Brugerdiskussion:Amjaabc

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dette er Amjaabcs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til Amjaabc.

Ny blokerings- og bandlysningspolitik, samt ændringer i forbudspolitikken og retningslinjer for administratorer[redigér wikikode]

Da du er administrator vil jeg gøre opmærksom på at politikken for blokering og bandlysning, politikken for forbud, samt retningslinjerne for administratorer er blevet ændret. Den mest gennemgribende ændring er af blokeringspolitikken der nu er mere tydelig ift. hvornår det er passende at anvende blokerings-foranstaltningen.

Se evt. forslaget hvor ændringerne er opsummeret i punktform.

Mvh. InsaneHacker (diskussion) (sendt via Speciel:MassMessage 20. sep 2018, 14:13 (CEST))

Dareios 1.[redigér wikikode]

Hej Arne. Jeg tror lige, at du skal kaste et blik på din seneste redigering på Dareios 1. Det ser ud som om, at du har fået kopieret hele aritklen ind to gange. I øvrigt skal du have stor ros for at gennemlæse artiklen i forbindelse med kandidaturet til UA. Mvh. Toxophilus (diskussion) 24. sep 2018, 14:15 (CEST)

Tak for tippet. Jeg synes også min browser opførte sig meget mærkeligt, men så burde jeg naturligvis have været ekstra grundig med tjek efterfølgende. Jeg ser på det. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 24. sep 2018, 14:18 (CEST)

Regler[redigér wikikode]

Hej Asger Jeg har nogen vigtige spørgsmål. Er der regler for hvor længe en bruger må været logget på eller af og hvor aktiv brugeren er på wikipedia? Mvh en ny brugerLionbird (diskussion) 29. sep 2018, 17:28 (CEST)

Nej, der er ingen restriktioner om dette. En bruger kan være logget på lige så længe brugeren har lyst, og kan logge af igen, når det ønskes. Der er heller ikke krav om, at man skal levere en bestemt mængde bidrag. Wikipedia er et frivilligt projekt, og brugere bestemmer selv, hvor meget arbejde, der skal lægges i det. --Pugilist (diskussion) 29. sep 2018, 17:40 (CEST)

Mange tak skal du have for dit svar Pugilist :) Du må virkelig undskylde at jeg svarer så sent :(. I er sådan nogle gode administratorer. Der er mange der hjælper mig med at for ting at vide her på Wikipidia og det værdsætter jeg også virkelig :) Lionbird (diskussion) 30. sep 2018, 13:57 (CEST)

Er det lovligt af mig at overføre en bruger til min overvågningsliste? Lionbird (diskussion) 30. sep 2018, 14:00 (CEST)

@Lionbird: Du må holde øje med alle de brugere du ønsker :) mvh Tøndemageren (diskussion) 30. sep 2018, 14:17 (CEST)
Tak :) Det er godt at høre.Lionbird (diskussion) 30. sep 2018, 15:03 (CEST)

Nyheder for oktober 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 10 - udgivet 1. oktober 2018

Spørgsmål[redigér wikikode]

Hej, hvorfor er Rodejong blokeret?Lionbird (diskussion) 4. okt 2018, 19:29 (CEST)

Det kan læses her: Wikipedia:Afstemninger/Bandlysning af bruger Rodejong. --Kjeldjoh (diskussion) 5. okt 2018, 07:56 (CEST)

Er en administrator det samme som en mentor? Lionbird (diskussion) 3. nov 2018, 10:29 (CET)

Nej en mentor (se: Hjælp:Mentorer) og en administrator (se: Wikipedia:Administratorer) er to forskellige funktioner. --Kjeldjoh (diskussion) 3. nov 2018, 20:30 (CET)
Der er dog nogle brugere, som både er administratorer og har stillet sig til rådighed som mentorer. Det kan du se ved at sammenligne listerne, Kjeldjoh henviser til.Ramloser (diskussion) 3. nov 2018, 21:42 (CET)

Nyheder for november 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 11 - udgivet 14. november 2018

Blot som ugens artikel?[redigér wikikode]

Har Blot været ugens artikel, den står anført som afventer i skabelon "Milrpæle" på diskussionssiden fra 2010? Villy Fink Isaksen (diskussion) 14. nov 2018, 22:09 (CET)

