Brugerdiskussion:Amjaabc

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dette er Amjaabcs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til Amjaabc.

Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 07. Jan 2017 05:30

Maglebjerg[redigér wikikode]

Hej

Kan se at du har flyttet geodata fra selve siden til Wikidata. Fint - Kan dog ikke finde ud af at lægge geodata ind på Wikidata - forsøgte at søge Maglebjerg i Wikidata - fandt 2 3 forskellige, men under forskellige navne. Kende du til et sted, hvor man kan se hvordan men lægger geodata ind i wikidata?

Har lagt en skabelon ind på Maglebjerg siden i wikien. Det ser ud til at den skaber lidt rod i geo henvisning oppe i højre hjørne! Kan ikke finde ud af at rette det til. Har du et forslag. Vil gerne genbruge skabelonen på andre sider om danske 'bjergtoppe'.

(Winbladh (diskussion) 23. okt 2016, 10:41 (CEST))

Hej Winbladh. Jeg kan se, at Nico har rettet koordinatproblemet på Maglebjerg. Den skabelon udnytter ikke Wikidata-informationen, så man er nødt til at skrive koordinaterne i den for at vise stedet på kortet. Så løsningen er indtil videre her at fjerne {{coord wd}}.
Jeg er ikke nogen ørn til Wikidata, men fandt ud af, hvordan man angav koordinater ved at se på et andet element, der havde sådan nogen. Så kopierede jeg dem og rettede tallene til, så de passede med Maglebjerg. Jeg havde ikke set de andre Maglebjerge, så måske er en af dem "vores" Maglebjerg - det må jeg nok lige tjekke op på og rette. Jeg ved ikke, om det er nogen hjælp - prøv evt. at spørge igen. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 23. okt 2016, 12:13 (CEST)

Takker for info --Winbladh (diskussion) 24. okt 2016, 07:32 (CEST)

Månedens fokus[redigér wikikode]

Tak for dine bidrag, jeg regner med at komme på bane lidt senere, da jeg lige nu har andre ting i støbeskeen. Jeg regner med at tage nogle fotos af og i kirker, hvor der mangler i nærheden af Aarhus - plus at oprette et par artikler. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 3. nov 2016, 12:48 (CET)

Det lyder godt - du plejer jo i hvert fald at være super til at tage billeder. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 3. nov 2016, 13:18 (CET)

,[redigér wikikode]

Hej Arne Du rettede et komma tilbage vedr. Rom. Var det bare lige det, eller er det et eller andet generelt; jeg fik nemlig samtidig en besked om noget med autokontrol?Morten Svensson (diskussion) 6. nov 2016, 13:46 (CET)

Hej Morten. Jeg måtte lige tjekke engang, for jeg må tilstå, at jeg ikke kunne huske det. Jeg ser nu, at du havde rettet to kommasætninger, og jeg tror kun, at jeg så den ene. Ved nærmere eftertanke tror jeg faktisk, at når du fjernede kommaet foran "men", var det ok, omend der - så vidt jeg kan se på sproget.dk - er valgfrihed på kommaet i denne type situationer Til gengæld ser jeg nu også, at du - ganske korrekt - fjernede et andet komma længere oppe i samme afsnit. Jeg kan derfor se, at jeg var lidt for hurtig på aftrækkeren. Jeg undskylder min fejl og retter tilbage. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 6. nov 2016, 23:21 (CET)

Angående artikler om dokumentar[redigér wikikode]

Hej hej.

