Brugerdiskussion:Amjaabc

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dette er Amjaabcs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til Amjaabc.

Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 29. May 2017 05:30

Månedens fokus[redigér wikikode]

Hvor er det dejligt med dine nye artikler til månedens fokus "Den dansk guldalder", mange tak. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 27. feb 2017, 10:08 (CET)

Jeg synes egentlig, det er lidt sjovt at grave i dette emne, selv om det ikke er mit kerneområde. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 27. feb 2017, 10:11 (CET)

Undskyld Arne![redigér wikikode]

Jeg troede det var dig, der havde tilbageført Slavere. Tilbagerulningen skete simultant med dit indlæg på diskussionsside, eller ihvertfald så jeg det sådant! Jeg beklager! Og håber du kan bære over med min hidsighed ;( Sorry! mvh Per (PerV) (diskussion) 1. mar 2017, 13:55 (CET)

Ja, jeg undrede mig også. Jeg ville i øvrigt som udgangspunkt tage parti for dig i en diskussion med sådan en ikke-dansk og ret ny bidragyder.
I øvrigt, hvis dette hidser dig sådan op, har du så overvejet at arbejde lidt med anger management :-) :-) --Arne (Amjaabc) (diskussion) 1. mar 2017, 13:59 (CET)
Yak ... lad min kone om at være alene om at punke mig ;) Det foregår i det mindste på russisk, og det kan jeg bare lade som om jeg ikke forstår ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 1. mar 2017, 14:03 (CET)
 :-) --Arne (Amjaabc) (diskussion) 1. mar 2017, 14:08 (CET)

Jay E. Adams[redigér wikikode]

Jay E. Adams har længe været savnet - mage tak. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 2. mar 2017, 14:55 (CET)

Nyheder for marts 2017[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
9. årgang, nr. 3 - udgivet 2. marts 2017

Annoncer
🗳️ Stem til tjekbruger-valget!

📝 Skriv til Wikipediajournalen!

Hjem Om Feedback Abonnér Arkiv Trykkeriet

Translation notification: Strategy/Wikimedia movement/2017/Toolkit/Discussion Coordinator Role[redigér wikikode]

Hello Amjaabc,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to dansk on Meta. The page Strategy/Wikimedia movement/2017/Toolkit/Discussion Coordinator Role is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium.


Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 10. mar 2017, 00:33 (CET)

Wikipedia:Fokusmåned/Udvælgelse[redigér wikikode]

Gør du Wikipedia:Fokusmåned/Udvælgelse op? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 10. mar 2017, 18:38 (CET)

Hej Villy. Jeg så din besked på et tidspunkt, hvor jeg ikke lige havde tid. Men nu ser jeg jo, at du har klaret det selv - helt fint. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 12. mar 2017, 22:59 (CET)

Translation notification: Strategy/Wikimedia movement/2017/Process/Briefing[redigér wikikode]

Hello Amjaabc,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to dansk on Meta. The page Strategy/Wikimedia movement/2017/Process/Briefing is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium.


Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 10. mar 2017, 23:19 (CET)

Sankt Matthæus Kirke og Christian Debois[redigér wikikode]

To artikler hænger ikke sammen der mangler link. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 13. mar 2017, 13:30 (CET)

Jeg er ret sikker på, at jeg havde skrevet det én gang før, men jeg må have glemt at gemme ændringen. Nu er det i hvert fald skrevet ind. Tak fordi du gjorde opmærksom på det. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 13. mar 2017, 13:36 (CET)

Vedrørende artikel længde[redigér wikikode]

Hej Arne. Jeg har længe tænkt på, hvor lange artiklerne må være. Jeg har lagt mærke til at artiklerne på da:wiki er væsentligt kortere end dem på en:wiki. Jeg har i sinde at udvide artiklen omkring USA til en længde, der minder om artiklen Middelaldercenteret, måske lidt længere og oversætte artiklen om Mahatma Gandhi fra engelsk. Jeg ville bare gerne vide om vi havde nogle særlige politikker på da:wiki. Det vil blive svært at skrive det hele om til underartikler, fordi man forventer at hovedartiklen om et land minimum er som Chile eller bedre, specielt for et så stort og betydningsfuldt land som USA. Mvh. AncientCitizen. (diskussion) 23. marts 2017, 18:57 (CET)

