte "ibrug"-skabelonen på. Det plejer alle at respektere.
 3. Stauniteds bemærkning var efter min mening både upassende og urimelig. Hvis der er en saglig begrundelse for at fjerne infoboksen, kan den skrives på artiklens diskussionsside og ingen andre steder. Det er et urimeligt detektivarbejde, hvis man skal søge rundt på diverse personlige diskussionssider for at finde en forklaring (den kritik er vi nok flere, der rammes af, mig selv inklusive).

PerV har desværre på det seneste praktiseret en debatstil, der ikke just inviterer til at føre en debat. Efter min mening er det fuldt forståeligt, at Zoizit svarer som hun gør. Frem for at kritisere Zoizit burde Tøndemageren i dette tilfælde rette kritikken mod rette vedkommende. I dette tilfælde er det upassende, at starte med: "det er ikke ok at..." I stedet kunne være startet med: "Jeg så at.. Jeg vil gerne gøre dig opmærksom på at..." Så lidt skal der til.
PS: Ja, jeg ved det godt: hvad blander jeg mig nu for? Fordi det nogen gange er nødvendigt med lidt selvkritik. Rmir2 (diskussion) 16. mar 2017, 15:11 (CET)

Jeg gider simpelthen ikke kommentere dette, er der en reel kritik af mit arbejde, så kom med den, det her er ævl! mvh Per (PerV) (diskussion) 16. mar 2017, 15:21 (CET)
@Rmir2: Vil du da lige. Min kommentar havde aldeles overhovedet intet med diskussionen at gøre, det var en kommentar ved siden af. Så har jeg på intet tidspunkt skrevet "det er ikke ok at...", så hvis du for en gangs skyld evnede at citere mig korrekt, så ville det gøre diskussionerne markant bedre. Jeg er sikker på at Zoizit er klar over at jeg intet problem har med hende - det begynder jeg dog efterhånden at have med dig. Jeg forventer en klar og tydelig undskyldning for det jeg anser som værende et uberettiget angreb mod undertegnet. mvh Tøndemageren (diskussion) 16. mar 2017, 15:43 (CET)
Jeg troede, at det fremgik af sammenhængen, men lad mig præcisere: det var PerV , der anvendte formuleringen. Rmir2 (diskussion) 16. mar 2017, 15:49 (CET)

[redigeringskonflikt

Tøndemageren jeg ved godt du ikke er "efter" mig, og jeg tror at Rmir2 svar på debatten her over Georges Bernanos, så sikkert en misforståelse -- Zoizit (diskussion) 16. mar 2017, 15:52 (CET)
Ja det var mig, der anvendte udtrykket. For mig er det nu interessant om zoizit og rmir mener at det er ok, at indsætte en infoboks, en anden bruger netop har fjernet? Hvis det ikke er det, er det vel korrekt at skrive "Det er ikke ok ...", men det må man måske ikke på da wiki? mvh Per (PerV) (diskussion) 16. mar 2017, 16:02 (CET)
@PerV: Jeg gider simpelhen ikke diskutere med dig, du angriber bider dig fast og giver ikke slip igen, og det gider jeg altså ikke bruge tid på, hvis du tror og mener at du ved hvad jeg tænker og mener om tingene, så fred være med det ---Zoizit (diskussion) 16. mar 2017, 16:20 (CET)
Jeg vil opfordre alle til besindighed og antagelse af god tro. Zoizit var sikkert ikke opmærksom på at infoboksen netop var fjernet en bruger som syntes at den gav problemer. Hvis man hele tiden skulle være opmærksom på alt, ville det være svært at nå at få lavet noget. Så tal venligst pænt til hinanden, og antag tingene er gjort i bedste mening – fordi de som regel er gjort i bedste mening, og også fordi det er bedst for samarbejdet. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. mar 2017, 16:28 (CET)
 • Jeg undskylder hvis der er nogen som er blevet støt over det jeg har skrevet, må i alle have en skøn aften, nu vil jeg se om jeg kan finde Yoshiko KawashimaWikipedia:Fokusmåned/Marts 2017 ser mig simpelhen blind på den lange liste ---Zoizit (diskussion) 16. mar 2017, 16:40 (CET)