Jeg faldt over disse programmer i sidste uge og ville skrive en artikel herinde omkring det. Jeg var presset på tid og fik ikke gjort mere ved det(en anelse sløset fra min side). Programmerne udlagde en skarp kritik af hele måden det offentlige system er skruet sammen på og hvordan personer med misbrug kan ende i en klemme mellem to offentlige instanser. Jeg fandt de relevant for den gruppe mennesker der står i samme situation som de unge der figurerer i dokumentaren at kunne finde information om dokumentarer der belyser dette emne. Hvis jeg uddyber artiklerne lever de så ikke op til kravene? (Denne usignerede kommentar er skrevet af Trac007 (disk. • bidrag) 8. nov 2016, 19:46‎)

Det er bedre at diskutere dette på de pågældende artiklers diskussionssider. I dette tilfælde er der dog oprettet et sletteforslag, hvor diskussionen foreløbig kører. Jeg har kopieret dit indlæg dertil, og så må vi se, hvilke reaktioner, der kommer der. Selv tænker jeg lige over det. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 8. nov 2016, 20:08 (CET)

Diskussion[redigér wikikode]

Sandsynligvis har du en mening om Wikipedia:Landsbybrønden/Wikipediaer mvh Per (PerV) (diskussion) 17. nov 2016, 16:11 (CET)

Projektskabeloner[redigér wikikode]

Du har sikkert en mening om Wikipedia:Landsbybrønden/Projektskabelonerne. Deltag gerne. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 20. nov 2016, 09:40 (CET)

Ang. Anders Fogh Jensen[redigér wikikode]

Hej Amjaabc, tak for din kommentar, som jeg har svaret på. Ser frem til en konstruktiv dialog :-)

dbh, Rhoegh

Generalguvenøren[redigér wikikode]

I forlængelse af vore snak om brandene: her er et fint link til generalguvenøren:

--Bruger:Ramloser

Tak for det. Jeg har ikke så meget sammenhængende tid her i weekenden, så hvis du selv har lyst, kan du bare skrive om ham. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 3. dec 2016, 14:54 (CET)

Moth[redigér wikikode]

Vi ser ham vist også et antal gange på Dansk Vestindiens guvernører, blot stavet lidt anderledes. --Palnatoke (diskussion) 3. dec 2016, 16:28 (CET)

Ja, det er rigtigt. Jeg påtænker at skrive en artikel om ham og komme ind på de forskellige stavemåder - samt lave nogle redirects. Jeg ar et par eksterne referencer med flere stavemåder (med og uden "von", forskellige stavemåder af fornavnet); jeg tror ikke, man gik så højt op i stavningen på den tid. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 3. dec 2016, 17:48 (CET)
Det gjorde man med sikkerhed ikke. Det ser ud til at Frederik Moth var aktiv efter Frederik von Moths død, så måske er det en søn eller en anden slægtning. --Palnatoke (diskussion) 4. dec 2016, 02:04 (CET)
Ja, han havde i hvert fald en søn med samme navn, og det var ham, der var generalguvernør i 1770'erne, men der er også en senere litteraturhistoriker ved navn (Claus) Frederik Moth. Den første generalguvernør kan have taget/fået "von" undervejs. Selv om listeartiklen ikke nævner det, var der tilsyneladende generalguvernører før dens liste begynder. Listeartiklen mangler i øvrigt også kilder. Jeg laver lige en flertydig-side. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 4. dec 2016, 08:27 (CET)

Nyheder for december 2016[redigér wikikode]

Annoncer
Bliv Patruljant!

WikiProjekt Feminisme


Hjælp påkrævet[redigér wikikode]

Hej Arne. Selv om vi er konkurrenter i julequiz'en håber jeg, at du kan hjælpe mig. Alle mine faciliteter er pludselig på hollandsk. Jeg kan ikke genskabe en dansk brugerside. Kan du hjælpe??. -og en rigtig god jul--Ramloser (diskussion) 23. dec 2016, 17:39 (CET)