Normalt ville jeg kigger i historikken for nomineringssiden, men da denne artikel står angivet som nomineret i 2010, er det nemmere at se efter, om den blev valgt på det tidspunkt ved at se i Wikipedia:Ugens artikel/2010. Her kan man se, at den ikke er nævnt, og så må den jo være afslået. Jeg retter lige dette. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 15. nov 2018, 09:00 (CET)

Guldfireren[redigér wikikode]

Kære Arne. Du har indsat en meget fin tekst om guldfireren i flere artikler, der relaterer til besætningen i firerens tidlige periode. Egentlig synes jeg, at denne fine tekst hører hjemme i artiklen om båden, som for denne periodes vedkommende er meget tendentiøs. Så kunne man i "mandskabsartiklerne" angive en forkortet version samt en henvisning til "uddybende artikel". Hvad mener du om dette forslag?--Ramloser (diskussion) 19. nov 2018, 20:36 (CET)

Jeg har faktisk tænkt på det, fordi der var et vist overlap. Hvis du er klar på at klare de, har jeg ingen indvendinger. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 19. nov 2018, 22:41 (CET)

OK. Jeg har travl i dag, men regner med at flytte rundt på det i morgen. Hilsen Ramloser (diskussion) 20. nov 2018, 11:08 (CET)
Prøv at se på Niels Laulund - her har jeg indskrænket den del, der har med båden som helhed at gøre - det vil måske passe med, at resten er placeret i artiklen om båden. Jeg tror i øvrigt ikke, at det er nødvendigt med en uddybende - det må være nok, at man har linket til denne artikel. Mvh.Arne (Amjaabc) (diskussion) 20. nov 2018, 13:02 (CET)

Sportens barnstar[redigér wikikode]

FootballBarnstar.png Sportens Barnstar
Du fortjener denne barnstar for dit enorme arbejde med månedens fokusemne, hvor du har oprettet en imponerende mængde artikler om danske sportsfolk. Fortsæt dit gode arbejde, for det bliver bemærket. Mvh. Toxophilus (diskussion) 27. nov 2018, 14:29 (CET)


Tak for det, det betyder meget, når det kommer fra en endnu mere flittig bidragyder! —Arne (Amjaabc) (diskussion) 27. nov 2018, 17:06 (CET)

Lige i denne måned tror jeg nu, at du tager prisen som den mest flittige bidragsyder. Mvh. Toxophilus (diskussion) 27. nov 2018, 21:02 (CET)

Nyheder for december 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 12 - udgivet 3. december 2018

George H.W. Bush[redigér wikikode]

Hej Amjaabc, vil du se på denne artikel igen og om du kan løse problemet med noterne således, at skabelonen kan fjernes? venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 6. dec 2018, 13:05 (CET)

Hej Rmir2, i denne redigering har du brugt {{kilde www}} 56 gange, men den skabelon er problemfyldt, og referencerne er fuldt med fejlmeddelelser, se også afsnittet "Eksterne henvisninger". --Kjeldjoh (diskussion) 6. dec 2018, 13:23 (CET)
Så skulle alle referencerne være rettet - jeg har konsekvent brugt {{kilde}}, hvilket har krævet ændringer af nogle parametre (specielt dem, der stadig var på norsk, fx 'besøksdato') samt enkelte værdier (også pga. norsk, fx 'desember').
@Rmir2: - jeg går ud fra, at du er klar over, at der ligger et endnu større arbejde forude med at oversætte teksten til et ordentligt dansk? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 6. dec 2018, 14:17 (CET)
Jeg har prøvet at rette teksten igennem, men det er muligt, at jeg har stirret mig blind enkelte steder. Rmir2 (diskussion) 6. dec 2018, 16:34 (CET)

Tørring ... og Dansk Wikipedia[redigér wikikode]

Hej Arne MJ,
Tak for indsatsen i går - både den hurtige reaktion på mine første afsnit om Jesper Tørring og den efterfølgende, nænsomme redigering! Ud over transskriberingen af Sjapka til litauisk hæfter jeg mig ved den bedre afrunding af 'reportagen' om EM-finalen. Jeg var selv ikke helt tilfreds med min sidste sætning, og din er klart bedre. - Måske bør Šapkas sande nationalitet figurere i en parentes omkring hans daværende sovjetiske tilknytning..?!