@AncientCitizen: Vi har ikke nogen krav til artiklers længde, undtagen hvis de er alt for korte. Det er noget tilfældigt, hvor lange artiklerne er, fordi det jo ofte er forskellige brugere, der skriver på dem. Det er dog klart, at nogle emner er nemmere at skrive meget om end andre. Sjovt, du lige nævner Chile, for den har jeg en meget stor andel i. Jeg har udvidet en del landeartikler, ikke for at nå en bestemt længde, men mere for at komme rimeligt grundig rundt om landene. Jeg synes, det er vigtigt, at artiklernes afsnit er nogenlunde balancerede, så fx demografiafsnittet ikke er voldsomt småt i forhold til politikafsnittet. Men ofte er sådan noget som historieafsnittene længere end de fleste andre, og det er normalt ok. Omvendt skal man ikke gå i alt for små detaljer, så er det bedre at indsætte {{uddybende}} ind.
Chile var lidt nemmere at skrive om end fx Mongoliet, som jeg også har en stor andel i, og det er nok fordi, der simpelthen er mere materiale at bygge på. Det må i endnu højere grad gælde USA og Gandhi, så klø bare på. Jeg tager i øvrigt ofte udgangspunkt i den tilsvarende engelske artikel, hvis jeg vurderer, at dens kvalitet er ok, og så er længden af den selvfølgelig med til at bestemme den danske artikels længde. Jeg ved ikke, om det besvarer dit spørgsmål - du er under alle omstændigheder velkommen til at spørge en anden gang. God arbejdslyst! Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 23. mar 2017, 19:25 (CET)
Hej AncientCitizen (jeg tillader mig lige at blande mig lidt). Det lyder rigtig godt, at du vil lave nogle lange omfattende artikler om de to emner. Der er tonsvis af artikler, som godt kunne trænge til at nå en længde som Middelaldercentret (som jeg har skrevet), men det kræver utrolig dedikation og en stor mængde tid, hvis man helt selv skal indhente materialet og strukturere artiklen. Derfor er det en rigtig god ide, at tage udgangspunkt i artikler på andre sprog. Som Arne skriver, er der ikke en øvre grænse, men på et tidspunkt kan der være en god ide, at splitte ting op i underartikler, og blot lave en kortere opsummering i hovedartiklen. Se eksempelvis også artiklen om København, der er stor og omfattende, med mange flotte uddybende artikler. Den primære årsag til, at vi ikke har så mange "megaartikler" er desværre, at vi er for få bidragsydere. Det er derfor rigtig dejligt, når du sådan melder dig til at gå igang med den slags artikler. Rigtig god arbejdslyst. Mvh. Toxophilus (diskussion) 23. mar 2017, 21:19 (CET)
Der er fremsat en del forskellige synspunkter om artiklers længde, som har vist, at nogle brugere (såkaldte inklusionister) foretrækker mange korte artikler, mens andre, (såkaldte eksklusionister, herunder undertegnede) gerne ser lange, grundige artikler, gerne med underartikler, se fx Clint Eastwood, som jeg, sammen med blandt andre Toxophilus, har arbejdet meget på. En egentlig norm for artiklernes ønskelige længde findes (heldigvis) ikke. Dog er der vel en vis enighed om, at vi skal undgå "stubbe" som kun er ordbogsopslag.--Ramloser (diskussion) 23. mar 2017, 23:27 (CET)
Så er der vist ved at være nok kokke, men jeg vil alligevel ikke undlade at gøre opmærksom på en foretrukket indholdsfortegnelse til landeartikler: Wikipedia:WikiProjekt Verdens lande#Struktur. Den struktur er en velovervejet indholdsfortegnelse, som deltagerne i WikiProjekt Verdens lande#Struktur vedtog for et par år siden efter en længerevarende diskussion. God arbejdslyst! mvh Per (PerV) (diskussion) 24. mar 2017, 02:38 (CET)