Du kan vel selv redigere dine sprogindstillinger. Bruger:Rodejong er nederlandsk og ret kreativ med sine skabeloner, jeg ved ikke om han kan have kommet til at påvirke noget for dig? --Madglad (diskussion) 23. dec 2016, 17:49 (CET)
Du sætter vel sproget på sin grænseflade under Indstillinger - Brugerdata - Internationalisering. Jeg har ikke oplevet problemet selv. God jul til dig også - og på forhånd tillykke med sejren. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 23. dec 2016, 18:06 (CET)
Mange tak. Jeg skulle lige gætte, hvad "indstillinger" hedder på hollandsk - og vupti! Hvad konkurrencen angår tør jeg ikke række hænderne i vejret, før den "fede dame" har sunget. En konkurrent skriver som besat på adventsopgaverne, så jeg er virkelig ude i "damage control".--Ramloser (diskussion) 23. dec 2016, 18:39 (CET)

Hej Arne[redigér wikikode]

Jeg har grublet en del over Palnatokes udmelding. Med Knud Winckelmanns manglende svar på en række opfordringer, er du den administrator, som jeg hænger hatten på. Ole var vores profil udadtil i fht. pressen, blandt andet i samarbejdsprojekterne med Nationalmuseet og har været en garant for, at dawiki faktisk citeres i de "seriøse" trykte medier. Så det vil næppe blive forbigået i tavshed, at han nu trækker sig og jegformoder, at nogle af de medier, der gerne ser projektet gå dødt, vil godte sig. Så en eller anden må vel gå i spidsen med "damage control", og du er mit bedste bud på den, der prøver at redde stumperne udadtil. Jeg hjælper gerne med gode råd og input, så skaden bliver mindst mulig. I værste fald mister vi det meste af den oparbejdede goodwill.-- Ramloser (diskussion) 1. jan 2017, 19:17 (CET)

Først vil jeg sige jeg tror Arne vil være et udemærket valg, men lad os nu ikke male fanden på væggen, og hvis nogen medier hænger deres forhold til wikiåedia op på en person, siger det vist mere om disse mediers mangel på seriøsitet, jeg håber vitterligt at selv de mest sensationslystne danske medier er kommet over vugggestuestadiet i seriøsitet. Mvh. Vrenak (diskussion) 1. jan 2017, 19:23 (CET)
Tak for tilliden, men der må jeg stå over. Jeg lider stadig af eftervirkninger af alvorlig sygdom og har problemer nok i den anledning, og jeg har valgt at bruge Wikipedia som afslapningssted. Vi må finde en anden til den utaknemmelige post med jævnlige angreb udefra og nu også store interne splittelser. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 1. jan 2017, 19:26 (CET)
@Vrenak Denne "person" er tilfældigvis den eneste, som er bredt kendt som talsmand for dawiki. Så er vi enkelte andre, der har deltaget i projekter med journalister (bl.a. undertegnede med to fra "Politiken" i forbindelse med 1864-projektet i 2014, men Ole er hovedsagelig den, der har tegnet dawiki overfor pressen. jeg er ikke på hverken facebook eller twitter, så jegkender ikke Oles begrundelse der. Men den bliver givetvist læst med interesse af "gribbene".--Ramloser (diskussion) 1. jan 2017, 19:29 (CET)
@Ramloser: På facebook uddybede han det ikke selv, men forlod gruppen og slog en besked op på egen væg, der blev skrevet en del respons på det, og grunden blev uddybet lidt af brugere mere inden i sagen. Selvfølgelig er det da praktisk med en pressen har et mere kendt forhold til, men ligesom vi må, må de jo altså huske at forholde sig professionelt til udskiftninger i toppen, om man så må sige, hvis de mener det bare er en anledning til at angribe projektet er det altså mere end svært at tage et sådant medie seriøst, jeg vil gå så vidt som at sige at det må være under niveau for selv det mest slibrige sladderblad. Uanset om Palnatoke havde fortsat eller ej, kunne han jo heller ikke være billedet udadtil for evigt. Mvh. Vrenak (diskussion) 1. jan 2017, 19:36 (CET)

Tak[redigér wikikode]

Tak, jeg kan ikke altid se mine sprogfejl. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 2. jan 2017, 22:03 (CET)

Jeg skriver lige lidt videre på den: Alle filialer skal med, og det reklamerende fra Risskov kan roligt fjernes. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 2. jan 2017, 22:09 (CET)