MEN noget der undrer mig er, at hovedkilden til min Tørring-artikel (bogen 'De olympiske' - endda med ISBN-tal) IKKE figurerer i og under den reviderede tekst!
I stedet er en tilfældig artikel dukket op: 70-års-portrættet fra Fyens Stiftstidende. Denne artikel stod jo også i en række andre medier og var (som også anført) fra Ritzaus Bureau. Bruger Wiki ikke Ritzau som kildehenvisning?

Jeg er med på, at man som Wiki-skribent ikke kan/må henvise til sig selv som kilde - men som baggrund til dig kan jeg nok nævne, at næsten alt i artiklen er paratviden for undertegnede, der som udsendt medarbejder for Ritzau(!) beskrev Tørrings EM-sejr dengang i Rom 1974.
-  -  -
Jeg har netop skimmet portrættet af dig som Wikipedia-medarbejder siden 2006 og ansvarlig for meget af sporten. Især hæfter jeg mig ved punkterne 'tilfældig artikel' og 'patruljering' (har ikke siden fremme nu, så måske hedder de noget lidt andet). Det var jo præcis sådan noget, jeg foretog mig i går inden re-versioneringen af den gamle 'Jesper Tørring' (som jeg fandt støvet, kedelig og upræcis)...
Skulle du/I være interesseret i (fin)pudsning af andre portrætter af danske sportsstjerner fra sidste halvdel af 1900-tallet, så giv lyd. Måske kan jeg  bidrage med lidt - som en fattig tak for alt det Wikipedia (dog især den engelsk-amerikanske udgave) har givet mig siden 2003 eller hvornår det nu var, W kom på nettet.

Med de bedste hilsner,
Jørgen Schouboe, journalist og idrætshistoriker (amatør) i Birkerød
Hej Jørgen. Mine indsættelser af henvisninger til avisartiklen er absolut ikke for at undgå dine forslag, men simpelt hen fordi jeg ikke lige har adgang til de kilder, du nævner. Sagen er, at selv om det selvfølgelig er fint at henvise til bøger, så vil det være allerbedst, hvis man samtidig kan henvise til den/de relevante side(r), og det kan jeg jo i sagens natur ikke, når jeg ikke har dem. Jeg tror på, at dine kildeforslag vil være bedre og sikkert dække mere af artiklen, så derfor vil jeg gerne opfordre dig til at sætte henvisninger til dem ind på passende steder.
Den "rigtige" Wikipedia-måde at gøre det på, er at tilføje et afsnit lige over 'Eksterne henvisninger' med titlen 'Litteratur'. Som et punkt (startende med '*') i dette afsnit angiver man en bog med passende oplysninger (forfatter(e)/redaktør(er), titel, årstal, udgiver, isbn etc., se eksempler på Wikipedia:Stilmanual#Litteraturangivelsers typografi), og derpå kan man henvise til den på de relevante steder (for enden af afsnit/sætninger etc.) vha. noget i retning af følgende notation: {{sfn|Smith|2005|p=25}} - det konkrete eksempel henviser til side 25 i en bog skrevet af 'Smith' og udgivet i 2005. På den måde kan man nemt henvise til forskellige sider i den samme bog. Resultatet bliver et nummer på det sted for 'sfn' står, samt at der under 'Referencer' automatisk kommer til at stå en henvisninger med samme nummer samt en beskrivelse på formen 'Smith 2005, s. 25.' (samme eksempel).
Jeg håber, at det giver lidt mening - ellers må du endelig sige til, jeg hjælper gerne, både med denne konkrete opgave og med andre "mystiske" ting, som du måtte støde ind i her på Wikipedia.
Din indsats er mere end værdsat, så jeg ser meget frem til, at du også bidrager med mere info om andre danske sportsnavne; jeg er lige akkurat gammel nok til, at jeg husker Tørring fra EM 1974. Et andet stort navn fra samme epoke er jo Tom B. Hansen, og den artikel trænger måske endda endnu mere til udvidelse! De bedste hilsner Arne (Amjaabc) (diskussion) 11. dec 2018, 10:29 (CET)