Diskussion:Duer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Fugle og Ornitologi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fugle og Ornitologi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fugle- og ornitologi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Hvorfor nikker duer med hovedet når de går? Nogle der er kendt med et svar på dette? (skrev 193.104.135.133 (diskussion • bidrag) 10. mar 2010, 22:40. Husk at signere dine indlæg.)

Hmm, det er da et godt spørgsmål... Jeg kender dog ikke svaret, desværre. ;-) Venligst Harne 10. mar 2010, 23:11 (CET)
Jeg har skrevet lidt om det! Godt nok knap 9 år efter, men sådan er det jo! 2002loucle (diskussion) 13. jan 2019, 22:19 (CET)

Orden eller slægt[redigér wikikode]

Det er uklart, om denne artikel handler om ordenen duefugle eller familien duer. Det er muligvis det sidste, men taksonomiboksen stopper ved klassen, og derfor kunne det tyde på, at det var ordenen, men der er ikke anført den latinske betegnelse som i så fald skulle være Columbiformes (ordenen), mens artiklen linker til Columbidae (familien) på fx en-wiki. For at forvirre yderligere beskrives den som "gruppe", der slet ikke er nævnt i Systematik (biologi).

Det er min opfattelse, at ordenen på dansk hedder "duefugle" og at familien hedder "duer" (og ikke "due", som den oprindeligt stod under). Jeg foreslår derfor, at vi gør plads til Duefugle (som pt. omdirigerer til denne artikel) og lader denne artikel beskrive familien Columbidae. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 20. dec 2012, 21:20 (CET)

Jeg har lige rettet i ovenstående, hvor jeg havde forvekslet "familie" med "slægt" - slægt er næste hovedtrin i systematikken. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 20. dec 2012, 21:31 (CET)