Brugerdiskussion:Amjaabc

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dette er Amjaabcs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til Amjaabc.

Kreis Nordfriesland / Nordfrisland[redigér wikikode]

Hej Arne, jeg ser du er gået i gang med rette i Nordfrisland. Jeg vil lige gøre opmærksom på at Kreis Nordfriesland er det administrative område, Nordfrisland er en kulturgeografisk betegnelse og har sin egen artikel. - Nico (diskussion) 25. jul 2018, 16:38 (CEST)

Jeg går ud fra, at jeg har lavet en eller anden form for fejl. Men jeg bliver nok nødt til at have mere info, for det eneste, jeg egentlig gør, er at trække sogne/herreder længere ned - jeg rører egentlig ikke ved Kreis Nordfriesland / Nordfrisland. Men det er måske det, jeg også bør gøre? Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 25. jul 2018, 16:46 (CEST)
Det er nok det - jeg tager den med i de næste rettelser. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 25. jul 2018, 16:53 (CEST)

Sorry, det var mig der så forkert fordi det var flettet ind i den sætning du rettede, men det er vist en generel fejl der er kommet i forsøget på at bruge danske navne generelt :-( ... men som du skriver kunne Du lige så godt rette det når du er der i gang ;-) Vær opmærksom på at i infoboksen rettes kun fra Frisland til Friesland, - boksen indsætter automatils Kreis. Vi har også et hængeparti med artikelnavngivningen i Slesvig og Holsten ... - Nico (diskussion) 25. jul 2018, 17:44 (CEST)

Jeg er igen lidt forvirret: De par eksempler, jeg har kigget på, har "Nordfrisland" stående i råteksten, hvilket skabelonen laver til "Nordfriesland (district)", der så er en omdirigering til Kreis Nordfriesland, hvilket vel ikke er optimalt, men idet mindste ikke forkert. Så den kan vi vel godt lade stå, i hvert fald indtil nogen evt. ændrer skabelonen til at hente fra Wikidata. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 25. jul 2018, 20:49 (CEST)

Du har ret i at det er lidt uskønt, - det er en gammel, men meget funktionel skabelon Sir48 lavede 2008 eller 09, længe før Wikidata, som med små tilpasninger kan importere infoboksen fra (lettest) engelsk, men også tysk Wikipedia . - Nico (diskussion) 25. jul 2018, 23:22 (CEST)

Jeg går ud fra, at jeg har lavet en eller anden form for fejl. Men jeg bliver nok nødt til at have mere info, for det eneste, jeg egentlig gør, er at trække sogne/herreder længere ned - jeg rører egentlig ikke ved Kreis Nordfriesland / Nordfrisland. Men det er måske det, jeg også bør gøre? Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 25. jul 2018, 16:46 (CEST)
Nordfrislandskredsen og Slesvig-Holsten-kredsen er i centrum for det arbejde vi har gang i, du og jeg og ArvidS. Indtil videre sætter jeg sognene fra Trap i datid og skriver: "I den danske tid lå Y i sognet X etc.", men jeg håber vi får svar fra Kratja, som jo har arbejdet på mange af disse artikler. Jeg går frem via artiklen Slesvig-Holsten og dens liste over Kreise. Så tager jeg den første Kreis og dens liste over lokaliteter.. og begynder øverst i listen. En anden mulighed var, at gå ud fra Kratjas brugerbidrag.
Hvis nogen kan finde ud af at koordinere dette arbejde, så skal det være velkomment hos mig. --Cayrouses (diskussion) 2. aug 2018, 13:15 (CEST)

Ugens artikel i august[redigér wikikode]

Hej Arne

Kunne jeg får dig til at tilføje et emne hver uge af de emner jeg har fundet til "ugens artikel" i august, da jeg er forhindret pga. flytning - emnerne er opliste her Bruger:Villy_Fink_Isaksen#Mulige_kandidater_til_ugens_artikel? Villy Fink Isaksen (diskussion) 28. jul 2018, 09:37 (CEST)