Fokusmåned[redigér wikikode]

Hej Zoizit. Det er dejligt, at du er rigtig aktiv med at skabe sammenhænge i fokusmånedsprojektet. Men jeg kom tilfældigvis til at se en af dine links og så, at du havde sat den på som "Se også". Er det egentlig ikke noget, vi forsøger at undgå? Det er i hvert fald min generelle opfattelse. Jeg må tilstå, at jeg synes, det er en lidt "billig" måde at skabe sammenhænge på. Fx på PewDiePie har jeg svært ved at se, hvordan de to tilføjede "Se også" relaterer sig til ham.

Det kan godt være, at det i en del tilfælde er mere besværligt at lave en intertekst-link, men personligt vil jeg hellere have lidt færre links, hvis de er lidt bedre integreret.

I øvrigt: Har du set, at vi prøver at angive nederst på projektsiden, hvordan vi har skabt linkene. Det vil være dejligt, hvis du også gjorde det (i hvert fald fremover), så vi får et lidt mere klart billede af, hvor mange links vi faktisk får lavet. Det kan være svært at få overblik over {{gjort}}-markeringerne. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. mar 2017, 12:43 (CET)

Hej Arne det er kun en håndfuld jeg har brugt se også på, og du tænker på disse her Hinterkaifeck-mordene (link til Hinter Kaifeck), ikke sandt har skrevet ind når jeg har oprettet en ny artikel ---Zoizit (diskussion) 17. mar 2017, 13:08 (CET)
Nej, jeg tænkte nu egentlig på Vsauce og Hamida Barmaki. Men når bare vi er enige i, at det er en undtagelse at bruge Se også, så er jeg såmænd tilfreds. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. mar 2017, 14:35 (CET)
Det er vi så ment enige i --Zoizit (diskussion) 17. mar 2017, 14:37 (CET)

Joe Louis[redigér wikikode]

Jeg kan se du både indsatte infoboks og {{reflist}} i artiklen. Kunne du ikke istedet for at indsætte reflist, rette på wd så noten forsvandt. Jeg tror der er stor enighed om, at den der indsætter infobokse også er ansvarlig for at fjerne noterne. Jeg har gjort det for dig denne gang, men gider i virkeligheden ikke! mvh Per (PerV) (diskussion) 22. mar 2017, 19:23 (CET)

PerV hvis du ikke gider at rette det så lad være og jeg synes det er bedre med en note frem for en forkert oversættelse ---Zoizit (diskussion) 22. mar 2017, 19:27 (CET)
Er oversættelsen forkert? Det beklager jeg, hvordan ville du oversætte: "Congressional Gold Medal", jeg er sikker på det skal oversættes "Kongressens guldmedalje", som både no og sv også har. Men jeg vil da gerne høre dit bud. Din note, og alle de andre, der er en følge af indsættelser af infobokse hvor oplysningerne ikke findes på dansk udgør nu omkring 3.000 artikler som "nogen" skal gennemgå. Det bør være den, der indsætter boksen, der bærer ansvaret. Ligesom vi ikke skriver artikler på et andet sprog end dansk, sætter vi ikke infobokse ind med data på et andet sprog end dansk. Så enten allierer du dig med en eller anden, der vil rette dine noter ellers må du selv gøre det. Det er ikke ok bare at vælte ekstra artikler i Kategori:Oplysninger fra Wikidata på et andet sprog end dansk. mvh Per (PerV) (diskussion) 22. mar 2017, 19:41 (CET)
PerV jeg har ikke skrevet at du har oversat noget forkert --Zoizit (diskussion) 22. mar 2017, 19:42 (CET)
Problemet er, at der er en (muligvis flere) brugere, der eksperimenterer med at tilpasse infoboksene til Wikidata. Jeg er ikke klar over, om denne/disse brugere har tilstrækkelig viden til at gøre dette korrekt, men det er klart, at det i nogle tilfælde skaber problemer i forhold til artiklernes oprindelige udformning. Det er ærgerligt og frustrerende, især når man tænker på, hvor mange diskussioner på "brønden" der skal til for at få blot en bagatelagtig ændring af kvalitetskriterierne, at stå på sidelinjen og se store dele af den velkendte grundstruktur i skabelonerne ændres uden nogen form for diskussion.--Ramloser (diskussion) 22. mar 2017, 22:37 (CET)

