Brugerdiskussion:Amjaabc

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dette er Amjaabcs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til Amjaabc.

Sportens barnstar[redigér wikikode]

FootballBarnstar.png Sportens Barnstar
Du fortjener denne barnstar for dit enorme arbejde med månedens fokusemne, hvor du har oprettet en imponerende mængde artikler om danske sportsfolk. Fortsæt dit gode arbejde, for det bliver bemærket. Mvh. Toxophilus (diskussion) 27. nov 2018, 14:29 (CET)


Tak for det, det betyder meget, når det kommer fra en endnu mere flittig bidragyder! —Arne (Amjaabc) (diskussion) 27. nov 2018, 17:06 (CET)

Lige i denne måned tror jeg nu, at du tager prisen som den mest flittige bidragsyder. Mvh. Toxophilus (diskussion) 27. nov 2018, 21:02 (CET)

Nyheder for december 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 12 - udgivet 3. december 2018

George H.W. Bush[redigér wikikode]

Hej Amjaabc, vil du se på denne artikel igen og om du kan løse problemet med noterne således, at skabelonen kan fjernes? venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 6. dec 2018, 13:05 (CET)

Hej Rmir2, i denne redigering har du brugt {{kilde www}} 56 gange, men den skabelon er problemfyldt, og referencerne er fuldt med fejlmeddelelser, se også afsnittet "Eksterne henvisninger". --Kjeldjoh (diskussion) 6. dec 2018, 13:23 (CET)
Så skulle alle referencerne være rettet - jeg har konsekvent brugt {{kilde}}, hvilket har krævet ændringer af nogle parametre (specielt dem, der stadig var på norsk, fx 'besøksdato') samt enkelte værdier (også pga. norsk, fx 'desember').
@Rmir2: - jeg går ud fra, at du er klar over, at der ligger et endnu større arbejde forude med at oversætte teksten til et ordentligt dansk? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 6. dec 2018, 14:17 (CET)
Jeg har prøvet at rette teksten igennem, men det er muligt, at jeg har stirret mig blind enkelte steder. Rmir2 (diskussion) 6. dec 2018, 16:34 (CET)

Tørring ... og Dansk Wikipedia[redigér wikikode]

Hej Arne MJ,
Tak for indsatsen i går - både den hurtige reaktion på mine første afsnit om Jesper Tørring og den efterfølgende, nænsomme redigering! Ud over transskriberingen af Sjapka til litauisk hæfter jeg mig ved den bedre afrunding af 'reportagen' om EM-finalen. Jeg var selv ikke helt tilfreds med min sidste sætning, og din er klart bedre. - Måske bør Šapkas sande nationalitet figurere i en parentes omkring hans daværende sovjetiske tilknytning..?!

MEN noget der undrer mig er, at hovedkilden til min Tørring-artikel (bogen 'De olympiske' - endda med ISBN-tal) IKKE figurerer i og under den reviderede tekst!
I stedet er en tilfældig artikel dukket op: 70-års-portrættet fra Fyens Stiftstidende. Denne artikel stod jo også i en række andre medier og var (som også anført) fra Ritzaus Bureau. Bruger Wiki ikke Ritzau som kildehenvisning?

Jeg er med på, at man som Wiki-skribent ikke kan/må henvise til sig selv som kilde - men som baggrund til dig kan jeg nok nævne, at næsten alt i artiklen er paratviden for undertegnede, der som udsendt medarbejder for Ritzau(!) beskrev Tørrings EM-sejr dengang i Rom 1974.
-  -  -
Jeg har netop skimmet portrættet af dig som Wikipedia-medarbejder siden 2006 og ansvarlig for meget af sporten. Især hæfter jeg mig ved punkterne 'tilfældig artikel' og 'patruljering' (har ikke siden fremme nu, så måske hedder de noget lidt andet). Det var jo præcis sådan noget, jeg foretog mig i går inden re-versioneringen af den gamle 'Jesper Tørring' (som jeg fandt støvet, kedelig og upræcis)...
Skulle du/I være interesseret i (fin)pudsning af andre portrætter af danske sportsstjerner fra sidste halvdel af 1900-tallet, så giv lyd. Måske kan jeg  bidrage med lidt - som en fattig tak for alt det Wikipedia (dog især den engelsk-amerikanske udgave) har givet mig siden 2003 eller hvornår det nu var, W kom på nettet.