Nyheder for januar 2017[redigér wikikode]

Annoncer
Ugens konkurrence

15-årsjubilæum 1. februar

Skriv til Wikipediajournalen!


sitenotice[redigér wikikode]

Hej Arne Kan jeg få dig til at tilføje WikiOnsdag/Aarhus den 11. januar 2017 i sitenotice - se Wikipedia:WikiOnsdag/Aarhus/2017. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 3. jan 2017, 15:26 (CET)

Yes check.svg Gjort --Arne (Amjaabc) (diskussion) 3. jan 2017, 17:05 (CET)

Mere til sitenitice: Wikipedia:Fokusår - kunne den ikke stå øverst, det er nok nødvendigt da jeg tror der ikke er mange der kender til det. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 4. jan 2017, 15:57 (CET)

Yes check.svg Gjort --Arne (Amjaabc) (diskussion) 4. jan 2017, 17:46 (CET)

Tak for svar ang. håndværk[redigér wikikode]

Kære Arne Tak for svar ang. håndværk.

I forhold til mit brugernavn var meningen faktisk, at det skulle være Haandværkerforeningens forkortelse, altså hvfkbh. Desværre kam jeg åbenbart til at lave en fejl, så det blev til hfvkbh. Jeg kan dog ikke umiddelbart finde ud af at ændre det - kan du evt. hjælpe?

Tak for hjælpen jakob

Hej Jakob. Jeg kan i hvert fald henvise dig til, hvordan man kan søge om at få ændret navnet (jeg har ikke selv mulighed for at gøre det). Hvis du alligevel skal til at ændre navnet, kunne jeg foreslå, at du vælger et navn, der både er personligt og kobler dig til foreningen, fx "jakob-hvfkbh" eller lignende. Du finder en beskrivelse af proceduren for ændring af brugernavnet her: Wikipedia:Anmodning om ændring af brugernavn.
Et par tips, når vi alligevel er i kontakt: Det er fint nok, at du underskriver dig med dit navn, men på Wikipedia er det kutyme, at man (også) bruger sin signatur sammen med et tidsstempel, som nemt kan genereres ved at skrive ~~~~ - jeg har fx underskrevet dette indlæg med "Mvh. ~~~~" (uden anførelsestegnene), og du kan jo se, hvad det giver. Desuden er det nemmest, hvis man svarer på en henvendelse det sted, hvor diskussionen er begyndt (i dette tilfælde på Brugerdiskussion:Knud Winckelmann; jeg skal nok holde øje med de steder, hvor jeg har skrevet noget, så jeg nemt kan se, om der er kommentarer. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 9. jan 2017, 10:13 (CET)

TV-serie/TVprogram[redigér wikikode]

Hei. Jeg kategoriserte også Nyhedsprogrammer under Tv-serier efter tiår siden det ville været overkill å have to sett med slike kategorier. (TV-serier efter tiår + TV-programmer efter tiår.) Jeg har derfor opplyst at kategorien TV-serie fra xxxx gjelder både serie og program (siden begge følger et serie-konsept). Se f.eks. Kategori:Danske tv-serier fra 2010'erne.--Ezzex (diskussion) 9. jan 2017, 21:45 (CET)

Jeg synes stadigvæk, at det er kunstigt. Er det i det hele taget så nødvendigt at kategorisere alt efter tiår? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 10. jan 2017, 07:59 (CET)
Almindelige TV-serier passer fint med tiårs kategorier, nyhedsprogrammer derimod gør absolut ikke, specielt nogen som tv-avisen og tv2 nyhederne, de kan fint have deres egen kat sammen med andre aktualitetsprogrammer, de sidstnævnte er mere diskutable om de også bør ligge i årti kattene for serier. Mvh. Vrenak (diskussion) 10. jan 2017, 16:02 (CET)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[redigér wikikode]

  1. ^ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. ^ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.