Husk[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svg Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Husk at det ikke er dit job at bestemme hvad det vil sige at tale pænt. Maunus (diskussion) 26. mar 2017, 20:55 (CEST)
Helt ærligt Maunus, så synes jeg du skulle blive voksen --Zoizit (diskussion) 26. mar 2017, 20:57 (CEST)
Det kan han ikke finde ud af ligesom han ikke kan finde ud af nogensomhelst andet. Han kommer udelukkende her for at stive sin manglende selvbevidsthed af. Og ikke engang det kan han klare. Rmir2 (diskussion) 26. mar 2017, 21:33 (CEST)
Rolig nu Rmir2 --Zoizit (diskussion) 26. mar 2017, 21:35 (CEST)
Jeg er skam helt rolig. Maunus er en type, jeg kender alt for godt. Han blæser sig op med nedladende kommentarer, fordi han i virkeligheden intet har at byde på. Rmir2 (diskussion) 26. mar 2017, 21:40 (CEST)
Rmir2 to forkerte gør ikke en rigtig ---Zoizit (diskussion) 26. mar 2017, 21:42 (CEST)
Skal du ikke lægge nogle "huskere" over på rmirs side, Zoizit? Det er nogle ret direkte personangreb han kommer med her.Maunus (diskussion) 26. mar 2017, 22:15 (CEST)

Maunus, Rmir2, Zoizit: Så er det nok. Hvis I ikke kan interagere uden at komme op at skændes, så lad være med at snakke sammen. Den næste, der går over stregen, får en pause. --Cgt (diskussion) 26. mar 2017, 21:50 (CEST)