Symbol question green.svg Spørgsmål Kan denne slags diskussioner ikke med fordel diskuteres på Landsbybrønden? Flere bliver opmærksomme på diskussionen, hvis den føres på Landsbybrønden, og der er derfor flere til at komme med indspark og ideer. Landsbybrønden arkiveres systematisk, og det kan være nemmere at finde en diskussion igen dér, end hvis man bare kan huske at et emne blev diskuteret på en eller anden brugerdiskussionsside, eller som en udløber af en eller anden diskussion et eller andet sted, som udviklede sig til at blive generel og/eller principiel. --Madglad (diskussion) 24. mar 2017, 04:47 (CET)

@Madglad: Der er ingen grund til at tage dette op på Brønden, for der er jo ikke optræk til egentlig diskussion elle forslag om forandringer. Det drejer sig blot om, at AncientCitizen havde et relativt konkret spørgsmål (som måske optimalt var stillet på Hjælp:Nybegynderforum), som jeg har besvaret, og som andre brugere har suppleret (tak for det, specielt til Per for at landeprojektet). --Arne (Amjaabc) (diskussion) 24. mar 2017, 07:31 (CET)
Symbol comment vote.svg Kommentar - det er et pseudospørgsmål. En artikel skal have den længde, der gør, at dens emne er fyldestgørende besvaret. Sværere er det ikke. Rmir2 (diskussion) 24. mar 2017, 07:52 (CET)

Symbol comment vote.svg Kommentar og feedback til alle svar og kommentarer. Jeg siger tak for alle de gode svar og kommentarer, og I må gerne for min skyld gerne ligge denne samtale op på Nybegynderforum. Det lyder som om at der ikke er nogen begrænsninger på artikellængde og at en artikel som Rmir2 siger "skal have den længde, der gør, at dens emne er fyldestgørende besvaret". Dette retfærdiggører dog ikke at artiklerne bliver skrevet abnormt lange (Se en:wiki artikel om Trumps valgkampagne) og at fx. et demografiafsnit bliver på 50kB, for i sådan et tilfælde skal det forkortes markant eller skrives om til en hovedartikel om underemnet. En hver idiot (næsten) kan jo skrive en lang artikel som dog kan være upræcis og indeholde ligegyldige informationer. Det svære er derimod at begrænse sig og formidle informationen i en kort, komprimeret men dog koncis form. Kildekritik og en generel kritisk sans overfor indholdet er mindst ligeså vigtigt, og som Toxophilus siger i forhold til indsamling af information på egen hånd "det kræver utrolig dedikation og en stor mængde tid, hvis man helt selv skal indhente materialet og strukturere artiklen", og dette har jeg erfaret, da jeg omskrev hele afsnittet "Synopsis" på artiklen Silmarillion. I alt tog artiklen ca. 40 timer, 30 timer af disse gik til at gå hele bogen igennem og indsætte henvisninger, og denne artikel er kun på 67kB. Så jeg vi tage udgangspunkt i dette og desuden gå ud fra denne Wikipedia:WikiProjekt Verdens lande#Struktur, når jeg skriver landeartikler. Mvh. AncientCitizen. (diskussion) 24. marts 2017, 10:44 (CET)

Henledning[redigér wikikode]

Hej Arne. Jeg vil blot henlede din opmærksomhed på Wikipedia:Kandidater til gode artikler/Michael Madsen (fodboldtræner), og håber du vil give dit besyv med, så den ikke blot ryger på grund af for få stemmer. mvh Tøndemageren (diskussion) 28. mar 2017, 14:40 (CEST)

Du må også gerne se denne, der kan falde for samme problematik. mvh Tøndemageren (diskussion) 30. mar 2017, 10:26 (CEST)

Nyheder for april 2017[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
9. årgang, nr. 4 - udgivet 1. april 2017

Annoncer
📝 Skriv til Wikipediajournalen!

