Brugerdiskussion:Amjaabc

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dette er Amjaabcs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til Amjaabc.

Arkiver
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 09. Aug 2019 05:30

Fejl i titel ved publicering af artikel[redigér wikikode]

Hej Amjaabc, kunne du være behjælpelig med at rette en fejl, jeg har fået lavet. Jeg fik angivet artiklen "Malojapasset" i titlen til Majolapasset. Artiklen skal hedde Malojapasset. Jeg har forsøgt at oprette en omdirrigering, men for ikke at lave mere rod, spøger jeg om assistance.
https://da.wikipedia.org/wiki/Majolapasset --JBM (diskussion) 20. maj 2019, 19:40 (CEST)

Du kan i en sådan situation blot flytte siden. Der er et link i toppen af fanebladene. Det er fixet nu. -Pugilist (diskussion) 20. maj 2019, 19:51 (CEST)

Translate.[redigér wikikode]

Ciao. I would like to add the neighboring municipalities. Can you tell me if this sentence is correct: "Kommunen har et areal på 38,36 km² og grænser på kommunerne comune1, comune2 og comune3." Thank you. --Discanto (diskussion) 27. maj 2019, 00:06 (CEST)

Hi. It is almost correct, but should be: "Kommunen har et areal på 38,36 km² og grænser til kommunerne comune1, comune2 og comune3." --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 27. maj 2019, 00:28 (CEST)
Mange tak. --Discanto (diskussion) 27. maj 2019, 20:09 (CEST)

POTD // dagens billede[redigér wikikode]

Pt har dagens billeder forkert tekst! --Villy Fink Isaksen (diskussion) 2. jun 2019, 08:57 (CEST)

Tak - jeg kan se du og andre har reddet lidt. Jeg har opdateret til 10/6 og prøver at huske snarest at følge op med resten af måneden. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 2. jun 2019, 18:37 (CEST)

Vedr. Tøsedrengene[redigér wikikode]

Kære Amjaabc,

Lad mig benytte denne lejlighed til at takke for administratorkollegiets indsats for wikipedia - jeg synes I gør et stort og vigtigt arbejde for folkeoplysning, som også er en hjertesag for mig. Når det er sagt, har jeg imidlertid en alvorlig indvending vedr jeres indsatte "advarsel", øverst på siden med Tøsedrengene, hvor det fremgår:

"Denne side er foreslået omskrevet, da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans".

Læsere af Tøsedrenge-siden får med denne advarselsformulering det klare indtryk, at artiklen er upålidelig - at den er subjektiv / biased, og ikke afspejler den objektive virkelighed - på grund af den formodede skribents interessekonflikt.

Jeg har fra din administratorkollega Knud forstået, at han mener, det er mig, der er den, "der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt". Jeg nægter ikke at kende Tøsedrengene, men jeg er absolut i stand til at skrive objektivt, og jeg har iøvrigt ikke skrevet den pågældende artikel - den er skrevet af wiki-bruger sv3000 i 2007 [1], som formentlig er fan af orkesteret.

Til gengæld har jeg tilføjet indhold til artiklen, men der er iflg historikken ganske mange, der har gjort dette. Mine bidrag har været at indsætte links, rette sprogfejl, rette subjektive og overdrevne formuleringer (f.eks. rette "80-ikoner" til "80-navne") - samt opdatere siden med nye officielle informationer om Tøsedrengene, når disse blev tilgængelige i løbet af årene.

Senest har jeg indsat nye oplysninger om, at Tøsedrengens gennembrudssang i 1981, "Sig du ka li mig", oprindelig slet ikke skulle have været udsendt. Denne nyhed (som mig bekendt aldrig har været omtalt nogen steder) var gemt i en pressemeddelelse fra 2014, og den fandt jeg af så stor interesse for wikipedia's brugere, at jeg valgte at indsætte den i artiklen den 29. juni 2019. [2]

Det var efter dette bidrag, at ovenstående "advarsel" blev sat ind, hvilket jeg finder besynderligt. Jeg opfordrer jer til at fjerne advarslen igen, idet man jo nødig skulle få mistanke om, at wikipedia's administratorer går efter manden i stedet for efter bolden.

Jeg går ud fra, at administratorkollegiet er enig i, at det vigtigste ved wikipedia må være, at artiklerne i sig selv er objektivt korrekte og brugbare for omverdenen? Hvem der har bidraget til artiklerne (og deres potentielle interessekonflikter), må vel komme i anden række, så længe de bidrag, der leveres er korrekte og holdt i et godt, objektivt sprog?