Cgt jeg skændes ikke, jeg prøver at få Rmir2 til at tale pænt, Husk-skabelonen er en hilsen fra Maunus, fordi jeg lå en {{Husk|Husk at tale pænt}} på hans brugerdiskussion, og han har jeg ikke skrevet til siden 26. mar 2017, 20:57, og som sagt så skændes jeg ikke med Rmir2. Og må jeg spørge om det er at gå over stregen at skrive et ordsprog som to forkerte gør ikke en rigtig ?? --Zoizit (diskussion) 26. mar 2017, 21:56 (CEST)
@Cgt: Zoizit skal ikke have en pause - hun har intet forkert gjort her. Maunus kunne bestemt godt have håndteret dette bedre. Rmir2 går efter min mening langt over grænsen, så her ville en pause være mere passende. mvh Tøndemageren (diskussion) 26. mar 2017, 22:01 (CEST)
Jo, hun har gjort noget forkert, hun har udråbt sig selv til politibetjent der skal rende rundt og fortælle andre hvordan de skal tale. Og hendes kommentarer er mindst ligeså nedladende og fornærmende som dem hun påtaler hos andre. "Jeg skal for eksempel "blive voksen" - det må man åbenbart gerne sige. Ligesom Zoizit gerne må sige til andre at de skal klappe i og drikke en koppe kaffe, mens andre der siger det samme til hende er "dybt nedladende". Helt ærligt så er det et absurd teater i har gang i her, og hvis ikke man kan andet kan man jo udstille hvor absurd det faktisk er.Maunus (diskussion) 26. mar 2017, 22:15 (CEST)
@Tøndemageren: Du har ret. Den besked skulle ikke have været adresseret til Zoizit. --Cgt (diskussion) 26. mar 2017, 22:05 (CEST)
@Maunus: Zoizit er både før og siden blev gjort opmærksom på at hendes valg af ord kan være uhensigtsmæssige. Det skrevne ord er meget nemt at misforstå, så man skal være påpasselig med hvad man skriver. Du kan derfor ikke antage at Zoizits sprogbrug ikke har fået kommentarer med på vejen. Du virker til gengæld til meget nemt at blive oprevet (skal lige siges, at jeg i langt størstedelen af tilfældene er enig med dig), men hvis det ikke er tilfældet, så er det svært at gennemskue ud fra den måde du skrive på. Den måde Rmir2 kom ind i denne debat på, er til gengæld under alt kritik, og sker det én gang til, så rammer en længere blokering formentlig brugeren. mvh Tøndemageren (diskussion) 27. mar 2017, 08:10 (CEST)
Der skal meget til for at gøre mig "oprevet", men jeg siger hvad jeg mener og hvad jeg mener er nødvendigt at sige for at forbedre encyklopædien. Og så bliver jeg stædig når man udsætter mig for urimelig brug af autoritet eller når jeg konfronteres med hykleri.Maunus (diskussion) 27. mar 2017, 10:23 (CEST)
Jeg har nu aldrig bedt nogle om at klappe i, mener den værste jeg har skrevet er Helt ærligt Maunus, så synes jeg du skulle blive voksen --Zoizit (diskussion) 27. mar 2017, 11:17 (CEST)
Og så var der lige den med konsekvent at skrive "Hav en god dag" i stedet for at svare. --Madglad (diskussion) 27. mar 2017, 12:31 (CEST)
Madglad jeg skrev jeg har set din besked, må du få en skøn aften, og jeg har kun brugt dette svar på min brugerdiskussion, og da jeg fik opfordring fra Tøndemageren, skrev jeg Jeg undskylder hvis der er nogen som er blevet støt over det jeg har skrevet, må i alle have en skøn aften og jeg mener rent faktisk at jeg håber personen får en dejlig aften/eftermiddag med mere, ligesom jeg også mener det når jeg siger det til bageren, slagter med mere når jeg er ude at handle, så jeg er da ked af at folk tager det negativt når det bliver skrevet her på Wikipedia på dansk ---Zoizit (diskussion) 27. mar 2017, 13:10 (CEST)
Bruger du det også som svar når bageren spørger hvad du gerne vil købe, og bliver ved at gentage det?Maunus (diskussion) 27. mar 2017, 13:27 (CEST)
Maunus vil du være sød og holde dig af min brugerdiskussion, hvis ikke du har noget at skrive til mig om i forbindelse med de artikler, projekter, portaler, skabeloner som jeg har arbejdet på, dine personlige meninger om min person, må du skrive et andet sted, da jeg ikke ønsker at modtage dem her på min brugerdiskussion, og jeg håber inderligt at du får dig en skøn eftermiddag, nu vil jeg tage mig en kop frisk brygget stempelkaffe og nyde solen ---Zoizit (diskussion) 27. mar 2017, 13:33 (CEST)
Ja, det er jo en meget fin og høflig måde at sige "klap i" på, men resultatet er det samme. Jeg har ikke skrevet nogen meninger om din person hverken her eller andetsteds. Grunden til at folk bliver irriteret over dine høflige og venlige bemærkninger er netop at du bruger dem som en indirekte måde at fortælle folk at du ikke gider høre mere på dem - ligesom du gør her. Jeg håber også hjerteligt at du får en skøn og dejlig dag. Maunus (diskussion) 27. mar 2017, 13:40 (CEST)
jeg bedre dig igen om at være sød ikke at kontakte mig via min brugerdiskussion, med mindre det omhandler arbejde med artikler, skabeloner, portaler, projekter som jeg har arbejdet på eller arbejder på, da jeg ikke ønsker din personlige meninger om min person og min måde at være på/skrive på min brugerdiskussion, hvis du ønsker at skrive om mig og min måde at være på må du finde et andet sted, på forhånd tak (og så er min stempelkaffe færdig) ---Zoizit (diskussion) 27. mar 2017, 13:51 (CEST)
Hvis du vil være så utroligt venlig at gøre mig den samme tjeneste og undlade at skrive noget om min person eller skrivestil på min brugerdiskussionsside, så skal det være mig en udsøgt glæde at tilstå dig dit ønske.Maunus (diskussion) 27. mar 2017, 13:58 (CEST)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Og det var det - kom videre begge to. mvh Tøndemageren (diskussion) 27. mar 2017, 14:01 (CEST)
Kære Zoizit, kan du ikke selv se, at du farer rundt om smider besked på snart den ene snart den anden brugers diskussionsside eller i almene diskussioner af typen "Ha en god dag, drik en kop kaffe" og "Ta nu og bliv voksen" den slags kommentarer adskiller sig ikke meget fra Rodejongs kommentar til Kartebolle (Dipsacus fullonum) "Er du gal". Og du fortsætter med dit "gadesprog" på trods af, og selv efter at Vrenak har karakteriseret det sprog som "vanskeligt opfattes som andet end dybt nedladende", ihvertfald, hvis det er mig der bruger det. Jeg tror, hvis jeg skrev "Helt ærligt Zoizit, så synes jeg du skulle blive voksen", ville du sikkert kunne få ekstra støtte til din og Rodejongs forsøg på at få mig blokeret. På et eller andet tidspunkt må du vel lære at feje for egen dør. Det glæder jeg mig. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. mar 2017, 18:03 (CEST)
Og så vil jeg gerne vide hvorfor:
Tools nicu buculei 01.svg Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Husk at tale pænt hilsen Zoizit (diskussion) 26. mar 2017, 20:52 (CEST)
er mere passende end:
Tools nicu buculei 01.svg Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Husk at det ikke er dit job at bestemme hvad det vil sige at tale pænt. Maunus (diskussion) 26. mar 2017, 20:55 (CEST)
mvh Per (PerV) (diskussion) 27. mar 2017, 18:10 (CEST)
Du startede med at smide skabeloner på en brugers diskussionsside. Det er svært at klage over at andre smider med sten, hvis man selv er startet! mvh Per (PerV) (diskussion) 27. mar 2017, 18:10 (CEST)
for ikke at være uhøflig vil jeg bare sige jeg har set din besked, du er velkommen til dine meninger og holdninger, ligesom jeg har lov til at have mine --- Zoizit (diskussion) 27. mar 2017, 18:11 (CEST)
PerV jeg har som sagt set din besked -- Zoizit (diskussion) 27. mar 2017, 18:14 (CEST)
PS: jeg har ikke klaget over at der er blevet lagt en skabelon på min brugerdiskussion, på ingen måde --Zoizit (diskussion) 27. mar 2017, 18:16 (CEST)