Hjem Om Feedback Abonnér Arkiv Trykkeriet

Kommaer[redigér wikikode]

Som Knagsted i 'Livsens ondskab' har jeg mest beskæftiget mig med kommaer. Jeg læser ting, der interesserer mig på wikipedia og retter sproglige fejl samtidigt. Senest har jeg imidlertid muligvis gået over gevind in casu Aspergers artiklen, idet jeg konsekvent har brugt "kryds-og-bolle"-metoden. Der var undervejs (jeg delte den op i 4 seancer) også nogle ", at"-kommaer, der var forkerte og enkelte slåfejl og stave-fejl. Lidt med engelsk sprogbrug, der var for direkte oversat. Tak for feedbacken, Arne Morten Svensson (diskussion) 18. apr 2017, 14:11 (CEST)

Tak![redigér wikikode]

Hej Arne, tak for dit bidrag til Wikipediajournalen. Måske din artikel kan skabe endnu mere interesse i kommende fokusmåneder! Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 27. apr 2017, 13:17 (CEST)

Nyheder for maj 2017[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
9. årgang, nr. 5 - udgivet 1. maj 2017

Annoncer
WikiProjekt Færøerne

Skriv til Wikipediajournalen!

Hjem Om Feedback Abonnér Arkiv Trykkeriet

Spørgsmål om flytning af en tekst[redigér wikikode]

Hej Amjaabc. Jeg vil spørge dig om et spørgsmål omkring hvordan man flytter en tekst. Bl.a som eksempel, vil jeg gerne flytte Ringkøbing Håndbold's hjemmebane ROFI-Centret til deres nye Green Sports Arena. Hvordan gør jeg det? Mvh. Magn9359 (diskussion) 17. maj 2017, 19:04 (CET) Magn9359 (diskussion) 17. maj 2017, 19:05 (CEST)

Hej Magn9359. Jeg har godt set, at du var ved at ændre noget for nogle dage siden. Jeg er ikke klar over, præcis hvad du mener: Er det artiklen Rofi-Centret, du ønsker flyttet? For det er jeg ikke enig i. Som jeg har læst mig til, er det kun hal 1, der fremover hedder Green Sports Arena, mens Rofi-Centret som helhed ikke har ændret navn, og det har jeg skrevet om i artiklen om centeret. Og i artiklen om håndboldklubben står det da meget fint i infoboksen, synes jeg - men det kan naturligvis rettes i selve teksten, det kan du bare gøre.
Hvis du kan overbevise mig om, at hele centret har ændret navn, så er det en anden sag; så siger du lige til, så klarer vi det. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. maj 2017, 22:42 (CEST)
Jeg er ret sikker på at brugerdiskussionssider ikke er det rette sted at afklare ændring af artikelnavne. Det bør ske på artiklens diskussionsside og/eller Wikipedia:Flytteforslag. --Madglad (diskussion) 17. maj 2017, 23:00 (CEST)
Selvfølgelig er det formelt set det rigtige, men her kommer en lille uformel teknisk forespørgsel, og så svarer jeg lige på den - at det så snerper hen imod en diskussion af en flytning, er jo hvad der kan ske. Jeg mener ikke, at vi behøver at være så formelle - endnu. Afhængig af svaret fra Magn9359 skal jeg da nok følge den korrekte procedure. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 18. maj 2017, 08:47 (CEST)

Hej igen Amjaabc. Jeg undskylder over at ikke bemærkede det, men jeg vil bare spørge helt konkret om hvordan jeg flytter en tekst til et andet navn. Bare til fremover, hvis jeg skulle støde på en side som har fået nyt navn. Mvh. Magn9359 (diskussion) 18. maj 2017, 14:17 (CET)

Det er helt i orden. Du kan se på Hjælp:Flytning, hvordan man gør. Vær dog opmærksom på, at der henvises til en lidt ældre udgave af skærmens udseende: Flyt-funktionen finder under punktet "Mere", lige til venstre for søgefeltet i øverste højre hjørne af skærmen på alle artikelsider. Selve dialogen til flytningen er vist nogenlunde forståelig. Ellers spørg igen - enten her eller måske endnu bedre på Hjælp:Nybegynderforum. Der er der nok flere, der ser dit spørgsmål. Fortsat god arbejdslyst. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 18. maj 2017, 14:24 (CEST)