Det vil jeg gerne - hvis jeg husker det! Ros for din ihærdighed med støtten til denne del af projektet. Og held og lykke med flytningen. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 28. jul 2018, 09:52 (CEST)
Lille opfølgning: Jeg har kigget lidt på din liste og synes, at det er et problem, at der ikke er noget om Katy Perrys karriere i de seneste mange år - det samme kunne i og for sig siges om Stevie Wonder, men en-wiki har nu ikke ret meget om ham efter årtusindskiftet, så måske er han droslet helt ned. Jordskælv har været valgt, og Sydkorea og Nicolai Eigtved har ret korte indledninger - det kan der dog rettes op på, så det vil nok blive de næste, jeg tager, men pt. er nu også ganske mange at vælge mellem. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 6. aug 2018, 09:13 (CEST)

To identiske artikler med forskellige overskrifter[redigér wikikode]

Hej Arne

Jeg har taget et blik på artiklerne Skandinaviens historie og Nordens historie, og begge artikler er identiske, og jeg vil bede dig om at slette den ene af dem Nordens historie, eftersom Skandinaviens historie er integreret som en del af Wikidata, mens den anden ikke er. Mvh. Nessumsaram (diskussion) 28. jul 2018, 11:33 (CEST)

De er ikke ganske ens, men man kan via deres diskussionssider forvisse sig om at tanken har været at de skulle være det. Hvis vi skal have et sted at beskrive fællestræk mellem Islands, Finlands og de skandinaviske landes historie, er Nordens historie det oplagte sted. Men dén diskussion hører til på artiklernes diskussionssider. --Palnatoke (diskussion) 28. jul 2018, 13:14 (CEST)

Nyheder for august 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 8 - udgivet 1. august 2018

Anonym bruger[redigér wikikode]

Kære Arne Møller Jensen,
Jeg kan se, at du som administrator har tilbagerullet noget vandalisme på Thailands-artiklen – tak for det – derfor kontakter jeg dig i din administrator rolle. Vi har en anonym, tilsyneladende norsktalende bruger, der angiveligt er samme som for et årstid siden rettede i artikler om norske forhold, og artikler omhandlende Thailand. Dengang havde jeg en dialog med KnudW – som jeg kan se er på deltid lige nu – om brugeren. Jeg kunne se, at Nico har tilbagerullet nogle sletninger på Bangkok-artiklen (se historik). Jeg har tilladt mig delvis at tilbageføre nogle redigeringer i Thailands-artiklen, der forekommer over et par dage med forskellige IP-numre på bruger – angiveligt ISP-udlejede IP-numre, der skifter hver 24. time – men antageligt samme bruger. Kan virke som måske et politisk synspunkt (?), eller noget uigennemskueligt (for mig, og tilsyneladende andre) som baggrund for nogle af ændringerne. Jeg tillader mig høfligst at nævne dette, hvis administratorer ønsker at holde øje med anonyme brugeres redigeringer. Med venlig hilsen Per Meistrup (diskussion) 20. aug 2018, 20:43 (CEST)