Dette synes jeg Tøsedrenge-artiklen lever op til: Artiklen er korrekt, den udtrykker sig så objektivt, som den slags artikler nu engang kan gøre, og den holder efter min opfattelse generelt en ganske høj standard. Det eneste, der virker utroværdigt nu, er den advarsel, der er sat ind.

Hvis du er uenig i dette, synes jeg du skal specificere hvilke formuleringer i artiklen, du mener ikke er neutrale, og hvilke du mener kan undværes. Jeg kan naturligvis ikke love dig, at det er formuleringer, jeg har bidraget med, men det kunne jo tænkes, at vi var enige. Og så kan vi jo bare foretage de fornødne rettelser, ikke sandt ... ?

På forhånd tak Tjelly2 (diskussion) 1. jul 2019, 21:29 (CEST)

@Tjelly2: Jeg har ikke tjekket om det er dig eller andre der har skrevet det, men jeg har netop fjernet en del POV-materiale i teksten. Det kan være det der tænkes på fra KnudWs side. mvh Tøndemageren (diskussion) 1. jul 2019, 21:49 (CEST)
Hej Tjelly2. Jeg har læst din henvendelse og kigget mig lidt omkring. Ddet første der slår mig er, at du henvender dig til mig, når det nu er Knud, der har forsøgt at komme i dialog med dig. Jeg er med på, at jeg har tilbageført en enkelt af dine ændringer, hvor du slettede advarslen på Tøsedrengene, hvilket jeg gjorde, fordi jeg i al almindelighed har den største respekt for det arbejde, Knud laver. Jeg har ikke i øvrigt sat mig dybt ind i problematikken (hvilket jeg måske nok burde have gjort - det beklager jeg).
Helt overordnet vil jeg anbefale dig at gå i dialog med Knud, for jeg kender ham godt nok til, at han altid er rede til at tage en seriøs dialog med brugere - men det kræver jo, at de er med på den. Det ser ikke ud til, at du har forsøgt det på Brugerdiskussion:Tjelly trods flere opfordringer. Næste punkt er, som også Tøndemageren er inde på, at det er vigtigt at skrive neutralt og at kildebelægge alle ikke-trivielle udsagn. Dette er er område vi har forøget fokus på i denne tid. Endelig, når jeg ser på din redigeringshistorik, kan det ikke undgå at slå mig, at du næsten kun bidrager til artikler relateret til Tøsedrengene/Danser Med Drenge etc., hvilket er et indicium for (ikke et påvis på!), at du kunne have en meget nær forbindelse til emnerne, jf. Knuds mistanke. Din erklæring herover går så lidt i den anden retning, men - hånden på hjertet - det er jo nemt nok at skrive.
Slutteligt vil jeg sige, at vi er enige om det fundamentale: At det vil være rigtig godt at få forbedret artiklen om bandet, men det er fortsat vigtigt, at de generelle retningslinjer for dansk Wikipedia overholdes. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 1. jul 2019, 22:29 (CEST)
Jeg overså lige, at du allerede er gået i dialog med Knud - selvom det ser ud til, at du har skrevet mere her en på hans diskussionsside. Den delvis dublerede henvendelse kunne i øvrigt have været undgået, hvis svarede på din egen diskussionsside (som jeg nævner herover) eller måske endnu bedre på Diskussion:Tøsedrengene, da det jo er om det emne, striden handler. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 1. jul 2019, 22:44 (CEST)

Nyheder for juli 2019[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 6 - udgivet 4. juli 2019

Støbeskeen[redigér wikikode]

Hej Arne. Du udviste også interesse for at genoplive WP:Støbeskeen. Jeg har nu taget de første formelle skridt, ved at fjerner {{historisk}} fra projektsiden, genoprette {{støbeskeen}}, samt oprettet en skabelonen til brug på brugerdiskussionssider når en artikel flyttes til støbeskeen ({{Støbeskeen obs}}). Jeg håbede lidt du ville kigge de tre skabeloner igennem, og rette (eller komme med forslag til rettelser)? mvh Tøndemageren (diskussion) 9. aug 2019, 11:26 (CEST)

Det ser umiddelbart ok ud. Jeg er sygemeldt for tiden, så jeg er af forskellige grunde lidt ujævnt på W, men jeg kigger nok lidt nærmere på det. For mig er det afgørende, at en erfaren bruger i passende omfang hjælper i processen, men det er jo lidt en anden sag. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 10. aug 2019, 05:11 (CEST)
  1. ^ Tøsedrengene, version 17. april 2007
  2. ^ Forskel mellem versioner af "Tøsedrengene"