Brugerdiskussion:Zoizit

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dette er Zoizits diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til Zoizit.

Arkiver
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 09. Aug 2019 05:33

Weimarrepublikken som LA[redigér wikikode]

Hej Zoizit,

Jeg faldt over artiklen om Weimarrepublikken, som jeg atter undrede mig over var blevet udnævnt som LA. Jeg kiggede lidt på historikken, og kunne se, at der af flere - herunder mig - i 2015 var blevet påpeget, at artiklen er noget gammelt bras fra Salmonsen. Jeg kan så se, at du indsatte LA-mærkningen på artiklen.

Jeg må erkende, at jeg ikke er så godt inde i LA/GA-processen, da jeg synes det er et underligt koncept, og fordi disse udnævnelser forekommer mig aldeles arbitrære. Jeg kan derfor ikke umiddelbart se, om du blot har eksekveret en beslutning taget andet sted, eller om du selv har truffet beslutningen om at ophøje til LA på trods af indsigelserne på diskussionssiden.

Kan du forklare, hvad der var baggrund for, at du ophøjede artiklen til LA ?

Da der vist lige pt. er lidt uro om LA/GA-systemet, skal jeg komme med en disclaimer: Det er ikke for at skændes, pege fingre, skælde ud, brokke mig eller på anden måde skabe splid. Det er blot til min egen forståelse af forløbet :-) Pugilist (diskussion) 31. jul 2019, 16:02 (CEST)

Pugilist jeg tager det ikke som brok men som et spørgsmålHappy face. Når jeg udnævner en artikel til LA, så læser jeg artiklen igennem og hvis jeg "fatter" artiklen og jeg synes den er lovende så udnævner jeg. Håber det giver mening ---Zoizit (diskussion) 31. jul 2019, 16:11 (CEST)

Siden Djaffar Shalchi[redigér wikikode]

Hej Zoizit,

Jeg skriver til dig da du lader til at være erfaren og har allerede bidraget på denne side.

Jeg har for nyligt oprettet Djaffar Shalchi, og en bruger med blot en ip-adresse (38.113.188.69) har nu 2 gange indsat

Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

uden videre forklaring eller uddybning. Jeg er i tvivl om hvordan jeg kan gøre siden mere objektiv, da jeg ikke har formuleret noget selv, men forholdt mig til de kilder der nu engang er angivet. Kan du ved lejlighed vejlede mig nærmere om, hvordan jeg håndtere/udbedre sidens tilstand?


10Lionel (diskussion) 8. aug 2019, 15:11 (CEST)

Jeg stødte tilfældigvis på dette indlæg og har kigget på Djaffar Shalchi-artiklen, der jo blev oprettet i går af Bruger:Arco2018, som i parentes bemærket kun har det ene bidrag. Det behøver der ikke at være noget galt i, ligesom jeg kan se, at artiklen er den eneste du har bidraget til. Du skriver så herover, at det er dig, der har oprettet artiklen, hvilket jo må betyde, at du har oprettet to brugerkonti her, hvilket vi ikke tillader.
En anonym bruger har sat de (indrømmet) ret støjende advarsler på. Men tanken er, at Bidragydere, dvs. dig, overvejer beskederne i advarslerne og måske handler ud fra dem.
  • Du bruger to konti - som nævnt et stort problem, men det finder vi ud af, da du nu er ny (for du har vel ikke også flere navne end disse?).
  • Synes du, at artiklen kan virke reklamerende?
  • Har du et tæt forhold til emnet? Det er almindeligvis et problem, se wikipedia:Selvbiografier. Derfor vil det være en stor fordel, hvis du meldte ud om dette; selv om vi ikke kan sikre os generelt,vil det bidrage stærkt til vurderingen af artiklens overlevelseschance i sin nuværende form.
  • Sproget: ikke så vigtigt som de to første punkter, men kan altid overvejes.
hvis vi går ud fra, at du ikke umiddelbart kan se nogle af de anførte problemer med artiklen, er det vigtigste, at du ikke bare kopierer tekst fra kilderne, men formulerer artiklen med egne ord på baggrund af kilderne. Ellers får vi problemer med copyright. Bemærk, at billedet ikke er godkendt på Commons - klik på det og dernæst på knappen nederst til højre, så kan du se nærmere, stavefejl, tilføjet en kilde.
Jeg håber, det hjælper. Ellers spørg gerne igen. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 8. aug 2019, 16:20 (CEST)

Hej Arne (Amjaabc)

Du har helt ret i det med de to brugere, jeg har ledt og ledt med søgelys efter en lukningsknap/deaktivering af brugeren Arca2018. Årsagen til nyoprettelsen, er at jeg ikke længere had adgang til førstenævnte brugers e-mailadresse. Jeg kunne ikke komme videre, og oprettede en ny (10Lionel). Du må hjertens gerne slette den, som du nævnte var en mulighed på min disskutionsside.


I forhold til dine spørgsmål, syntes jeg ærlig talt ikke at artiklen virker reklamerende, men snarere beskriver det billede offentlige uafhængige af hinanden kilder beskriver Djaffar. Der er en masse spændende stof om ham, som dog er skrevet af ham eller hans fond, bl.a. fra deres hjemmesider og facebooksider; som jeg bevidst undlod for at opretholde objektivitet og fakta. Jeg kan på din anden sidste note se at jeg måske i højere grad har citeret artikler direkte, fremfor at omformulere ordene. Dette vil jeg helt afgjort tage til efterretning.

I forhold til min tæthed af emnet, så finder jeg ham fascinerende. Han er for mig et frisk pust i debatterne om beskatning og ulighed, hvor han bringer noget nyt på banen. Efter at have set ham et par gange i fjernsynet, hørt ham i radioen, læst artikler skrevet om ham og hans fond mm. Erkender jeg at jeg nok er lidt af en fan, i den forstand at jeg følger ham på de sociale medier på ligefod med f.eks. Tim Whyte, som jeg tænkte skulle være min næste artikel. Jeg er som du selv nævner ny bidrager og oprettede udelukkende artiklen for at bringe lys på for mig at se en af hverdagens helte. Jeg har kun "kendt" til hans eksistens i et års tid og undrede mig indledningsvis over at jeg ikke kunne finde ret meget om ham på nettet, når nu han var så velhaven.

Som du kunne se i indledende indlæg til Zoizit, vil jeg hjertens gerne lære mere om hvordan artikelskrivning fungere, så jeg for eftertiden kan undgå disse børnsygdomme.

10Lionel (diskussion) 9. aug 2019, 13:29 (CEST)

Hej igen 10Lionel. Jeg kopierer lige denne diskussion til din egen diskussionsside og foreslår, at den køres videre der, da den ikke har så meget med Zoizit at gøre. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 11. aug 2019, 10:12 (CEST)

Kurt Flemming[redigér wikikode]

Du fjernede i dag mit bidrag til Kurt Flemmings wikipedia side, hvor jeg havde tilføjet hans fødselsår. Hvad var problemet ved dette? Maccaheartney (diskussion) 18. aug 2019, 15:36 (CEST)