Kære Per Meistrup
Perhaps your best contribution would be to support and aid the creation of language links to Danish, for
most (or all) spin-off articles, mentioned at en-wiki's "Thailand".
Also, I suggest that you compare - and keep comparing - how much about a sub-topic is written in en-wiki's "Thailand", compared
with "your" version of the Thailand article.
I expect to soon chose a section that I will try to bring closer to "a standard as high" as English-wiki's Thailand-article.
(Likely there is some text that should be moved out of "our" article.
Also, I can't remember seeing political bias or other agendas in
the article. (But there might be no harm, in looking out for any edit that diminishes the quality of the article.) Hilsen 178.232.5.227 20. aug 2018, 21:38 (CEST)
Jeg skal nok holde øje med anonyme bidrag, og som du nævner har jeg også et godt øje til de IP-adresser, der deler interesser med en navngiven norsk bruger, der har genoptaget sine aktiviteter på det seneste.
Og til den anonyme bruger, der svarer herover: Der er ganske vist ingen regel om, at man skal skrive dansk på diskussionssider, men hvis man annoncerer, at man vil oversætte et større afsnit fra en-wiki, kunne man vel også forvente, at man i givet fald vil diskutere på dansk. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 20. aug 2018, 22:01 (CEST)
Mange tak for svar. To the English speaking user 178.232.5.277. Thanks for your interest in Danish Wikipedia, however would it be possible for you to make a user-profile instead of IP-numbers, so we can communicate about the subject, and preferably communicate in native Danish language. Danish Wikipedia is written with purpose of what might interest Danish users, not as a plain translation of English Wikipedia; for example why there are comparison to Danish statistics in a number of paragraphs, and why it matters to mention, that no Danes were among bomb victims. Venlig hilsen/Kind regards Per Meistrup (diskussion) 20. aug 2018, 22:22 (CEST)
@AmjaabcYou seem to be trying to paraphrase, something I said: "I expect to soon chose a section that I will try to bring closer to "a standard as high" as English-wiki's Thailand-article."
@Per Meistrup: I can not remember having spoken about plain translations.
I am looking forward to seeing the text in the Thailand-article, being improved.
All are expected to have some understanding of Good-Faith policies, on Wikipedia" - one might say. 178.232.5.227 21. aug 2018, 00:27 (CEST)
Ligeledes er det forventet at du har de rette kompetencer til at bidrage konsktruktivt. Det viser erfaringen jo desværre at det kniber med. KnudW (diskussion) 21. aug 2018, 09:37 (CEST)
Ligeledes er det "forventet" at de som har de rette kompetencer til at bidrage konsktruktivt, i Thailand-artikelen, bidrager.
"Fejl tekst" eller "malplaceret tekst" i Thailand-artikelen, synes underkommunisert i denne diskusjonen.
"Fejl tekst" eller "malplaceret tekst" i Thailand-artikelen, viser erfaringen jo desværre at det ikke kniber med ( - i artikelen). 178.232.5.227 21. aug 2018, 12:04 (CEST)
Diskussion:Thailand, I regularly check (and
"our" thread (on Brugerdiskussion:Amjaabc) will likely have to run its course, without further reading on my part.) Regards! 178.232.5.227 21. aug 2018, 12:23 (CEST)/ 178.232.5.227 21. aug 2018, 12:25 (CEST)

Roland Møller[redigér wikikode]

Hej Arne. I denne redigering har du rettet mine stavefejl og formulering, takker. Men du har også ændret denne reference:

Søren Kjellberg Ishøy (16. juni 2018), Drama på folkemøde: Prisvindende dansk skuespiller giver journalist knytnæve i ansigtet, B.T., hentet 24. august 2018. 

til dette:

Ishøy, Søren Kjellberg (16. juni 2018). "Drama på folkemøde: Prisvindende dansk skuespiller giver journalist knytnæve i ansigtet". B.T.. 

Det er jeg ikke enig i. {{Kilde nyheder}} har en default med adskillelse via punktum, hvor {{Kilde}} adskiller med komma. {{Kilde nyheder}} gør ikke titlen kursiv. Samt {{Kilde nyheder}} giver ikke en fejlmeddele når man glemmer at rette besøgsdato til accessdate. Håber ikke at du har noget i mod at jeg skifter tilbage til {{Kilde}}. --Kjeldjoh (diskussion) 24. aug 2018, 12:17 (CEST)

Jeg forstår ikke, hvorfor du vil rette den: Der er jo ubestrideligt tale om en nyhedsartikel, så derfor er {{kilde nyheder}} vel ikke forkert. Kursiven matcher ikke stilmanualen, da kursiv bruges til egentlige værker, mens mindre frembringelser står med anførselstegn - en artikel er vel en mindre frembringelse i den forbindelse - det er så min fejl, at jeg ikke fik rettet besøgsdato (det er jeg naturligvis med på, at vi retter). Punktum eller komma - er det egentlig ikke flueknepperi (undskyld udtrykket)?
Jeg tænker, at det mere generelt har at gøre med dit initiativ med at ensrette citeringsskabelonerne (jeg har glemt igen, hvor det var, at du arbejdede med det). Men er der egentlig kommet nogen endelig afklaring af det? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 24. aug 2018, 12:58 (CEST)
PS. Det er dog ikke noget kardinalpunkt for mig, og jeg starter ikke en redigeringskrig på det. Jeg har bare brugt den form en million andre steder, og det er første gang, at det bliver påtalt. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 24. aug 2018, 13:01 (CEST)
Helt enig, det er flueknepperi, jeg forstår heller ikke hvorfor jeg vil rette det. Jeg havde egentlig lagt Hjælp:Opslagstavle#Reference skabeloner på hylden. --Kjeldjoh (diskussion) 24. aug 2018, 13:16 (CEST)
Ok, men jeg er bestemt en fortaler for at ensrette skabelonerne. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 24. aug 2018, 14:04 (CEST)