<udryk>Det kan være du ikke har klaget, men din aktivitet er efter min mening klart på grænsen til det aceptable, og udtalelser som "Helt ærligt Maunus, så synes jeg du skulle blive voksen" er klart over grænsen! mvh Per (PerV) (diskussion) 27. mar 2017, 18:24 (CEST)

Kommentar: Hele diskussionsklimaet her er efterhånden uudholdeligt, se f-eks. hvad en administrator skriver på Wikipedia:Landsbybrønden/Forslag til ændringer af politik om kilder om et initiativ, samme administrator støttede i slutningen af januar. Det er ikke underligt, at mange af de aktive brugere, der ikke er blevet blokeret, vælger at forlade projektet, som efterhånden er udartet til en lind strøm af ubehagelige diskussioner.--Ramloser (diskussion) 27. mar 2017, 19:16 (CEST)
Jeg er desværre enig med dig Ramloser, men der er en anden og langt værre tendens, nemlig at visse administratorer mere eller mindre udtalt truer med at blokere almindelige brugere, der måtte udtale sig kritisk. Dermed er der skabt en giftig atmosfære, hvor truslen om meningscensur hænger som en tyk sky i luften. Det gør, at fx jeg ikke kan føle mig sikker på, om jeg overhovedet har lov til at sige min mening, fordi jeg er blevet truet med blokade flere gange. Samtidig kan vi konstatere, at andre brugere på det nærmeste kan slippe afsted med at skrive hvad som helst. Derfor har jeg ikke udtalt mig i den konkrete diskussion, skønt jeg mener, at forslagene er overflødige, endda farlige for selve grundprincippet for dansk wikipedia, nemlig at alle skal kunne bidrage efter evne. Så jeg har valgt helt at droppe diskussioner. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 27. mar 2017, 20:44 (CEST)
er ked af at hører du ikke tør sige din mening eller deltage i diskussioner Rmir2 --Zoizit (diskussion) 27. mar 2017, 20:55 (CEST)