Med de bedste hilsner,
Jørgen Schouboe, journalist og idrætshistoriker (amatør) i Birkerød
Hej Jørgen. Mine indsættelser af henvisninger til avisartiklen er absolut ikke for at undgå dine forslag, men simpelt hen fordi jeg ikke lige har adgang til de kilder, du nævner. Sagen er, at selv om det selvfølgelig er fint at henvise til bøger, så vil det være allerbedst, hvis man samtidig kan henvise til den/de relevante side(r), og det kan jeg jo i sagens natur ikke, når jeg ikke har dem. Jeg tror på, at dine kildeforslag vil være bedre og sikkert dække mere af artiklen, så derfor vil jeg gerne opfordre dig til at sætte henvisninger til dem ind på passende steder.
Den "rigtige" Wikipedia-måde at gøre det på, er at tilføje et afsnit lige over 'Eksterne henvisninger' med titlen 'Litteratur'. Som et punkt (startende med '*') i dette afsnit angiver man en bog med passende oplysninger (forfatter(e)/redaktør(er), titel, årstal, udgiver, isbn etc., se eksempler på Wikipedia:Stilmanual#Litteraturangivelsers typografi), og derpå kan man henvise til den på de relevante steder (for enden af afsnit/sætninger etc.) vha. noget i retning af følgende notation: {{sfn|Smith|2005|p=25}} - det konkrete eksempel henviser til side 25 i en bog skrevet af 'Smith' og udgivet i 2005. På den måde kan man nemt henvise til forskellige sider i den samme bog. Resultatet bliver et nummer på det sted for 'sfn' står, samt at der under 'Referencer' automatisk kommer til at stå en henvisninger med samme nummer samt en beskrivelse på formen 'Smith 2005, s. 25.' (samme eksempel).
Jeg håber, at det giver lidt mening - ellers må du endelig sige til, jeg hjælper gerne, både med denne konkrete opgave og med andre "mystiske" ting, som du måtte støde ind i her på Wikipedia.
Din indsats er mere end værdsat, så jeg ser meget frem til, at du også bidrager med mere info om andre danske sportsnavne; jeg er lige akkurat gammel nok til, at jeg husker Tørring fra EM 1974. Et andet stort navn fra samme epoke er jo Tom B. Hansen, og den artikel trænger måske endda endnu mere til udvidelse! De bedste hilsner Arne (Amjaabc) (diskussion) 11. dec 2018, 10:29 (CET)

Tak for hjælp til nybegynder[redigér wikikode]

Hej Arne!

Ih du milde! Tak for dit udførlige svar på mine mange spørgsmål! Jeg havde ellers anbragt dem på en underside til min brugerside, fordi jeg ikke var klar til at sende dem ud til besvarelse, nogle af spørgsmålene var slet ikke færdigformulerede.

Jeg vil følge dit råd og benytte Nybegynderforum eller Teknisk forum, her har jeg ikke været før.

Jeg håber, at dette er det rigtige sted at svare på dit indlæg.

Mvh Holger

AstroOgier (diskussion) 20. dec 2018, 15:39 (CET)

Hej Holger. Jeg så tilfældigt din side, og så tænkte jeg, at jeg måske kunne hjælpe.
For en anden gang: Det rigtige sted at svare er faktisk i halen på indlægget. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 21. dec 2018, 08:38 (CET)

Ugens artikel[redigér wikikode]

Hvad gør vi ved den manglende interesse for "Ugens artikel"? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 31. dec 2018, 10:17 (CET)

Tja, det er et godt spørgsmål. Min erfaring er, at når jeg skriver noget i den retning i opsummeringen, så sker der snart derefter noget, men det aftager også relativt hurtigt. Jeg ser lidt sådan på det, at det i hvert fald er let at få indflydelse på resultatet på dette område :-) Og du er i hvert fald garant for, at der er forslag - det er jo hele grundlaget. Mvh. (og godt nytår) Arne (Amjaabc) (diskussion) 31. dec 2018, 10:54 (CET)

Nyheder for januar 2019[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
11. årgang, nr. 1 - udgivet 1. januar 2019

Nyheder for februar 2019[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
11. årgang, nr. 2 - udgivet 1. februar 2019

Please support the Sustainability Initiative![redigér wikikode]

Please support the Sustainability Initiative!

Hello Amjaabc, I saw that you are one of the authors of the Greta Thunberg article. Because I am looking for ways to reduce the environmental impact of Wikipedia itself, I wanted to ask you to check out the Sustainability Initiative and to add your name to the list of supporters so that I can show that many community members are behind this effort. Thanks! --Gnom (diskussion) 4. feb 2019, 11:50 (CET)