Nyheder for september 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 9 - udgivet 1. september 2018

Ny blokerings- og bandlysningspolitik, samt ændringer i forbudspolitikken og retningslinjer for administratorer[redigér wikikode]

Da du er administrator vil jeg gøre opmærksom på at politikken for blokering og bandlysning, politikken for forbud, samt retningslinjerne for administratorer er blevet ændret. Den mest gennemgribende ændring er af blokeringspolitikken der nu er mere tydelig ift. hvornår det er passende at anvende blokerings-foranstaltningen.

Se evt. forslaget hvor ændringerne er opsummeret i punktform.

Mvh. InsaneHacker (diskussion) (sendt via Speciel:MassMessage 20. sep 2018, 14:13 (CEST))

Dareios 1.[redigér wikikode]

Hej Arne. Jeg tror lige, at du skal kaste et blik på din seneste redigering på Dareios 1. Det ser ud som om, at du har fået kopieret hele aritklen ind to gange. I øvrigt skal du have stor ros for at gennemlæse artiklen i forbindelse med kandidaturet til UA. Mvh. Toxophilus (diskussion) 24. sep 2018, 14:15 (CEST)

Tak for tippet. Jeg synes også min browser opførte sig meget mærkeligt, men så burde jeg naturligvis have været ekstra grundig med tjek efterfølgende. Jeg ser på det. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 24. sep 2018, 14:18 (CEST)

Regler[redigér wikikode]

Hej Asger Jeg har nogen vigtige spørgsmål. Er der regler for hvor længe en bruger må været logget på eller af og hvor aktiv brugeren er på wikipedia? Mvh en ny brugerLionbird (diskussion) 29. sep 2018, 17:28 (CEST)

Nej, der er ingen restriktioner om dette. En bruger kan være logget på lige så længe brugeren har lyst, og kan logge af igen, når det ønskes. Der er heller ikke krav om, at man skal levere en bestemt mængde bidrag. Wikipedia er et frivilligt projekt, og brugere bestemmer selv, hvor meget arbejde, der skal lægges i det. --Pugilist (diskussion) 29. sep 2018, 17:40 (CEST)

Mange tak skal du have for dit svar Pugilist :) Du må virkelig undskylde at jeg svarer så sent :(. I er sådan nogle gode administratorer. Der er mange der hjælper mig med at for ting at vide her på Wikipidia og det værdsætter jeg også virkelig :) Lionbird (diskussion) 30. sep 2018, 13:57 (CEST)

Er det lovligt af mig at overføre en bruger til min overvågningsliste? Lionbird (diskussion) 30. sep 2018, 14:00 (CEST)

@Lionbird: Du må holde øje med alle de brugere du ønsker :) mvh Tøndemageren (diskussion) 30. sep 2018, 14:17 (CEST)
Tak :) Det er godt at høre.Lionbird (diskussion) 30. sep 2018, 15:03 (CEST)

Nyheder for oktober 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 10 - udgivet 1. oktober 2018

Spørgsmål[redigér wikikode]

Hej, hvorfor er Rodejong blokeret?Lionbird (diskussion) 4. okt 2018, 19:29 (CEST)

Det kan læses her: Wikipedia:Afstemninger/Bandlysning af bruger Rodejong. --Kjeldjoh (diskussion) 5. okt 2018, 07:56 (CEST)