[redigeringskonflikt

Skal lige siges, at den administrator der henvises til (undertegnet), blev misforstået, hvorfor dele af Ramlosers indlæg måske skulle redigeres, sådan at der ikke sker flere misforståelser. Dernæst skal det siges, at det har sin årsag, at du har fået advarsler Rmir2 - senest med dit angreb mod Maunus, og tidligere blandt andet grundet direkte fejlciteringer der er brugt for at understøtte din pointe i en diskussion. Andre brugere har også fået advarsler (eller er blevet blokeret), blandt andre Maunus. Men det betyder ikke at man ikke må sige sin mening og at man skal føle sig bange for at sige sin mening - men man skal være reel hele vejen igennem... og vigtigst af alt, så skal man huske på man nemt misforstår det skrevne, så ens ordvalg skal virkelig vægtes med omhu (hvilket jeg jo personligt ikke havde gjort godt nok i ovenstående eksempel, og som jeg har undskyldt for). mvh Tøndemageren (diskussion) 27. mar 2017, 21:02 (CEST)
Uden at ville forstyrre diskussionen skal det tilføjes, at misforståelsen er afklaret og jeg har fuldt ud forstået og accepteret Tøndemagerens forklaring - heldigvis, da det er en af dem, jeg selv mener at kunne samarbejde godt med. Men det viser blot, hvor lidt der skal til, før misforståelser opstår.--Ramloser (diskussion) 28. mar 2017, 17:37 (CEST)
Men det er i orden at skrive "Rmir2 systematisk har indført racistisk, uvidenskabeligt, og ufaktuelt indhold i encyklopædien" således som Maunus har gjort det, ikke? Jeg genkender stilen og metoden, og jeg ved udmærket også, hvad der ligger bag. Sålænge den slags tilsvining er tilladt uden indgreb, kan du roligt spare dig. Der er ikke noget at diskutere. Linjen er lagt for, hvad vi åbenbart skal finde os i. Det tager jeg til efterretning. Det er så lavt, at jeg ikke værdiger mig til at diskutere det yderligere. Rmir2 (diskussion) 27. mar 2017, 22:55 (CEST)
Jeg er enig i at det er en hård anklage, men det er også en anklage som jeg kan underbygge med bevis fra din egen redigeringshistorik hvis nogen skulle ønske det. Og læg mærke til at jeg ikke kalder dig for racist, jeg kender ikke dine holdninger, men uanset om det er tilsigtet eller ej så er det faktuelt at du har indført racistisk (og ukorrekt og uvidenskabeligt) materiale i encyklopædien og det står jeg ved.Maunus (diskussion) 28. mar 2017, 18:24 (CEST)

@Rmir2: Det er absolut ikke tilsvining, det er fakta. Jeg har måttet pille adskillige racistiske formuleringen ud af folkeslagsartikler du har været enebidragsyder til. Typisk var udtryk som "negroide træk" tilhørende "asiatisk race", krydret med ren folklore. Det var simpelthen en gru at læse de artikler indtil Maunus og jeg fik slettet de værste racistiske udskejelser. Og din indsats i Diskussion:Dannebrog virker alt andet end videnskabeligt baseret! Hvis du ophører med den praksis, vil du sikkert kunne slippe af med dit omdømme. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. mar 2017, 23:36 (CEST)

 • Vil i være søde og tage denne diskussion et andet sted? på forhånd tak ---Zoizit (diskussion) 27. mar 2017, 23:45 (CEST)
 • PerV, Rmir2, Maunus igen vil i være søde og tage denne diskussion et andet sted?? på forhånd tak --Zoizit (diskussion) 28. mar 2017, 18:28 (CEST)

Natsumi Ando[redigér wikikode]

Hej Zoizit. Jeg prøvede at udvide artiklen om Natsumi Ando med en liste over producerede værker. De to første noter refererer til wikidata, som ikke findes på dansk. Kan du finde ud af at løse problemet? (og undskyld hvis jeg utilsigtet har ødelagt noget). venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 27. mar 2017, 12:33 (CEST)

Rmir2 skal jeg gøre, og du har ikke ødelagt noget :) --Zoizit (diskussion) 27. mar 2017, 12:35 (CEST)